cieszynianka 09.03.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 No jeszcze czego, żeby mi się tu wprowadziło jakieś chodzące nieszczęście, które naniesie różnych dupereli, przemebluje chałupę w bezsensowny sposób, samo zrobi bajzel, a potem niczym Syzyf będzie to sprzątać i zwracać mi uwagę, jak ono się poświęca Brawoooo Podłączam się Niektórzy ludzie powinni mieszkać sami:) No i właśnie dlatego sami mieszkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samuel-- 09.03.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Ja tam nie narzekam. Mieszkanie samemu ma bardzo dużo plusów i możliwość efektywnego wykorzystywania czasu to tylko jeden z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 14.03.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 zamiatacie podłogi?u mnie od wieków się nie zamiatajak mam nakruszone, albo napiaszczone, to wolę odkurzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 14.03.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ja zamiatam, nie chce mi się walczyć z odkurzaczem Wolę na miotle... Specjalnie kupiłam taką szeroką szczotkę, żeby mniej ruchów wykonać, bo ja leniwa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 14.03.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Nie zamiatam.Spróbowałam tego kiedyś w promieniach słońca i skutecznie odechciało mi się Kupiłam potem taką szczotkę z gumowym włosiem.Wiecie,taką jak u fryzjera.Ale i od niej się pyli.Przeczulona jestem na wzbijające się pyłki kurzu a i kocie kudły latają niczym ptaszęta,więc odkurzam.Raz dziennie zdarza mi się przelecieć rynki ale ja to już przypadek chorobowy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 15.03.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 no właśnie dlatego nie zamiatam, że kurz straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samuel-- 16.03.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Zamiatam, nie odkurzam. W całym domu panele i deski, więc wychodzi szybciej i łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 16.03.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ja też zamiatam. Ale w domu montuje odkurzacz centralny. A w ogóle jeśli chodzi o zamieszkanie w domu, to przeraża mnie myśl, ile tam trzeba będzie sprzątać! Trzeba będzie to jakoś zorganizować, bo sprzątania nie lubię ale bałaganu też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 16.03.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ja mam bardzo zła organizację.A w zasadzie organizacji nie mam wcale.Ale... pracuję nad tym od jakiegoś czasu i widzę powoli efekty...Mam nadzieję, że zanim przeprowadzimy się do nowego domu będę mistrzynią organizacji prac domowych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 19.03.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Sprawdziłam sobie cenę tego Ergorapido. Trochę duża jak na takie maleństwo, którego czas sprzątania wynosi 30 min. A jak sobie radzi z panelami, płytkami i sierścią psa? Hehe... zawsze jestem otwarta na wszystko, co ułatwia pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 21.03.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Aniko, widziałam ceny i 500, i 700 zł. Ale faktycznie najwięcej ofert było po 400 z haczykiem. Wybiorę się w najbliższym czasie do AGD i sprawdzę sobie. Dzięki za podsunięcie pomysłu, bo te kable i rury z odkurzacza tradycyjnego zniechęcały mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 02.04.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Mam w domu podobny. Też Viledy i bardzo sobie chwalęhttp://allegro.pl/v-power-vileda-aspira-tutto-mini-odkurzacz-i1520676613.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 03.04.2011 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Jesteście cudowne!!! Co ja bym zrobił bez tak pięknych i wrażliwych kobiet... Kocham Was! http://wykrot.blog.onet.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 08.12.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nie lubię sprzątać , ale lubięmieć czysto. Nie mam Pani DO Sprzątania, więc muszę sama. Małżónkowi bałagan nie przeszkadza. Jak poproszę, to uczestniczy w niektóych czynnościach a czasem nawet wyrywa mi z rąk odkurzacz. Teraz wzięłam się za sprzątanie przedświąteczne a mieszkamy w domu, gdzie pyli się z pieca na węgiel okrutnie. Sprzątam codziennie po trochu - wywalam wszystko z szaf i szafek, przy okazji wyrzucam mnóstwo rzeczy zbędnych. Wycieram, odkurzam, odkładam. Jedno pomieszczenie to jeden lub dwa dni. Kuchnia ze trzy. Piwnicy, gdzie stoją graty w kartonach nie ruszam. Ruszę wiosną przed przeprowadzką. Do Świąt się wyrobię. Zawsze uskuteczniam takie porządki 4 razy w roku (jak trzeba to częściej), razem z myciem okien i praniem szmat okiennych. Codzienne sprzątanie ograniczam do zamiecenia lub odkurzenia podłóg, gdy trzeba przetarcia ich mopem (raz w tygodniu zmywalne podłogi myję na kolankach). Wycieram kurze z mebli, sprzętów itp - az na tydzień. Podobnie gruntowne sprzątanie łazienki - jak nie ma w domu syna to wystarczy. Co jakiś czas robię też porządki w szafie ciuchowej a i tak nigdy nie jest w niej idealnie. Codziennie staram się po obiedzie doprowadzć kuchnię do ładu,ale czasami zostaje coś do rana. Po imprezach i szkło do zmywarki a to co trzeba umyć ręcznie też czeka do rana (nie chcę ryzykować ubytków w serwisie). Nie mam już tyle sił co kiedyś, żeby cały dzień zasuwać ze szmatą. I wolę inne zajęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts