czopuch 09.07.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Poradzcie, jaki srodek mam zastosowac do uzupelnienia odpryskow.Na emaliach zaprawkowych jakie do tej pory udalo mi sie znalezc w necie napisane bylo "nie nadaje sie do naprawy odpryskow na powierzchniach pozostajacych w salym kontakcie z woda...". Ubytki mam na samym dnie tuz przy odplywie wody. Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.07.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Poradzcie, jaki srodek mam zastosowac do uzupelnienia odpryskow. Na emaliach zaprawkowych jakie do tej pory udalo mi sie znalezc w necie napisane bylo "nie nadaje sie do naprawy odpryskow na powierzchniach pozostajacych w salym kontakcie z woda...". Ubytki mam na samym dnie tuz przy odplywie wody. Dziekuje za pomoc. Miałem to samo. Kupiłem w sklepie instalatorskim emalię w tubce (niestety nie pamiętam nazwy), pomalowałem i jest OK od ponad roku, ale nie trzymam cały czas wody w wannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 09.07.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 1) To nie jest stały kontakt z wodą2) zaprawki tego typu robi się żywicami. Technicznie bardziej przydatne są epoksydowe (w zależności od producenta i typu mogą ieć żołtawy kolor) lub poliestrowe - są bardziej przezroczyste, ale maja większy skurcz.Mozna naprawić żywicą epoksydową + utwardzacz wypełniona 1:7 do 1:12 biela tytanową . jest watpliwe czy utrafi dię w kolorystykę emalii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniusiak 13.07.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 ja mam inny problem.Chcę obudować wannę już używaną.Okazuje się, że od spodu są rdzawe plamy ( po około 1 cm).Czym zabezpieczyć, aby nie zrobiły się dziury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts