imak 09.07.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Jakie ciekawostki znaleźliście podczas wykopów budowlanych lub prac ogrodniczych na swoich posesjach? My, nie licząc gwoździ, odłamków szkła itp., znaleźliśmy monetę i nabój z II wojny. Ciekawe, jakie skarby kryją nasze ogródki? Podzielcie się swymi odkryciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 09.07.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 6 butelek wina (domowego) zakopanych w 39 przez dziadka. Niestety, rocznik niezły, ale nie do spożycia. Lak na korkach nie pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 09.07.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Dolna część sztucznej szczęki.U kolegi na działce szklarnia w postaci rozbitego szkła, wywoził wywrotką, taka ilość pod cienką warstwą ziemi, ładnie zamaskowana. w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Va_ldi 09.07.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Z ciekawszych znalezisk to lufa z osłona i kawałkiem zamka z pepeszy, 25 sztuk amunicji w skórzanej ładownicy i granat RG 42 (w kiepskim stanie ale pirotechnik policyjny miał co robić). Na podstawie pozostałych znalezisk mogłem wyrobić sobie zdanie o stylul życia jednego z sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.07.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Bomba. Niewypał, znaczy się. Saperzy na sygnale wywozili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 10.07.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 a ja nie powiem bo mi archeolodzy z pędzelkami zawitają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.07.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Wy to macie fajnie. Ja na razie wykopuję jedynie glinę i kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 11.07.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Jak ja bym coś na swojej dziłce znalazła typu naboje itd itd .To zawał murowany . Tak tojest jak sie w ścisłej strefie konserwatorskiej buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bauricho 11.07.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Czemu zawal ? Przeciez to normalne, takie znaleziska to wspaniale dowody przeszlosci. Tak bylo i ja bym sie cieszyl majac takie znaleziska. Moj wuj utrzymuje ze na mojej dzielce jest kilka egzemplarzy wojennej broni i chcial mi dzialke rozkopac, lol. Gdy bedzie cos robione to licze ze cos znajde ;P Bo jak do tej pory to tylko dwa naboje od jakiegos shotguna, ale to raczej nie z wojny ;P w lesie. pi0tr no chyba sobie jaja robisz ? Chcesz mi powiedziec ze byc moze zablokowales dostep do jakiegos wspanialego swiadectwa kultury ? No przeciez to wspolne dobro, ale niestety jestes egoista i myslisz tylko o sobie i zeby sobie zbudowac jakies grajdolek w ukryciu przed archeologami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 11.07.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 No i proszę...właśnie gumofilca marki Stomil wygrzebałem. Tego chyba nie muszę zgłaszać archeologom. Ale za parę lat.. kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 11.07.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Czemu zawal ? Przeciez to normalne, takie znaleziska to wspaniale dowody przeszlosci. Tak bylo i ja bym sie cieszyl majac takie znaleziska. Moj wuj utrzymuje ze na mojej dzielce jest kilka egzemplarzy wojennej broni i chcial mi dzialke rozkopac, lol. Gdy bedzie cos robione to licze ze cos znajde ;P Bo jak do tej pory to tylko dwa naboje od jakiegos shotguna, ale to raczej nie z wojny ;P w lesie. pi0tr no chyba sobie jaja robisz ? Chcesz mi powiedziec ze byc moze zablokowales dostep do jakiegos wspanialego swiadectwa kultury ? No przeciez to wspolne dobro, ale niestety jestes egoista i myslisz tylko o sobie i zeby sobie zbudowac jakies grajdolek w ukryciu przed archeologami. czemu jaja . Popatrz co wyżej napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 25.08.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 granaty,amunicja,zapalniki i 2 soldatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 25.08.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 fundamenty dwóch budynków, szklane strzykawki do leczenia inwentarza, papę w dużych ilościach, zęby dużych zwierzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooky.gdynia 25.08.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witam. Na swojej działce kilkanaście głazów morenowych, ale moja sąsiadka wykopała tysiące pustych butelek i... lodówkę z wczesnych lat 70-tych XX stulecia Pozdrawim, Mirella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 26.08.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 czeszka konia czaszka krowyi stare butelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tapken1 26.08.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 sakopanego pieska, duży,\ może wilczur/ ktoś go\ tam pochowal po śmierci.Bylo mi smutno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 26.08.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 a ja to znalazlem http://pl.youtube.com/watch?v=IM5Z0-UpdZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.08.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Może i ładne te skorupki, ale nadmiar "efektów specjalnych" powoduje, że nie da się tego oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 04.09.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 stare gwoździe, żetony telefoniczne i plastikowe zielone do gry, guziki, agrafkę, koraliki, cegły i masę robaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 04.09.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 całe mnóstwo butelek 250g po gorzale, żołądkowa gorzka w przewadze. Szlak od sklepiku do ustronnych terenów. Tak sobie myślę że jeżeli w moim ogródku wyrzucone butelki to do celu obywatel musiał wypić conajmniej jeszcze dwie butelczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts