tojato 11.07.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Czy ktoś z was motuje lub ma zamiar?Czy to już obciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.07.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Mam plan zrobić strych w deskach drewnianych. Troche inne niz wąska boazeria i w dodatku chcę bielone. Strych z przeznaczeniem na pomieszczenie rekreacyjne. Jakos mnie nie interesuje czy modne czy nie. Raczej licze koszty i zastanawiam się, czy sami to ubijemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 11.07.2008 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 No tak, ale to już nie będzie taka tradycyjna boazeria,czyli pomalowana bezbarwnym lakierem,a może ta moda kiedyś powróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.07.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Hmmm nie jestem aż tak optymistycznie nastawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 11.07.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Ja po poprzedniej wlascicielce mam pokoj w boazerii+drewniane meble. Wszyscy goscie mowia, ze to calkiem fajnie wyglada. Ja sie czuje troche jak w saunie. Nie chce calkowicie tego likwidowac, bo ogolnie lubie drewno i boazeria ma swoje plusy, ale chce cos zmienic. Zamierzam to pomalować na biało i patynować. Przy okazji pytanie, czy ktos Wie jak patynować drewno w taki sposób, żeby pokój był cały w bieli, natomiast prześwitywały niebieskości na słojach i na piórach boazerii. Czy najpierw się maluje na niebiesko, potem na biało i przeciera aby odsłonić poprzednią warstwę, czy odwrotnie, najpierw na biało, potem przeciera a nastepnie miejscowo jakimś zabarwionym na niebiesko lakierem? Nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 11.07.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 sama boazeria to jeszcze nie obciach wg mnie jednak - ale moze sie myle - wadą boazerii jest to, ze jesli juz jest, to jest na dluuuugie lata .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabians 20.01.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Popatrzcie się na to: http://www.moco.de/fileadmin/user_upload/pdfs/moco_innenausbau_pl.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 20.01.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 jak dla mnie to już inna epoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.01.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Nie kieruj się tym co modne, tylko tym czy Tobie się to podoba i będzie podobać za kilka lat. To jest Twój dom, dla Ciebie i Tobie ma w nim być dobrze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 20.01.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Masz racje cieszynianka najważniejsze jest to co się komuś podoba !!! Mi np. zawsze podobała się boazeria i drewno więc w nowym domu robię.. zresztą wydaje mi się, że drewno nigdy nie wyjdzie z mody Zresztą przez lata przekonałam się też, że boazeria ma swoje plusy jeśli chodzi o wygodę - nie trzeba co jakiś czas malować jak ściany i sprawia, że pomieszczenia są przytulniejsze (cieplejsze)! Na razie mam boazerią odłożony cały wiatrołap. Jeszcze nie wykończony, więc trochę bałaganu, ale możesz zobaczyć jak wygląda: http://lh4.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SXY-Hi2LpeI/AAAAAAAAAQo/WONDr9_S9jg/s512/g%20006.jpg http://lh6.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SXY-ENEjjUI/AAAAAAAAAQg/X5ivjMh-PnE/s512/g%20005.jpg http://lh6.ggpht.com/_v9rMXx7eR_M/SXY982MI_0I/AAAAAAAAAQQ/gyYZCGkm5_g/s512/g%20001.jpg Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 20.01.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 za wiatrołapem dom zapowiada się prześlicznie ale wybacz i nie gniewaj się na mnie ale ten wiatrołap i pozostała widoczna częśc domu to jak 2 różne bajki ,zdecydowanie pomalowałabym tą boazerię na biało,wyglądałby wtedy dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.01.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Ale kolor na zdjęciu mógł wyjść inny niż w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 21.01.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Identycznię chce zrobić klatkę schodową, no może szersze dechy. Takie klimaty mi odpowiadają, nie lubię zimnych kolorów, a deska ze złotym odcieniem daje uczucie ciepła a i drewno robi swoje....jestem na TAK ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 21.01.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 za wiatrołapem dom zapowiada się prześlicznie ale wybacz i nie gniewaj się na mnie ale ten wiatrołap i pozostała widoczna częśc domu to jak 2 różne bajki ,zdecydowanie pomalowałabym tą boazerię na biało,wyglądałby wtedy dużo lepiej. Absolutnie się nie gniewam Każdy robi tak jak lubi... według mnie drewno i kamień zawsze pasowały i będą pasować do siebie!! nie mogłabym z białymi deskami bo wydają mi się zimne i tyle Ale kolor na zdjęciu mógł wyjść inny niż w rzeczywistości Na zdjęciu wyszedł nieco bardziej złoty niż w rzeczywistości ale za jakiś czas pewnie będzie jak na zdjęciu - jak to sosna, która ciemnieje od światła! @@@ No ale temat nie miał dotyczyć mojego wiatrołapu (to był tylko przykład poglądowy) tylko boazerii we wnętrzach więc wracajmy do dyskusji !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 21.01.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Ja również uważam, że absolutnie nie należy kierować się modą, li tylko i jedynie swoimi upodobaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.01.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Mam plan zrobić strych w deskach drewnianych. Troche inne niz wąska boazeria i w dodatku chcę bielone. A jak będą bielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 27.01.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Moi sąsiedzi mieli kiedyś całe mieszkanie w bloku wyłożone boazerią, łącznie z sufitami i prawdę mówiąc, jak dla mnie, wyglądało to okropnie. Czułam się tam jak w trumnie. Myślę po prostu, ze facet przesadził. Może chciał czuć się w mieszkaniu w bloku z wielkiej płyty jak w drewnianej chatce Wiadomo, każdy urządza sobie wnętrze jak chce, ale boazeria, taka jak np. u Marfy, nigdy mi się nie podobała (nawet, jak była modna). Ale niestety muszę jej widok znosić na co dzień, bo jeszcze mieszkamy w mieszkaniu po babci, a tu cały przedpokój jest w sosnowej boazerii. Bleeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabians 15.02.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 A tu mała wskazówka dla tych co by kładli sobie deseczki jakie stosujemy klipsy i jak można podgiąć krzywą deseczę http://lh6.ggpht.com/_cUPGsjwIbL4/SZgqMkV7MnI/AAAAAAAAADU/0i2p1736-Ac/s640/P1260003.JPG http://lh3.ggpht.com/_cUPGsjwIbL4/SZgqNvdw2hI/AAAAAAAAADg/ZWygTVAERNY/s640/P1270004.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.02.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 A tu mała wskazówka dla tych co by kładli sobie deseczki jakie stosujemy klipsy i jak można podgiąć krzywą deseczę Tego podginania nie kapuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 16.02.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 a co z łazienka??podoba mi sie drewno na scianie cos w stylu boazerii panelli w kolorze białym czy to musi byc teak, czy np swierk zaciagniety lakierem okretowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts