kaco 05.10.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 ja bym radził na podmurówce wtedy zadne psy nie będą podkopywać a jedną ani też w drugą stronę. Ponadto chwasty nie będą się z sąsiedniej działki przebijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.10.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Ponadto chwasty nie będą się z sąsiedniej działki przebijać.Co mi z tego, że chwasty z sąsiedniej działki nie będą przechodzić dołem, jak mają otwartą drogę górą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plot-bud 22.05.2021 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 (edytowane) Zabierając się za wykonanie podmurówki tak naprawdę musimy sobie odpowiedzieć na pytanie - do czego ta podmurówka ma służyć? Jeśli ma być ona równocześnie murem oporowym, który musi utrzymać sporą ilość ziemi to konieczne będzie wykonanie tradycyjnej podmuróki lanej, wówczas musimy szykować sie na niemałe koszty związane z wykonaniem wykopu, szalunku, dużą ilością betonu, drogą i czasochłonną robocizną itd. itp. Jesli jednak podmurówka nie musi służyć jako mur oporowy a ma tylko za zadanie wypełnienie szczelin pod ogrodzeniem w przypadku nierównego terenu to zawsze powinniśmy zamiast wykonywania podmurówki lanej, stosować podmurówkę prefabrykowaną. Jest ona zdecydowanie tańsza, łatwiejsza w montażu, a co równie ważne także łatwiejsza w ewentualnym demontażu i co też nie jest bez znaczenia jest ona także bardziej estetyczna. Edytowane 14 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts