satm 10.07.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Niedawno pękła mi akrylowa powierzchnia wanny. Pęknięcie ma nieregularny kształt i długość około 4 cm. W sklepie z armaturą odradzono mi pomysł typu "zestaw regeneracyjny do akrylu". Pomyślałem, że dobrym rozwiązaniem będzie zakrycie pęknięcia okrągłą chromowaną zaślepką, jaką montuje się na otworach do baterii. Chciałbym tę zaślepkę umieścić tam w sposób trwały, najlepiej na klej oczywiście do powierzchni, bez wiercenie otworu. I teraz pytanie: czym ją przykleić, żeby pod spód nie dostawała się woda i nie wlazły bakterie. Za wszelkie sugestie z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.07.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Akrylem, silikonem. Takim samym jakim uszczelnia się wanny, brodziki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts