Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Damonów

Recommended Posts

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj, znam te nerwy na końcówce - u nas dzisiaj miał być gość na pomiarach blatów - dojedzie jutro, instalator zamiast w czwartek będzie w piatek, drzwi, zamiast w piątek w poniedziałek :-?

Ja ceny w neo sprawdziłam w necie na ceneo - były ok - pojechałam na polankę i zamówiłam u nich na miejscu.

zrobiłam dość konkretny rekonesans - interesują mnie listwy dębowe (mniej lub bardziej) o wysokości 6 cm

1)podobno listwy na mdf są kiepskie, bo jak są cięte i w tym miejscu wejdzie woda, to się robią brzydkie (mdf to poność sprasowany karton - ale jeszcze nie wnikałam czy to prawda)

2)są całkiem ładne listwy pvc z firmy arbiton - 6 cm , cena ok 11-12 zł za listwę - pewnie takie zrobimy na górze do trójwarstwówki - jedynym ich słabym punktem są gotowe narożniki, których nie lubię, a trudno dociąc na "ścisk"

3)lite dębowe - najtańsze na Poznańskiej 14 zł/mb

4)fornirowane balic floor (chyba) 11,50 zł/m2 na skórzewskiej (sklep drzwi i podłogi)

5)fornirowane - jakieś niemieckie - 29,50 za listwę 2,4mb

Są 2 sklepy na Żupańskiego, duży na rogu i kawałek dalej po drugiej stronie ulicy mniejszy w oficynie - ten mi bardziej przypadł do gustu, duży wybór i forrniru i pvc, pvc było jedno fajne, ale kurcze nie zapisałam, listwy 8 cm z osobnymi zaczepami - ok 15-16 zł za listwę (w tym zaczepy kupowane osobno) - całkiem nieźle udają drewno i są sztywniejsze

podobno jeszcze w castoramie są lite dębowe, ale już dziś nie dojechałam (ok 30 zł za 2,5 mb - rodzice kupowali) - pewnie jeszcze dla czystego sumieniz podjadę :)

• 2 weeks później...

Witam

widzialam w dzienniki ze masz affrona grafit na parterze Jas chce mat mozesz cyknac fotke z bliska zebym zobaczyla fakture bo podobno s chropowate

czy te polpoler sa bardzo swiecace czy one na zywo sa bardzo ciemne czy raczej jasniejszy szary

ja szukam szarych ( kolory taki surowy betonowy) ale zeby nie byly za ciemne i affron wydaje mi sie idealny a niestetyt nie mam gdzie zobaczyc ich na zywo

Witaj, jutro spróbuję zrobić zbliżenie, chociaż nie wiem czy uda się aż tak, zeby faktura była widoczna.Faktycznie te matowe są dość szorstkie. Jak rozmawiałam zanim się na nie zdecydowałam, sprzedawca podpowiedział, że matowe trudniej będzie się czyścić i szybko załatwią każdego mopa. Ale to dopiero przetestuję. Zdecydowałam się więc na mat tylko w wiatrołapie ze wzgl na antypoślizg a na reszcie półpoler, żeby sobie ułatwić życie :).

Firma Markslojd, są dystrybutorem szwedzkich (chyba) lamp, wjazd z Bukowskiej, albo po szutrowej Batorowskiej w Dąbrowie i wtedy na samym końcu (na ich stronie jest mapka dojazdowa, masz żabi skok). Warto zajrzeć, ale nie zabieraj raczej dzieci bo sporo towaru, dość ciasno i sporo ludzi, a asortyment kruchy :) (parę razy było słychać że cos poleciało)

aaaa, faktycznie bliziutko :wink:

A skąd wiesz o tych wyprzedażach? Nie mogę się na ich stronie doszukać, a bardzo się napaliłam na zamianę wiszących kabli na jakieś niedrogie lampy :roll:

Rok temu widziałam kartkę pod skórzewską Chatą Polską, oczywiście zdążyłam zapomnieć, chociaż solennie obiecałam sobie pamiętać ;). Parę dni temu byłam w sklepie i widzę, ze znowu wisi kartka........z tym że wyprzedaż była w lipcu. Stwierdziłam, ze pojadę tam, bo może mają sklepik, na miejscu nie można było wejść i kupować (można przez net w ich sklepie mlampy), ale dostałam kartkę z datami kolejnych wyprzedaży :)

To co kupiliśmy było w cenach 25-80 zł, właściwie wszytko jednożarówkowe, bo takich szukałam, ale "salonowe" też jakieś były i praktycznie w każdym dizajnie, nowoczesne, klasyczne, klimatyczne :wink:

ale ten 12 września masz na rozpisce? Bo już sobie w kalendarzu zapisałam:)

Gratuluję postępów z wodociągiem i życzę cierpliwości do pana Z. Czasami mam wrażenie, że wykończyliśmy się tak szybko głównie dlatego, że tak wiele robiliśmy sami. Zostały do pokończenia rzeczy, w których własnie fachowcy muszą zadziałać, na szczęsście to drobiazgi, które pozwalają mieszkać...