adaś32 09.07.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Cześć Zagadnienie tak jak zostało podane w temacie. Jakie projekty zaproponowalibyście dla takiej rodzinki? Działka szeroka 20 m. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7point 10.07.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Cześć Zagadnienie tak jak zostało podane w temacie. Jakie projekty zaproponowalibyście dla takiej rodzinki? Działka szeroka 20 m. Pozdrawiam Podałes za mało informacji. Jak duży to ma być dom, jaki dach,zm piwnicą?Parterowy czy z poddaszem itd itd Napisz jak najwięcej informacji. Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaś32 10.07.2008 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Domek mógłby być z użytkowym poddaszem (pokoje dla dzieci na górze?). Na dole pokój dla babci , może sypialnia i salon + kuchnia i łazienka (wielkość taka bez przesady ) Częściowe podpiwniczenie na pom gosp i kotłownię, ale niekoniecznie. Dach może być dwuspadowy, ale liczę na ciekawe podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 11.07.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 polecam ten: (nasz) http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712d.html lub ten http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912.html - podobny ale większy. oba projekty posiadają fajne kotłownie, na paliwo stałe. nie trzeba budować piwnicy, co znacznie zmniejsza koszty. pokój nad garażem wychodzi spory, wszyscy odwiedzający mówią że jest najlepszy i nie warto marnować go na strych zatem mamy 4 spore pokoje na górze i 2 na dole, salon + gabinet, który można przerobić na pokój dla babci. w projekcie 49-12 dodatkowo jest przy tym pokoju łazienka, co dla babci na pewno byłoby dużym udogodnieniem. z praktycznych rzeczy: warto zrezygnować z wykuszu, ale za to przedłużyć salon do poziomu kotłowni lub gabinetu, żeby tylna ściana była w jednej linii. żałujemy że tego nie zrobiliśmy. druga sprawa to niektórzy rezygnują z korytarzyka - przejścia do pokoju nad garażem i wtedy powiększa się ten mały pokój naprzeciw łazienki, a wejście robią przez łazienkę. wtedy nad garażem można zrobić pralnię. my zostawiliśmy korytarzyk, kiedyś może ktoś będzie używał tego pokoju i przechodzenie przez łazienkę nie byłoby wygodne. jeśli chodzi o szerokość działki, to bez garażu dom powinien się zmieścić, ew. trzeba by zmienić ustawienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 11.07.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Chyba rzeczywiście w-49.12 z pracowni Dobreprojekty. Linku nie podaję, bo jest w poście powyżej. Buduję ten domek i jestem w identycznej sytuacji- 2+2+ babcia. Babcia dostała pokoik na parterze z łazienką i wyjściem na taras. W pomieszczeniu pod schodami zrobiliśmy też dla niej mini-kuchenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaś32 11.07.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Zapytam dość przewrotnie (bo wszystko jeszcze przed nami) czy nie jest wygodniej mieć swoją sypialnię jednak na parterze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 11.07.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Pewnie że wygodniej . Okazałam się jednak altruistką i nie każę babci drapać się po schodach. Zwłaszcza, że w moim przypadku więcej już za mną niż przede mną więc i babcia swoje latka ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaś32 11.07.2008 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Nie o to mi chodziło. Myślałem, by zmieścić na parterze i pokój dla babci i dla nas. Dlatego może lepsze jest częściowe podpiwniczenie, by zyskać miejsca na parterze? Na ten dodatkowy pokój. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 11.07.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Ciężko znaleźć projekt z 2 sypialniami na dole no i żeby jeszcze nie miał 250mpu. Ja przeniosłam kotłownię do garażu i tak wygospodarowałam drugi pokój na dole. Życzę owocnych poszukiwań. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.07.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Moze w tym wypadku lepiej pomyslec o parterowce zamiast uzytkowego poddasza ... bo faktycznie salon z jadalnia kuchnia i dwa pokoje na dole i nad tym jeszcze poddasze ... lekka przesada w powierzchni ... zainteresowalo to mnie bo jestem w podobnej sytuacji - 2+2(w planach) i babcia ... w sumie zawsze lepiej niech babcia bedzie sobie zyla na dole a my z cala rodzinka na gorze ... pewien podzial pokoleniowy nie jest bezzasadny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts