sta28 23.09.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 No właśnie, dlaczego nie ociepla się (?) poddasza użytkowego styropianem ? Byłoby prościej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Niektórzy ocieplają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 24.09.2003 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Coż ja dałem miedzy krokwie na skosach -nie cierpię wełny brry.Tam gdzie jest prosto jest wełna.A jak kiedyś będę miał parę złotych to zatrudnie ekipę która wykonuje izolacje termiczne w chłodniach i innych tego typu zakładach.Mają taką fajną pianę poliuretanową wylewaną z agregatu.Znajomy ma z tego zrobione ocieplenie poddasza i stropu.Jest twarde to cudo prawie jak kamień i podobno ma najlepsze własciwości izolacyjne, tylko kosztuje koszmarnie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 w chwili obecnej to się chyba nie opłaca - ceny styropianu szaleją . Wydaje mi się poza tym, że łatwiej jest pomiędzy krokwiami umieścić wełnę niż wciskać tam styropian. Przy styropianie trzeba by docinać płyty ze szwajcarską precyzją . Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petereke 24.09.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 A ja między krokwie daję wełnę, a od spodu dodatkowo styrosupremę (styropian z zatopionymi wiórkami z drzewa nasączonymi zaprawą cementową). Potem na to wklejam na klej siatkę platikową i normalny tynk cem-wap.Własnie jestem w trakcie, ale juz widziałem coś takiego u faceta (ma to od kilku lat) - zero pęknięć ("choroba" kartongipsu), a i jak cieplutko! Polecam Petereke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 24.09.2003 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 A jaka grubość tej styrosupremy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 25.09.2003 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 A jaka grubość tej styrosupremy ? zapytalbym sie jaka izolacyjnosc sie dzieki temu osiaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docieplenia 25.09.2003 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 generalnie uzywa sie welny dlatego ze lepiej mozna kontrolowac sprawy zwiazane z para wodna;problemem moga tez byc gryzonie;welna jest calkowicie niepalna a styropian jest samogasnacyno i ostatnia i chyba rownie wazna rzecz to przenoszenie dzwiekow tzn. welna tlumi a styropian wzmacnia co na poddaszu jest szczegolnie mocniej slyszalne a w wersji z blaszanym dachem moze byc nawet uciazliwe to chyba wszystko co sobie przypomnialem P.S. tez rozwazalem takie rozwiazanie i wybralem gullfiber-isover isomate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petereke 25.09.2003 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Wełna pomiędzy krokwiami 15 cm (Gulfiber Isomata) a styrosuprema 5 cm.Nie interesujemnie znajomość konkretnej liczby - współczynnika takiego rozwiązania. Wiem że będzie ciepło i nie będę musiał oglądać tych CHOLERNYCH PĘKNIĘĆ NA SUFICIE! Petereke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts