marcin714 10.07.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Nie musi być szeroki na całej głębokości. Na wodzie się nie znam ale zawsze kiedy widziałem wykopy pod wodę to rowy były takie ,że nie jeden kabel by się jeszcze zmieścił. Można jeszcze założyć dwa 0,15 m wykonane łańcuchówką. wtedy będzie taniej faktycznie. Może nie potrzebnie zasugerowałem się jakimś ostrówkiem. Możliwości kopania jest więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aalbercik 10.07.2008 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Dzieki za odpowiedzi.Pytanie do Retrofooda: Co znaczy wężykiem? Tzn.wężykiem to wiem ale dlaczego. Jeśłi wykop będzie szeroki to i wężyk będzie dłuuuuugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.07.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Kolego Stanisławie to nie są bzdury. Wprawdzie nie zakładałem kopania recznego bo może i miałbyś tu rację. Tylko chyba nikt tego ręcznie kopał nie będzie. Przy koparce zawsze kosztorysowo wyjdzie mniej kopać jeden rów niż dwa o tym samym przekroju. nie napisałem, ze to są bzdury, tylko bzdurne przewalanie ziemi. Wyobraz sobie, że wykopano ostrówkiem, czy czymś podobnym, "rowek" na metr szeroki i 1,5 metra głęboki. Taż to cała działka w krajobrazie księzycowym!!! Ja własnie miałem na mysli łańcuchówkę. Jakoś bardziej cywilizowane te wykopy mi się zdaje. Wtedy te przyłącza można odsunąć od siebie, to nawet ze scian wykopu obsypywać się nie będzie. Byle najpierw kabel, bo płycej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.07.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Wprawdzie nie zakładałem kopania recznego bo może i miałbyś tu rację. Tylko chyba nikt tego ręcznie kopał nie będzie. . Chyba to się łódka [jak mówi jedna moja znajoma] U mnie przyłacz firma (z przetargu ZE) kopała ręcznie w tamtym roku ~65 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts