agnieszkakusi 09.07.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Mam pytanko: czy osoba, która posiada na danym terenie działkę i buduje dom może uczestniczyć w tworzeniu planu zagospodarowania przestrzennego dla danej miejscowości? Nie ma obaw mataczenia i "ustawiania" planu pod siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.07.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Jak już buduje, to raczej wąskie pole manewru "pod siebie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.07.2008 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 nie chodzi mi o budowany dom. Tylko czy jest jakiś przepis mówiący o tym, że osoba "zainteresowana" takiego planu nie może tworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.07.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Nie ma takiego przepisu. W zasadzie każda osoba tworząca plan, a mieszkająca na danym terenie jest zainteresowana.Przepisy też w zasadzie umożliwiają każdemu tworzyć plan np. dzięki konsultacjom, czy uwagom.Zaś Ty, masz możliwość kontroli nad zapisami np. zarzucając "zainteresowanemu", ze plan był wykonany pod jego potrzeby.Tak na marginesie mało kto interesuje się zapisami studium czy planu na etapie tworzenia, a to błąd, bo wbrew pozorom każdy obywatel może wiele uczynić w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.07.2008 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 nie chcę nikomu niczego zarzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts