Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Damonów

Recommended Posts

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Pozdrawiam i podziwiam za tempo prac. Piekny widok będziecie mieli z okna. My zaczynamy w przyszłym roku w Mrowinie koło Rokietnicy.

Ach właśnie, nie napisaliście jaki dom budujecie, szkoda, że nie ma rzutów. Może to nadrobicie? :)

Niestety po raz pierwszy i miejmy nadzieję ostatni pojawili się też złodzieje. Ich łupem padły rusztowania wykonawcy. Niepokojące jest to że wchodzą do domu, szukają (rusztowania były na piętrze) i pewnie będą wracać. Na razie straty nie były wielkie ale co będzie dalej?

Miejmy nadzieję, że ta kradzież będzie ostatnią.

Powodzenia

• 2 months później...

Witam,

będziecie się budwoali gdzieś w naszym sąsiedztwie?

Telefon do szefa ekipy - Krzysztof Byczek 600579629. Jakbyście chcieli jakieś szegóły piszcie no priv.

Od czasu jak zbudowali nasz, zdązyli machnąć mniejszy domek na sąsiedniej ulicy, a właścicielka dogadała sie z nimi na naszej budowie.

Tak, też w Mosinie. Ale na razie jesteśmy na etapie Warunków Zabudowy. Architekt, który będzie robił adaptację też już wybrany... Na wiosnę planujemy ogrodzić działkę i też wykopać studnię... Nie ukrywam, że namiary na studniarzy znaleźliśmy właśnie dzięki Wam :lol: :lol:

Pozdrawiamy serdecznie!!

• 5 weeks później...
Gość Gosc_gość

No ładnie :D

taki mróz a Majstry zasuwają aż miło.

To Ci ode mnie tacy odważni, żeby w taki mróz robić ??

Z resztą u mnie jak były upały ponad 30 stopni to też im to nie przeszkadzało :p

• 1 month później...
Gość Gosc_gość

Ho ho, no ładnie widzę u Was podobną koncepcję kotłowni :wink:

U mnie też będzie kocioł z zasobnikiem warstwowym 86l tylko, że Vieśmann 333F 19kW :p

oraz ta sama stacja Aquahome :D

Skoro podłączysz ten wynalazek do kotłowni gdzie, aktualnie mieszkacie to mam nadzieję, że się podzielisz wrażeniami jak to ustrojstwo się sprawuje 8)

U mnie też jakoś tempo prac zwolniło, instalatorzy siedzą ( znaczy się pracują :wink: ) już od 3 tygodni, a myślałem, że na koniec marca będę robił tynki i wylewki :-?

Tam gdzie aktualnie mieszkamy będziemy to wszystko przechowywać a nie montować. :lol: Na budowie na montaż kotłowni jest jeszcze za wcześnie, bo nie mamy nawet wodociągu. :cry: Kupujemy kotłownię teraz, aby uciec przed nieuchronnymi podwyżkami (wiadomo Euro). Na Viessmana się nie załapaliśmy, bo podnieśli ceny o 10% tydzień wcześniej i ich oferta jest nie do przyjęcia. :evil: Swoją drogą zebrał nam się niezły magazyn. Wszystkie cenne rzeczy mamy pod okiem w domu i na budowie nic nie zostaje.