odaro 09.07.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 U mnie też wnękowa z przesuwanymi drzwiami. Dolna prowadnica nie jest przykręcona do podłogi tylko szafa ma cokół i podłogę w środku. A w cokole szufelka... Cokół mam chyba 12 cm - minimalny, jaki mógł być. Szufelka z BEAM`a. Ile potrzeba miejsca na taką szufelkę może zrobię jakieś miejsce pod schodami na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 09.07.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Panel przedni ma około 8 x 25 cm, głębokie całe ustrojstwo też jest na jakieś 25 cm. Nie mam jak zmierzyć, bo już zamontowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 09.07.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Panel przedni ma około 8 x 25 cm, głębokie całe ustrojstwo też jest na jakieś 25 cm. Nie mam jak zmierzyć, bo już zamontowana Ee.. no to wejdzie pod schody Ciekawe czy da się jakoś upchać w ścianki z K-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 09.07.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Ja zrobiłem w ścianie poziome wycięcie na wylot (nawierciłem i meslem) o takich wymiarach, żeby szufelka z założonym kolankiem i rurą się mieściła. Na to poszedł cokół drewniany (taki mam w całym przedpokoju). Cokół "obchodzi" szufelkę: w górę, nad szufelką i w dół. Górna część tego obejścia jest zdejmowana (trochę tutaj trzeba było sprytu, żeby wyglądało ładnie). No a szufelka przykręcana do tego cokołu od zewnątrz na dwa eleganckie wkręty.Podłączenie do szufelki od drugiej strony ściany - tam mam akurat szafki kuchenne, czyli pod szafkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 28.10.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witam. Co prawda wątek troszke wiekowy, ale z racji swojej profesji mam pytanie. Co z tymi rurami w gruncie? Jeśli masz odkurzacz z filtrem workowym to czy przez ta wilgoć nie ulega on zapychaniu. Jak często go czyścisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 28.10.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Po 5 latach użytkowania :- woda nie wykrapla się (ani razu)- natomiast raz zdarzyło się wiosną, że była odwilż, ziemia była zamarznięta i wokół domu stała woda. Do rury przeciekło trochę wody. Około 5 litrów. Mam odkurzacz cykloniczny. Woda zebrała się w naczyniu (kuble) cyklonu.Raz też, po zatkaniu rury (cykliniarz odessał dużo ścinków parkietu i ledwie ssało), celowo zassałem 1/ kubła ciepłej wody. Przetkało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 28.10.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Dzięki za odpowiedź. Co praktyka to praktyka.Prawdopodobnie gdybyś miał odwrócony worek to byłby zapchany (błotkiem). Teraz juz wiem że przy prowadzeniu rur do innego budynku powinien byc cyklon. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lasek 13.05.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Proszę o ułatwienie mi podjęcia decyzji. Dom parterowy bez użytkowego poddasza - salon + 4 pokoje (sypianie). Całkowita powierzchnia domu 176m, układ domu w kształcie litery T (wymiar 16x18m). Pytanie: instalować dwie automatyczne szufelki (przedsionek i kuchnia), czy jedną? Jeśli jedną to gdzie? No i może jeszcze jedno jak długi wąż do odkurzacza? Standardowe 9m, czy może mniej lub więcej? Proszę o rzeczowe wypowiedzi, bardziej liczę na praktyków niż teoretyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravic 13.05.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ja bym dał dwie szufelki tak jak mówisz czyli kuchnia i wiatrołap (sam tak daję)Ja jeszcze nie mam jednostki centralnej więc nie wiem jak się sprawuje wąż 9 m ale podobno jest to standardKrótki wąż = więcej gniazdek = częściej trzeba przepinać z 1 do 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 13.05.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 dwie szyfelki- wiatrołap i kuchnia, wąż -9m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lasek 13.05.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ja bym dał dwie szufelki tak jak mówisz czyli kuchnia i wiatrołap (sam tak daję) Ja jeszcze nie mam jednostki centralnej więc nie wiem jak się sprawuje wąż 9 m ale podobno jest to standard Krótki wąż = więcej gniazdek = częściej trzeba przepinać z 1 do 2 Jak już zrobisz gniazdka to długość węża jet przesądzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.05.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 I w kuchni i w wiatrołapie. Długość węża zależy od rozmieszczenia gniazdek. Zrób próbę ze sznurkiem, doliczając coś na omijanie mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 13.05.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 9 m węża...... ale będzie komfort..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 13.05.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Znacznie większy, niż ciąganie jamnika na sznurku U mnie też są 2 szufelki (wiatrołap, kuchnia), ale wąż 6m styka spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 13.05.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Jeśli masz przejscie z garażu do domu nie przez wiatrołap to tam szufelka jest zbędna ( głównym wejściem wchodzą tylko goscie ). Jeśli wszyscy wchodzicie przez wiatrołap to powinna być tam szufelka ( tony piachu z bucików dzieci)+ kuchnia. Ja mam wąż 9 m i jest ok. Poręczniejszy byłby 6 m ale z dłuższym nie ma tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.05.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Proszę o ułatwienie mi podjęcia decyzji. Dom parterowy bez użytkowego poddasza - salon + 4 pokoje (sypianie). Całkowita powierzchnia domu 176m, układ domu w kształcie litery T (wymiar 16x18m). Pytanie: instalować dwie automatyczne szufelki (przedsionek i kuchnia), czy jedną? Jeśli jedną to gdzie? No i może jeszcze jedno jak długi wąż do odkurzacza? Standardowe 9m, czy może mniej lub więcej? Proszę o rzeczowe wypowiedzi, bardziej liczę na praktyków niż teoretyków. Podobne warunki co Twoje. Szufelki 2 : w wiatrołapie i koło kominka. Do tego 3 gniazdka, liczone dla węża 9m. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.05.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 obowiązkowo przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREKKASIA 14.05.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Do kominków lepszy tzw separator. Popiół nie jest zbyt "zdrowy" dla filtra odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 18.05.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Co to jest separator? Ja planuję trzy szufelki: kuchnia, wiatrołap i właśnie kominek Ale właśnie może zamiast szufelki przy kominku, dać ten separator, cokolwiek to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.05.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 separator na popiół z kominka ale szufelka na np. brud lecący z drewna jak się dokłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts