Tomik_B 30.08.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Szufelki nie można przykleić bezpośrednio do rury sztywnej, lecz poprzez około 50cm specjalnego elastycznego peszla, który można kupić tam gdzie sprzedają elementy instalacji centr. odkurzania. Umożliwia to wyciągnięcie szufelki z cokołu mebla, dla wymiany, lub konserwacji. Połączenie peszla z rurą sztywną - na klej, z szufelką - na wcisk. Czy jest jakaś specjalna końcówka od połączenia szufelki z tym peszlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 30.08.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 z podłogi,ale chyba to nie ma większego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 30.08.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Do połączenia peszla z szufelką służy t.zw. ostre kolanko (które używa się zawsze jako pierwsze od każdego gniazda).Kolanko to klei się trwale z peszlem, zaś łączy tylko na wcisk z szufelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 16.06.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam!Gdzie najlepiej zainstalować w kuchni szufelkę podłączoną do centralnego odkurzacza? Chodzi mi o wskazówki praktyczne, bo najchętniej wstawię to tam gdzie będzie najmniej widoczne. Obstawiam szafkę pod zlewem, ale w sumie nie widze jakiś za czy przeciw. A może wogóle nie montować tego wynalazku, sprawdza się? Szczególnie będe wdzięczny za opinie użytkowników. PozdrŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 16.06.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 planujemy kuchenna szufelke jak najblizej miejsca, w ktorym beda przygotowywane posilki. tam u nas zawsze cos sie znajdzie na podlodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 17.06.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 planujemy kuchenna szufelke jak najblizej miejsca, w ktorym beda przygotowywane posilki. tam u nas zawsze cos sie znajdzie na podlodze Jasne, to sam wymyślę, chodzi mi raczej o uwagi typu "pod zlewem nie bo się ciągle kopie nogą i włącza" Pozdr Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.06.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 skoroś taki domyslny to powinienes tez wiedziec ze noga ja mozna wlaczyc i pod zlewem kiedy myjesz garki i pod blatem kiedy robisz kanapki ale nie chce byc zlosliwy po prostu odpowiedz na twoje pytanie bedzie rozne zaleznie od kryteriow jakie sobie stawiasz. ja patrze ze strony praktyki, ty wygody. jedno i drugie nie zawze idze w parze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 18.06.2007 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 moim zdaniem szufelka w kuchni nie jest najbardziej niezbędna (rzadko kiedy w kuchni jest bardziej brudno niż w całym domu) - miejsce gdzie naprawdę warto zastosować szufelkę jest wiatrołap z "wiecznym" piaskiem i błotkiem bo butach i własnie w tym miejscu zrobiłem bład i nie wyprowadziłem instalacji (ale jeszcze coś wymyślę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 18.06.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Ja dałem w kuchni i w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.06.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 przy kominku i w wiatrołapie w kuchni mamy i wydaje się być zbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 18.06.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Wiatrołap, wiatrołap i jeszcze raz wiatrołap. W kuchni też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 18.06.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 A może by tak jeszcze w pobliżu wyjścia na taras, albo wręcz na samym tarasie?pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek303 18.06.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Jestem instalatorem systemów centralnego odkurzania, a także użytkownikiem takiego systemu. Szufelka w kuchni bardzo sie sprawdza gdyż w kuchni powstaje wiele zanieczyszceń typu okruchy itp. np podczas krojenia w krajalnicy czy też innych prac kuchennych. Jej obsługa jest bardzo prosta (wciśnięcie stopą włącznika). Proponuję Ci montaż takiej szufelki w pobliżu tzw. "roboczego blatu kuchennego" czyli tam gdzie powstaje najwięcej zaniczyszceń podczas prac kuchennych. Kolejną zaletą szufelki jest to, że nie musisz rozwijać węża a tylko wystarczy zgarnąć zabrudzenia na podłogę, podmieść jej w pobliże szufelki i wcisnąć włącznik. Ot wsio! Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 18.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 mam pytanko do uzytkowników Centrl.Odkurzacza, ponieważ byliśmy zdecydowani, ale elektryk nam dziś to odradzał, bo podobno po jakims czasie zaczyna brzydko pachnieć z instalacji Będę wdzięczny za opinie i uwagi w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz-s 18.06.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Hej!Ja dlatego nie daję szufelki w wiatrołapie. Zawsze jest pokusa żeby zgarnąć mokry piasek, śnieg itp. Wtedy wilgoć w instalacji i różne świństwa mogą się rozwijać.PozdrŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 19.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Kolejny mit, utworzony przez tych, co nie mają, ale słyszeli :) Ciekawe, czy ten elektryk to sobie tak tylko wykombinował, czy rzeczywiście gdzieś "wywąchał" zapachy z instalacji. Oczywistym jest, że wilgotnych rzeczy (np. błotko) odkurzaczem centralnym się nie odkurza - tak, jak to, że samochodem zwykle nie powinno się latać. A co do syfu w rurach - jeśli zrobione zgodnie ze sztuką (chodzi o użycie właściwych rur, minimalizację ilości kolanek oraz o sposób klejenia, uniemożliwiający tworzenie się "dziobów" kleju wewnątrz), to syfu nie ma wcale - zbyt duże są to prędkości strumienia powietrza, żeby coś miało szansę się trwale przylepić No i, pamiętajmy, że gniazda do węża są hermetyczne - skąd więc niby miałoby śmierdzieć? Może ten elektryk przez przypadek wąchał wannę z jaccuzi, albo jakiś klej (butapren)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 19.06.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 czy możecie pokazać fotki, jak to wygląda zainstalowane. jakoś nie bardzo sobie wyobrażam jak to działa, a chciałbym mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 19.06.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Fotki i "samouczki" są np. na:http://www.beam.plhttp://www.beam.com.plhttp://www.husky.pli w wielu innych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek303 19.06.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Całkowicie sie zgadzam z beagbeatem. Natomiast wszelkie syfy, błoto, wodę i snieg wciąga się tym odkurzaczem poprzez specjalny separator.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eranet 19.06.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 dzieki za wyjaśnienia, wolałem zapytać, bo 1 mówił że super, a inny że be... ten co mówił be mówił o rozszczelnieniu po pewnym czasie i zapachu wydobywającym się z gniazdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts