peper70 12.07.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 witam wszystkich od roku jestem posiadaczem domu z lat 30-tych,ktorego jedna sciana to granica działkimama zamiar go rozbudowac ,wyremontowac i od 0,5 roku ''obijam '' sie po różnych urzędach i instytucjachdom ma wszelkie media oprócz kanalizacji - którą mam nadzieje w tym roku dociągnę obecnie sprawa utkwiła w inspektoracie budowlanym , uzyskalem decyzje o warunkach zabudowy ,w którym mowa min. o ociepleniu ścian - w tym rownież ściany granicznej, jak i wysunieciu okapu dachowego poza działkę graniczna (aby budynek nabralł harmonijnego kształtu ,przyjaznego dla oka ) , na co mam pisemną zgodę sąsiadów.aby warunki zabudowy sie uprawomocniły muszę na powyzsze czynnosci uzyskac odstępstwa, obecnie poinformowano mnie że jest wymagana zgoda sąsiadow również w formie aktu notarialnego czego zapewne już nie ''przeskoczę" ..stąd moje zapytanie - czy pisemna zgoda sąsiadów wystarczy aby o takowe ostepstwo sie starać i je uzyskać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts