Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Damonów

Recommended Posts

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość

We wtorek jadę do Włocławka i potem do Torunia... jakby tam był Twój aparat to daj znać :lol: :lol: :lol: :wink:

I TRZYMAM MOCNO KCIUKASY http://www.serenity.pl/forum/emotki/kciuki.gif

Ty też trzymaj, jutro przychodzi do nas potencjalna klientka na moje M. :p

Gość Gosc_gość

Rozbawił mnie po części tekst o wieściach z budowy po godzinie 16-ej... dopóki sobie coś nie uświadomiłem. :-?

Wyobraź sobie, że w tym tygodniu Ekipa wiadoma od Z... robiła elewację we wtorek od godziny 7.00 do 15.49 i tyle ich widziałem w tym tygodniu :evil:

Jutro dostaną ostrą burę.....http://www.talenty.pl/emoticons/242.gif

Współczuję szczerze tych przebojów z wodą :-?

Mam wrażenie, że media to punkt na którym często budujący się potykają - tu brak prądu, gdzie indziej woda, u mnie szambo dla odmiany :o

Teraz się dowiedziałam, że podłączenie do kanalaizy być może byłoby u mnie mozliwe, ale w odpowiednim czasie nie trafiłam na nikogo, kto by mi kompetentnie temat wyłuszczył, a teraz to już za późno

Życzę powodzenia w walce z aquanetem! :-?

Rozbawił mnie po części tekst o wieściach z budowy po godzinie 16-ej... dopóki sobie coś nie uświadomiłem. :-?

Wyobraź sobie, że w tym tygodniu Ekipa wiadoma od Z... robiła elewację we wtorek od godziny 7.00 do 15.49 i tyle ich widziałem w tym tygodniu :evil:

Jutro dostaną ostrą burę.....http://www.talenty.pl/emoticons/242.gif

Narzekają na upał, fakt w łazience na poddaszu gdzie zaczęły się sprawy płytkowe jest jakaś masakra, a układa szef, wiec jak mu gorąco to może ......

Jak byłam w poniedziałek z panem od płotu to wyjechali ok 15, mimo, że byłam na budowie :evil:

Wełny jest 25 cm, 15 między krokwiami i na to 10 po całości.

W łazience są dwa duże okna dachowe od południowej strony, przy tej wilgotnej i bardzo słonecznej pogodzie zrobiło się tam jak w saunie. W pozostałych pomieszczeniach tak nie jest. Dziś było już dużo lepiej.

PS wreszczie będę miała ciepło w łazience, teraz mamy łazienkę od północy i trzeba było dogrzewać zwłaszcza w okresach po i przed właczeniem pieca. (po za tym piec akurat rzadko grzeje w łazience akurat wtedy co trzeba)

Gość Gosc_gość
Wełny jest 25 cm, 15 między krokwiami i na to 10 po całości.

W łazience są dwa duże okna dachowe od południowej strony, przy tej wilgotnej i bardzo słonecznej pogodzie zrobiło się tam jak w saunie. W pozostałych pomieszczeniach tak nie jest. Dziś było już dużo lepiej.

PS wreszczie będę miała ciepło w łazience, teraz mamy łazienkę od północy i trzeba było dogrzewać zwłaszcza w okresach po i przed właczeniem pieca. (po za tym piec akurat rzadko grzeje w łazience akurat wtedy co trzeba)

Wiem ile masz wełny i jaką 8) wypytałem Pana Z. :wink:

Na te okna dachowe to wstaw jakieś roletki odbijające światło, może coś pomoże. U mnie jest znośnie na poddaszu - mam razem 27cm wełny Rockwoola o wskaźniku 0,035. Jest tylko trochę duszno mimo otwartych nawiewników w oknach dachowych Veluxa. :roll: Ale jak już się odpali wentylację z reku to powinno być superowo.

Za to w domku na parterze jest przyjemny chłodek - ściany z Silki i styro 16cm świeżo położony :p

Na dole jest całkiem ok, mamy poroton 24 + 15 styro, na górze w sypialniach mamy rolety zewnętrzne do dachowych, a od wewnątrz będą materiałowe, w łazience też , tylko z przyczyn oczywistych są niezainstalowane. Teraz jak powietrze zrobiło się suche nie jest źle, więc jak będą roletki będzie ok. Na reku się nie zdecydowaliśmy, będziemy się wietrzyć :lol:

Hej, jednak askome? :wink:

Nie wiem, czy wiesz,a le ikea ma taką usługę, ze możesz wziąć montazystów na pomiar - oni pomierzą wszystko dokładnie, zaproponują jakieś rozwiązania, powiedzą ile paneli maskujących kupic na docinki ewentualne. Płaci się 100zł, potem otrzymuje się za to równowartość w bonach do wykorzystania w sklepie.

:) chyba jednak askome, jeśli zdąże do końca lipca, ale sie postaram.

O usłudze pomiarowej wiem, poprzednio też korzystałam, musze zadzwonić do ikei po namiar (masz moze nr tel do montażystów?). Bo w sumie oni najbardziej są mi potrzebni, żeby stwierdzic czy da radę sciąć korpus w wykuszu, bo jedna szafka musi mieć ścięty częściowo tył.

Hej

Jak majstry od Z. wyglądają z robotą u Ciebie ? ile czasu jeszcze będą robić ?

bo ja ich mocno potrzebuję 8) :wink:

Mają jeszcze trochę malowania, robi się druga łazienka, zostaną płytki w wiatrołapie i kuchni, ale to sama nie wiem kiedy, w sumie kręci się p.Z i 1 pracownik, wiec reszta chyba u Ciebie, chociaż na malowanie pewnie będzie ktoś jeszcze, a mam dowieźć resztę farb. Wiem, że mieli jeszcze coś w Mosinie, ale nie wiem czy skończyli czy nie. Koniec lipca będą drzwi i po wyprawkach chyba będziemy finiszować. Potem najwyżej drobnica, poprawki, wyprawki po montażu schodów z doskoku pewnie, albo raz a porządnie. Myślę, że zanim wyjdą na amen będą ze 2-3 tyg. Trudno wyczuć.

Gość Gosc_gość

U mnie robi elewację tylko dwóch majstrów i grzebią się 3 tydzień :roll:

W poniedziałek Pan Przemek ma wzmocnić obsadę na mojej budowie i mają też zacząć w środku działać :p

Muszę ich ostro poganiać, bo do końca września muszę zamieszkać :-?