Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

IKEOWCY !!!! ŁĄCZMY SIĘ :)

Nelli Sza

Recommended Posts

W moim dzienniku umieściłam ostatnio zdjęcia mojego Adela średni brąz. W ramach promocji dostaliśmy 600 złotych, transport i montaż gratis.

BungoI a kiedy kupowaliscie meble? ja czekam na promocję, ale na stronie Ikea nie ma żadnych informacji.

Kupowaliśmy sierpień/wrzesień. Z tego co obserwuję to już drugi rok mają w tym czasie promocję na kuchnie.

• Odpowiedzi 160
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie dla tych, którzy już maja kuchnie z IKEA. Czy nie przeszkadzają Wam białe brzegi korpusów szafek ( między sąsiednimi drzwiami czy szufladami przebijają białe szczeliny ) ??? A może mozna dokupić wariant z brzegiem w kolorze ?? ( tak samo, jak to jest w przypadku bocznych ścianek )

Mam pytanie dla tych, którzy już maja kuchnie z IKEA. Czy nie przeszkadzają Wam białe brzegi korpusów szafek ( między sąsiednimi drzwiami czy szufladami przebijają białe szczeliny ) ??? A może mozna dokupić wariant z brzegiem w kolorze ?? ( tak samo, jak to jest w przypadku bocznych ścianek )

jezeli chodzi o białe boki, to przykrywa się je panelami w kolorze frontów wszędzie tam, gdzie widać bok - na skraju ciągu, po bokach okapu. Biały w szparach? hmmm jak jest prosto zmontowane to nie powinno byc widać. Jak się nachylisz, to zobaczysz za to biały spód szafki wiszącej :)

nie do końca mnie to przekunuje, dobry montaz to i owszem, ma znaczenie, ale nigdy drzwi nie są tej samej szerokości co front szafki, cos tam zawsze wystaje. Ja mam teraz meble z Wolsztyna , stare co prawda, korpusy są ze zwykłej płyty, białej, ale jak otwirzysz dzrzi czy szuflade, to te brzegi które widzisz od frontu sa wyklejone listewka w kolorze drzewa. Cyba sie wybiorę do IKEI ijeszcze raz popatrze pod tym kontem :) ale dzieki Sąsiadko :)

tak, korpusy białe zawsze wystają spod frontów, niezależnie od montażu, i mnie to niemożebnie wkurza. dlatego poszłam do marketu budowlanego i dobrałam listwy maskujące w niemal identycznym kolorze, co fronty - nakleja się toto na te wystające krawędzie i już mnie nie będzie wkurzać :evil:

... To wlasnie rozni Ikee (nawet z produktami z chin) od stolarza z rodzimego kraju. Liczy sie klient - nawet po zaplacie, a nei tylko przed

tak zerknalem wiec napisze pewnie podobnie na + dla IKEI

zakupilismy papierwowe kremowe lampy i kinkiety do dalonu. delikatnie zaczal sie papier odklejac od metalowego precika w kinkietach. zrobilem zdjecie komorka i wyslalem maile do ikei z zapytaniem co mam dalej z tym zrobic. nastepnego dnia zadzwonil koles i poprosil o adres. 2 dni pozniej przyjechal kurier i przywiozl nowe lampy. reklamacje uznano mi na podstawie niewyraznego zdjecia, rozpatrzono blyskawicznie, poinformowano ze nie musze oddawac tych co mam po otrzymaniu nowych, przyjeto na wiare ze pomimo przeslania jednego zdjecia podobnie mam w pozostalych i wyslano wszystkie nowe

dla mnie wielkie BRAVO

Ikea Gdansk Zlota Karczma gdzie najczesciej bywamy co 3 miesiace po jakies pierdoły :D

warto brac na fakture gdyz jest wieksza i latwiej ja gdzies wpiac. niektore tematy mozna odliczac jako roznice vat, latwiej jest z reklamacjami

Witam.

Ja też lubię Ikeę, podoba mi się prosty styl, który mi pasuje, o dodatkach nie wspomnę :) . Zamierzam tam kupić część mebli między innymi lóżko Malm, w związku z tym mam pytanie - czy ktoś użytkuje to łóżko, jak się sprawdza, jakie dno kupiliście, z góry dzięki za odpowiedź

Pozdr.

Aga :wink:

My mamy malma 160 z dnami liared i materacem hogbo. Użytkujemy od lipca 2005. Na początku wydawało mi się, że jest zbyt miękko, ale już się przyzwyczailiśmy.

Teściowie też ostatnio kupili to łóżko tylko z twardszym materacem.

Po jakimś czasie zaczęło nam skrzypieć (strasznie wkurzająco), ale odkręciliśmy takie badziewne metalowe poprzeczki i teraz jest ok.

Polecam.

• 3 weeks później...
  • 7 months później...

Jak najbardziej pasuje do tego wątku :wink:

Przeglądając dzienniki/galerię zdjęć natknęłam się na sofy ektorp chyba w obiciu w kwiaty a teraz nie mogę tego znaleźć :roll: jeśli przychodzi komuś do głowy salon z sofami ektorp proszę o cynk :wink:

szukam najlepszego rozwiązania na ustawienie moich siedzisk w salonie :D