Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodowe znaleziska

Recommended Posts

Jakie ciekawostki znaleźliście podczas wykopów budowlanych lub prac ogrodniczych na swoich posesjach? My, nie licząc gwoździ, odłamków szkła itp., znaleźliśmy monetę i nabój z II wojny. Ciekawe, jakie skarby kryją nasze ogródki? Podzielcie się swymi odkryciami. :D

Z ciekawszych znalezisk to lufa z osłona i kawałkiem zamka z pepeszy, 25 sztuk amunicji w skórzanej ładownicy i granat RG 42 (w kiepskim stanie ale pirotechnik policyjny miał co robić). Na podstawie pozostałych znalezisk mogłem wyrobić sobie zdanie o stylul życia jednego z sąsiadów :)

Czemu zawal ? Przeciez to normalne, takie znaleziska to wspaniale dowody przeszlosci. Tak bylo i ja bym sie cieszyl majac takie znaleziska. Moj wuj utrzymuje ze na mojej dzielce jest kilka egzemplarzy wojennej broni i chcial mi dzialke rozkopac, lol. Gdy bedzie cos robione to licze ze cos znajde ;P Bo jak do tej pory to tylko dwa naboje od jakiegos shotguna, ale to raczej nie z wojny ;P w lesie.

pi0tr no chyba sobie jaja robisz ? Chcesz mi powiedziec ze byc moze zablokowales dostep do jakiegos wspanialego swiadectwa kultury ? No przeciez to wspolne dobro, ale niestety jestes egoista i myslisz tylko o sobie i zeby sobie zbudowac jakies grajdolek w ukryciu przed archeologami.

Czemu zawal ? Przeciez to normalne, takie znaleziska to wspaniale dowody przeszlosci. Tak bylo i ja bym sie cieszyl majac takie znaleziska. Moj wuj utrzymuje ze na mojej dzielce jest kilka egzemplarzy wojennej broni i chcial mi dzialke rozkopac, lol. Gdy bedzie cos robione to licze ze cos znajde ;P Bo jak do tej pory to tylko dwa naboje od jakiegos shotguna, ale to raczej nie z wojny ;P w lesie.

pi0tr no chyba sobie jaja robisz ? Chcesz mi powiedziec ze byc moze zablokowales dostep do jakiegos wspanialego swiadectwa kultury ? No przeciez to wspolne dobro, ale niestety jestes egoista i myslisz tylko o sobie i zeby sobie zbudowac jakies grajdolek w ukryciu przed archeologami.

czemu jaja . Popatrz co wyżej napisałeś. :lol:

• 1 month później...