Gość piotrusx 09.07.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam,dostałem w spadku 50% nieruchomości (plac z domem). Rynkowo wart ok. 400 - 500 tys.Niestety nie zanosi się na dogadanie z dotychczasowym właścicielem na jakiekolwiek pieniądze. Nie mam możliwości zamieszkania w części.Czy jest realna możliwość sprzedaży udziałów w tej nieruchomości?Ogłaszać się? A może są jakieś firmy które się tym zajmują?Co powinienem zrobić, aby odzyskać choć część tego co mi się należy?Może jakiś kredyt pod zastaw? Z góry dziękuję za sugestie.--pozdrawiam,Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakodegites 09.07.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 no niestety współwłasność jest często przekleństwem. należy złożyć w sądzie wniosek o zniesienie współwłasnośći z ewentualnym planem podziału ewentualnie spłat. procesy w tego typu sprawach toczą się latami. Biczem na pieniaczy jest przepis kpc umożliwiający sądowi obniżenie Panu ewentualnych spłat naleznych pieniaczom lub podwyższenie ich od nich dla Pana. Proponuję w tym kierunku najpierw porozmawiać ze współwłaścicielami i nieodpuszczanie w żadnym wypadku powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts