Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi i oscieznica

amrrowke

Recommended Posts

porta- jakość bardzo dobra, cena wysoka :wink: :lol:

classen - jakość w miarę dobra , cena także ...mam drzwi classena .... wzór modena 4 bodajże :roll: , do tego ościeżnice arcus (takie półokrągłe) ... od siebie mogę powiedziec, że mogliby się bardziej postarać z wykończeniem bajerów typu np. listwy przy szybkach ... ale ogólnie efekt zadowalający :roll:

dre ... słyszałam o nich , ale z pierwszej ręki nie mogę się wypowiedzieć - wpisz w szukaczce forumowej "drzwi dre" ... powinno pokazać się dużo wpisów, to samo z polskone

porta- jakość bardzo dobra, cena wysoka :wink: :lol:

classen - jakość w miarę dobra , cena także ...mam drzwi classena .... wzór modena 4 bodajże :roll: , do tego ościeżnice arcus (takie półokrągłe) ... od siebie mogę powiedziec, że mogliby się bardziej postarać z wykończeniem bajerów typu np. listwy przy szybkach ... ale ogólnie efekt zadowalający :roll:

dre ... słyszałam o nich , ale z pierwszej ręki nie mogę się wypowiedzieć - wpisz w szukaczce forumowej "drzwi dre" ... powinno pokazać się dużo wpisów, to samo z polskone

Porta - mam u siebie. Chyba nie mogę narzekać - zobaczymy jak będzie po roku, dwóch użytkowania...

Classen - nie wiem... znajomi mają (montowane mniej - więcej w tym samym czasie). Różnicy w jakości (jak na razie) nie zauważyłem (choć wzór, kolor i nawet rozmiar inny mamy).

Będę miał porównanie Porta/Classen za jakiś czas :)

Dre i Polskone przed zakupem odrzuciliśmy... nie pamiętam już właściwie dlaczego.

Jedno co (u mnie sprawdziło się w 100%, u innych pewnie po części też) najprawdopodobniej dotyczy wszystkich producentów i sprzedawców:

na wystawce u sprzedawcy są zawsze "wypieszczone" a to co przyjeżdża i montują to zwykły standard (np. na ciemnych drzwiach jasne przebija na łączeniu tu i ówdzie, widać gwoździki od ramek,łączenia oklein mogłyby być mniej widoczne itp, co nie jest w żadnym wypadku wadą czy brakiem... po prostu tak jest... i właściwie są do "drobiazgi" których nie widać z odległości większej niż 1m)