helism 18.11.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Ja mam sprężynowego sułtana z najniższej półki (hogbo). Śpimy na nim od 4 lat i nie narzekamy. Ale ja nie mam szczególnych wymagań. Dziecku kupiliśmy taki sam tylko mniejszy, narzeka, że mu niewygodnie i przychodzi w połowie nocy do nas , gdzie już mu wygodnie . Może te wcześniejsze były lepszej jakości jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baranki 18.11.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Meble z Ikea kupię prawdopodobnie do pokoju gościnnego. Dwa łóżka, komoda, szafa i stolik nocny z serii Hemnes. Będą używane maksymalnie trzy razy w roku, więc może przeżyją parę lat. Do pozostałych pomieszczeń - żadnej Ikei. Pomijam design, bo trafiają się naprawdę fajne rzeczy, ale IKEA to jakość odpowiednia do ceny, czyli mocno średnia z tendencją do niskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swemi01 18.11.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Polecam dioder za telewizor z IKEA to takie podświetlenie przestrzeni za telewizorem na diodach LED daje fajny efekt i telewizje sie lepiej ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.11.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 mam materac lateksowy + matę świetne rozwiązanie przedłuża żywotność materaca i poprawia wygodę spania (próbowałam też matę lateksową do lateksowego materaca ale za miękka jak dla mnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 18.11.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Mam pytanie do Was ikeowcy Wypatrzylam sobie w Ikei lozko dla dziecka. Oczywiscie lozko o wymiarach niestandardowych, wiec materac albo tez z Ikei, albo na zamowienie... Jak sie Wam sprawdzaja ikeowskie materace????? Jestem corko-maniakiem, wiec raczej kupie jej cos z gornej materacowej polki. planujesz lóżko rosnace (rozsuwane) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 22.11.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Myslalam o takim kolorowym lozku Kritter, ale ostatecznie z niego zrezygnowalismy, bo okazalo sie, ze posluzy najwyzej kilka lat (do 7-8 roku zycia). Lozka rosnace to niezly pomysl, choc przeciez materace nie sa rosnace, a materac to wlasnie jest wydatek... Tak wiec nasz maluch bedzie mial w pokoju zwykle lozko sosnowe z barierka + dorosly materac lateksowy. Reszta pokoju to mebelki z Ikei, od trzech lat uzywamy pojemnikow z serii Trofast i doskonale sie sprawdzaja. Poza tym sa bardzo proste i raczej sa to plamy koloru - przy bardzo kolorowych zabawkach i ich roznorodnosci, to dla mie duzy atut. No i zabawki bardzo wygodnie sie do tego zbiera Naklejki na sciane tez kupilam w Ikei. Chyba sa podobne do poscieli. Jak skonczymy, to wkleje zdjecia. Aniu, jaka mate kupilas na lateksowy materac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
placebo 22.11.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Materace do tych łóżek też są rosnące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 23.11.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Witam. Czy ktoś z Was użytkuje stół z IKEI Bjursta? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116262 Mayland, Ty pisałaś o nim. Może masz go u siebie. Jeżeli tak, napisz czy jesteś zadowolona. Ja nigdzie nie mogę dostać tak prostego we wzornictwie stołu o tych wymiarach (dł.140 rozkładany do 220cm). Ten z IKEI bardzo mi odpowiada, ale jest on z płyty wiórowej i boję się, że po 2 latach użytkowania będzie na nim pełno rys i wklęśnięć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.11.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nie mam tego stołu.Płyta wiórowa wcale nie jest tak miękka. Na ich innym stole z blatem sosnowym bardziej widać rysy i wgniecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.12.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Mam prośbę. Będę przejazdem w IKEI w najbliższą sobotę. Ogólnie do IKEI mam bardzo daleko więc chcę to wykorzystać. Przymierzam się do remontu pokoju syna. Mam na ten cel ograniczone środki. Miało być tylko malowanie. Teraz myślę, że jego obecne meble to graty, których odświeżać czyli malować nie ma sensu. Wpadł mi w ręce katalog IKEI i taka myśl, że może udało by się tanim kosztem jednak wymienić mu te graty. Potrzebne będzie coś do spania, biurko albo coś co taką funkcję spełni jakieś półki szafa na ubrania. Może ktoś robił zakupy w ikei w ostatnim czasie i ma swoje typy może mi coś podpowiecie. Pokój ma być męski .Syn chce bordowe ściany. Namówiłam, go że skos sufit i może jakaś ściana będzie szara lub biała. Meble, może czarne ?.Co o tym myślicie. Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarthaB 01.12.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 może seria BESTA - jest w różnych kolorach, można dopasować drzwiczki i wieszak na ubrania. Ja kupuję synkowi białe, na razie jeden regał szer 120, wys 190, gł 40 - 300 zł plus do tego drzwi jakieś. z tym, że mi zależało na niskiej cenie, bo synek jest mały i na pewno zniszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 01.12.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 moja córka urządziła sobie pokój 2 lata temu w IKEI łóżko było droższe a pozostałe rzeczy nie.W sumie wszystko jest ok.Nie będę się silić na drogie żeczy bo nie mam kasy a zresztą w planach było odnowienie więc jak dostanie nowe a z dolnej półki to i tak będzie ok .Jak to chłopak o pokój dba sporadycznie i okazjonalnie.Właściwie łóżko i biórko z komputerem to 2 meble których używa nawet szafa jest mu zbędna jego zdaniem bo ubrania lądują gdzie popadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 01.12.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam. Czy ktoś z Was użytkuje stół z IKEI Bjursta? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116262 Mayland, Ty pisałaś o nim. Może masz go u siebie. Jeżeli tak, napisz czy jesteś zadowolona. Ja nigdzie nie mogę dostać tak prostego we wzornictwie stołu o tych wymiarach (dł.140 rozkładany do 220cm). Ten z IKEI bardzo mi odpowiada, ale jest on z płyty wiórowej i boję się, że po 2 latach użytkowania będzie na nim pełno rys i wklęśnięć... mam ten stół od ponad 2 lat. Sprawuje się o wiele lepiej niż stół z drewna sosnowego o którym była tutaj mowa JOKKMOKK http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80086575 Ten mimo zdecydowanie sezonowego użytkowania ma już wgniecenia, jak to sosna - jest bardzo miękki. W przypadku BJURTSA - gdyby nie koty wpadające w poślizg !akurat! na stole (a nie obcinam im pazurów) nie nosiłby żadnych śladów użytkowania. Jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.12.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ... ja jak zwykle nie w temacie ale zerknalem skad piszesz piekna macie tam plaze, zwlasza ta zachodnia dalej za ujsciem Piasnicy Zona i ja bardzo milo wspominamy urlop tam spedzony pare lat temu Pozdrawiamy PS. niebawem odwiedzam nowa Lodzka Ikee a w Gdanskiej remontowanej i powiekszanej bede w czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 01.12.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 zgadzam się w pełni co do uroków, m.in. dla tej plaży porzuciłam Szczecin 5,5 roku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 01.12.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Mayland, _lilek_ bardzo dziękuję za odzew w sprawie stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 02.12.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 A ja mam takie pytanie: czy ktoś z Was zamawiał kiedyś transport z Ikei? Opłaca się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 02.12.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Obecnie mam baterie z ikei, wersję najtańszą za ok.70 zł, pierwsza podobna wytrzymała 7 lat. Wyglądem strasznie podpasiła mi bateria z Ikei - Elverdamhttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20113379 Irytuje mnie ta wylewka, bo w sumie wcale mi na niej nie zależy i zapewne przez ta wylewkę taka wysoka cena.Wylewki ponoć szybko się psują, czy jest na forum może jakiś użytkownik tej baterii??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka2009 04.12.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 A ja mam takie pytanie: czy ktoś z Was zamawiał kiedyś transport z Ikei? Opłaca się? Gdzieś mi się obiła o uszy promocja świąteczna, zakup powyżej 1000 zł dostarczane są za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.12.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 ... w Gdanskiej remontowanej i powiekszanej bede w czwartek kupowalem kilka art ktore wczesniej rowniez nabywalem i zauwazylem podwyzke i to niemala ... dobrze ze hot-dog to caly czas tylko zlotoweczka. no i tylko u nich kupuje pepsi w puszkach po 1,00 za sztuke. zgrzeweczka choc na jakis czas wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts