Besta77 10.07.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witam! Bardzo jestem ciekawa jakie macie zainstalowane ogrzewanie w mieszkaniu i ile Was to kosztuje - wielkość mieszkania, piętro, ocieplenie itp co ma wpływ na ewentualne straty ciepła. Za chwilkę czeka mnie ogromny remont w dużym mieszkaniu i właśnie wybór ogrzewania (dość ograniczony) i troszkę się martwię czy rachunki za gaz nie doprowadzą mnie po zimie do zawału tudzież rozstroju nerwowego, jeśli faktycznie na centralne gazowe się zdecydujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 25.08.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Nie polecam ogrzewania elektrycznego. Mieszkanie 30parę metrów w tym - łazienka i jeden pokój nie ogrzewane. Ogrzewana kuchnia i jeden pokój (tamte pomieszczenia szczelnie zamknięte). Wysokość nie wysoka , stara kamienica z bardzo grubymi ścianami. Właściciel mieszkania zamurował wszystkie otwory wentylacyjne oraz zaprawę do okien użył betonowej - wszystko by jak najmniej płacić za ogrzewanie (oczywiście zaowocowało to gigantycznym grzybem w całym domu - ale przecież nie on tam mieszka). Ogrzewanie w styczniu przy temperaturze ok 21*C i obniżaniu go do 15 kiedy jesteśmy w pracy wyniosło prawie 600 zł. Wygoda taka że sobie można dowolnie zmienić temperaturę w mieszkaniu ale co z tego jeśli musieliśmy mieć max 17-18*C jeśli chcieliśmy płacić nie więcej niż 400zł miesięcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia27 26.08.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 ja też nie polecam ogrzewania elektrycznego. Wynajmowałam piekne mieszkanie w kamienicy. Niestety ogrzewanie było elektryczne. Dwa pokoje, łazienka i kuchnia. Grzałam tylko w tym pokoju, w którym przebywaliśmy. Łazienki i kuchni kompletnie nie ogrzewałam. Rachunki wynosiły po 700 zł, masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nunczako 31.08.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Nie polecam ogrzewania elektrycznego. Jeden sąsiad przeszedł kiedyś na elektryczne (na dodatek chyba piec nie był z najwyższej półki - nie jestem pewien, ale tak mi się wydaje) i bardzo żałuje. To teraz chyba najdroższa forma ogrzewania, ceny wychodzą potwornie, więc nieustannie obniżają w domu temperaturę żeby oszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sportek 01.09.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 500pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarsis 06.09.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Zgadzam się z wiekszością. Wszystko tylko nie ogrzewanie elektryczne. Rachunki was zjedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 22.09.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Zgadzam się z wiekszością. Wszystko tylko nie ogrzewanie elektryczne. Rachunki was zjedza. brednie http://forum.muratordom.pl/ogrzewajacy-elektrycznoscia-wystap,t14712.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.09.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Dom 130m 2 kanadyjczyk ogrzewanie elektryczne konwektorowe na ogrzewanie wydałem w 2007 roku 2100 zł na prąd i spaliłem 6m3 drewna za 400 zł. to łacznie 2500 zł sezon grzewczy trawa u mnie 8 miesięcy czyli wychodzi 312 zł/ miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Dom 130m 2 kanadyjczyk ogrzewanie elektryczne konwektorowe na ogrzewanie wydałem w 2007 roku 2100 zł na prąd i spaliłem 6m3 drewna za 400 zł. to łacznie 2500 zł sezon grzewczy trawa u mnie 8 miesięcy czyli wychodzi 312 zł/ miesiąc czy to takie trudne odpowiadac na temat .... ? ad rem: do niedawna mieszkalem w 68m2 mieszkaniu, nowoczesnym, dobrze docieplonym, czynsz 400zl, w tym polowa to zaliczka na CO i CWU, jedno i drugie z sieci, i w zasadzie sie w tej kwocie miescilismy, czyli rocznie 2400zl, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 31.10.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Mamy mieszkanie 56 m2, WSZYSTKO na prąd. Mieszkamy tu ponad trzy lata i najwyższy rachunek jaki mieliśmy to 800 zł za dwa miesiące. Budynek nie jest docieplany. W zimie utrzymujemy w mieszkaniu temp ok 21 st. W nocy ok 19 st. Nie wiem skąd u innych tak wysokie rachunki za samo ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 31.10.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 bo wegiel drogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 04.11.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Mamy mieszkanie 56 m2, WSZYSTKO na prąd. Mieszkamy tu ponad trzy lata i najwyższy rachunek jaki mieliśmy to 800 zł za dwa miesiące. Budynek nie jest docieplany. W zimie utrzymujemy w mieszkaniu temp ok 21 st. W nocy ok 19 st. Nie wiem skąd u innych tak wysokie rachunki za samo ogrzewanie. Mam znajomą, mieszka w bloku, w samym środeczku. Czasem w ogóle nie włącza ogrzewania, a i tak ma ciepło. Widać, że ma ciepłolubnych sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 05.11.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 No owszem, zgadzam się, nasze mieszkanie jest dwustronne, sąsiedzi z dolu, jednej strony, nad nami też jakieś pomieszczenia, z drugiej storny nieogrzewana klatka, więc mozna przyjąc, że mieszkamy "w środku". Jednak właśnie ze względu na ogrzewanie nie kupiłabym mieszkania szczytowego z trzema ścianami zewnętrznymi na dodatek nieocieplonymi. Choć bardzo chciałabym mieć narożny balkon . Wybory, wybory, wybory ...., wieczny kompormis ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts