Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

IKEOWCY !!!! ŁĄCZMY SIĘ :)

Nelli Sza

Recommended Posts

Ja mam sprężynowego sułtana z najniższej półki (hogbo). Śpimy na nim od 4 lat i nie narzekamy. Ale ja nie mam szczególnych wymagań. Dziecku kupiliśmy taki sam tylko mniejszy, narzeka, że mu niewygodnie i przychodzi w połowie nocy do nas :roll: , gdzie już mu wygodnie :lol:. Może te wcześniejsze były lepszej jakości jakości :wink:

• Odpowiedzi 160
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Meble z Ikea kupię prawdopodobnie do pokoju gościnnego. Dwa łóżka, komoda, szafa i stolik nocny z serii Hemnes. Będą używane maksymalnie trzy razy w roku, więc może przeżyją parę lat.

Do pozostałych pomieszczeń - żadnej Ikei. Pomijam design, bo trafiają się naprawdę fajne rzeczy, ale IKEA to jakość odpowiednia do ceny, czyli mocno średnia z tendencją do niskiej.

Mam pytanie do Was ikeowcy :-)

Wypatrzylam sobie w Ikei lozko dla dziecka.

Oczywiscie lozko o wymiarach niestandardowych, wiec materac albo tez z Ikei, albo na zamowienie... Jak sie Wam sprawdzaja ikeowskie materace?????

Jestem corko-maniakiem, wiec raczej kupie jej cos z gornej materacowej polki.

planujesz lóżko rosnace (rozsuwane) ?

Myslalam o takim kolorowym lozku Kritter, ale ostatecznie z niego zrezygnowalismy, bo okazalo sie, ze posluzy najwyzej kilka lat (do 7-8 roku zycia).

Lozka rosnace to niezly pomysl, choc przeciez materace nie sa rosnace, a materac to wlasnie jest wydatek...

Tak wiec nasz maluch bedzie mial w pokoju zwykle lozko sosnowe z barierka + dorosly materac lateksowy. Reszta pokoju to mebelki z Ikei, od trzech lat uzywamy pojemnikow z serii Trofast i doskonale sie sprawdzaja. Poza tym sa bardzo proste i raczej sa to plamy koloru - przy bardzo kolorowych zabawkach i ich roznorodnosci, to dla mie duzy atut. No i zabawki bardzo wygodnie sie do tego zbiera :lol:

Naklejki na sciane tez kupilam w Ikei. Chyba sa podobne do poscieli.

Jak skonczymy, to wkleje zdjecia.

Aniu, jaka mate kupilas na lateksowy materac?

Witam. Czy ktoś z Was użytkuje stół z IKEI Bjursta?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116262

Mayland, Ty pisałaś o nim. Może masz go u siebie. Jeżeli tak, napisz czy jesteś zadowolona. Ja nigdzie nie mogę dostać tak prostego we wzornictwie stołu o tych wymiarach (dł.140 rozkładany do 220cm). Ten z IKEI bardzo mi odpowiada, ale jest on z płyty wiórowej i boję się, że po 2 latach użytkowania będzie na nim pełno rys i wklęśnięć...

• 2 weeks później...

Mam prośbę. Będę przejazdem w IKEI w najbliższą sobotę. Ogólnie do IKEI mam bardzo daleko więc chcę to wykorzystać. Przymierzam się do remontu pokoju syna. Mam na ten cel ograniczone środki. Miało być tylko malowanie. Teraz myślę, że jego obecne meble to graty, których odświeżać czyli malować nie ma sensu. Wpadł mi w ręce katalog IKEI i taka myśl, że może udało by się tanim kosztem jednak wymienić mu te graty. Potrzebne będzie coś do spania, biurko albo coś co taką funkcję spełni jakieś półki szafa na ubrania. Może ktoś robił zakupy w ikei w ostatnim czasie i ma swoje typy może mi coś podpowiecie.

Pokój ma być męski .Syn chce bordowe ściany. Namówiłam, go że skos sufit i może jakaś ściana będzie szara lub biała. Meble, może czarne ?.Co o tym myślicie. Z góry dzięki za podpowiedzi.

moja córka urządziła sobie pokój 2 lata temu w IKEI łóżko było droższe a pozostałe rzeczy nie.W sumie wszystko jest ok.Nie będę się silić na drogie żeczy bo nie mam kasy a zresztą w planach było odnowienie więc jak dostanie nowe a z dolnej półki to i tak będzie ok .Jak to chłopak o pokój dba sporadycznie i okazjonalnie.Właściwie łóżko i biórko z komputerem to 2 meble których używa nawet szafa jest mu zbędna :lol: jego zdaniem bo ubrania lądują gdzie popadnie

Witam. Czy ktoś z Was użytkuje stół z IKEI Bjursta?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116262

Mayland, Ty pisałaś o nim. Może masz go u siebie. Jeżeli tak, napisz czy jesteś zadowolona. Ja nigdzie nie mogę dostać tak prostego we wzornictwie stołu o tych wymiarach (dł.140 rozkładany do 220cm). Ten z IKEI bardzo mi odpowiada, ale jest on z płyty wiórowej i boję się, że po 2 latach użytkowania będzie na nim pełno rys i wklęśnięć...

mam ten stół od ponad 2 lat. Sprawuje się o wiele lepiej niż stół z drewna sosnowego o którym była tutaj mowa JOKKMOKK

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80086575

Ten mimo zdecydowanie sezonowego użytkowania ma już wgniecenia, jak to sosna - jest bardzo miękki.

W przypadku BJURTSA - gdyby nie koty wpadające w poślizg !akurat! na stole (a nie obcinam im pazurów) nie nosiłby żadnych śladów użytkowania. Jestem bardzo zadowolona.

...

ja jak zwykle nie w temacie ale zerknalem skad piszesz

piekna macie tam plaze, zwlasza ta zachodnia dalej za ujsciem Piasnicy :wink:

Zona i ja bardzo milo wspominamy urlop tam spedzony pare lat temu

Pozdrawiamy

PS. niebawem odwiedzam nowa Lodzka Ikee a w Gdanskiej remontowanej i powiekszanej bede w czwartek :wink:

Obecnie mam baterie z ikei, wersję najtańszą za ok.70 zł, pierwsza podobna wytrzymała 7 lat.

Wyglądem strasznie podpasiła mi bateria z Ikei - Elverdam

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20113379

Irytuje mnie ta wylewka, bo w sumie wcale mi na niej nie zależy i zapewne przez ta wylewkę taka wysoka cena.

Wylewki ponoć szybko się psują, czy jest na forum może jakiś użytkownik tej baterii???

... w Gdanskiej remontowanej i powiekszanej bede w czwartek :wink:

kupowalem kilka art ktore wczesniej rowniez nabywalem i zauwazylem podwyzke i to niemala ...

dobrze ze hot-dog to caly czas tylko zlotoweczka. no i tylko u nich kupuje pepsi w puszkach po 1,00 za sztuke. zgrzeweczka choc na jakis czas wystarcza :wink: