Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okrągły stół średnica 130cm - gdzie kupić?

SZEFLERA

Recommended Posts

Szukam stołu do jadalni, okrągłego, o średnicy 130, ale nie ze szkła, tylko drewno lub mdf okleinowany.

Wiecie gdzie można coś takiego dostać w miarę rozsądnej cenie? Udało mi się znaleźć tylko jeden, cena 2000 :|

Myślałam, że może poszukać stolarza i zrobić na zamówienie, ale trochę się obawiam, żeby nie wyszedł brzydki, bo u stolarza najpierw zamawiam, a dopiero potem mogę obejrzeć :roll:

Jesteśmy z okolic W-wy, ale z transportem nie byłoby problemu.

Witam

rzuć okiem na ich stronę http://www.ekrzesla.pl

zamawiałam tam stół w rozmiarze jaki potrzebowałam, tylko, że prostokątny (100 cm na 280 cm po rozłożeniu), nie było problemu z konkretnym wymiarem, wiem, że każdy stół robią dopiero na zamówienie, więc podejrzewam, że okrągły o takiej średnicy też zrobią. Stół jest dębowy, wygląda naprawdę ciekawie, kolor wybarwienia wybierałam z próbek, a cena po negocjacjach wyniosła niecałe 1000 zł (nie znalazłam w żadnym innym miejscu dębowego stołu w takiej cenie). Troszkę kawałek od Ciebie - bo Katowice. Niestety ta firma zaopatruje przede wszystkim hotele i restauracje i mnie jako takiego drobniutkiego klienta traktowali trochę jak utrapienie (przesunięte terminy, niedoslana faktura itp) ale dało się przeżyć :)

to życzę powodzenia! :D

a jeśli na coś się zdecydujesz to radzę zamówienie, terminy, kwotę itd spisać, przesłać mailem/faxem, a jakby co to molestować telefonicznie :wink:

aha! jeszcze jedno - sprawa dla mnie zupełnie nonsensowna - te stoły robi im jakiś spec z raciborza chyba, a firma ma siedzibę w Katowicach - ja mam biuro od nich jakieś 5 km - już po zamówieniu, umówieniu kwoty, wpłaceniu zaliczki itd pani nagle wyskoczyła mi z kosztami tansportu, bynajmniej nie z ich siedziby do mnie, tylko właśnie z Raciborza do mnie! :evil: zakomunikowałam, że to z deczka bez sensu, bo równie dobrze może mi wmawiać, że wiozą stół ze Szczecina i co mnie to obchodzi, na co ona, że przecież mogła mi te koszty doliczyć do ceny i w ogóle bym o tym nie wiedziała.. w sumie racja :-? w efekcie i tak tego nie zapłaciłam, bo dorzucili to do jakiegoś większego transportu, oczywiście fakturę przysłali za dużą, potem to wyjaśniałam itd... tak czy inaczej - uważaj, żeby się z nimi konkretnie dogadać i żeby potem z czymś nie wyskoczyli.