Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

jak porzadnie zrobic izolacje tarasu by mi do srodka domu woda z tarasu wykusza nie ciekla:(

mam ze tak powiem stan zero wiec moge wszystkie warstwy porzadnie zrobic tylko jak i jakie

acha strop jest wylany ze spadkiem tylko w nie ta strone co trzeba woda splywa do zamiast na zewnatrz

pomieszczenie pod wykuszem ogrzewane

i jak i ile zastowac izolacji cieplnej? na stropie mam niezaduzo miejsca ot z 10cm do krawedzi okna

czy mozna zastosowac welne pod stropem mam akurat tam taka "dziure" ( dokladnie pod wykuszem jest wyzszy sufit niz w reszcie domu) plus jakies folie paro izolacyjne lub paroszczelne? czy w takim przypadku nic tam sie nie bedzie skraplac?

a moze ktos zna firme z ktora w okolicach OPOLA moglaby cos takiego wykonac?

https://forum.murator.pl/topic/104714-hydroizolacja-tarasu-nad-wykuszem/

Zły spadek stropu jest problemem - nawet gdy wszystkie warstwy ponad nim są wykonane prawidłowo to jakiekolwiek przecieki będą kierowały wodę do budynku .

Wylej wylewkę wyrównującą i zrób prawidłowy spadek.

Potem papa termozgrzewalna , izolacja cieplna - nie masz na nią za dużo miejsca - 5cm styroduru może się zmieści , potem folia i wylewka , na nią hydroizolacja / folia w płynie / , w narożach / styku tarasu ze ścianą taśma brzegowa uszczelniająca i na to płytki.

https://forum.murator.pl/topic/104714-hydroizolacja-tarasu-nad-wykuszem/#findComment-2558887