Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Damonów

Recommended Posts

Fakt, niesamowitą ilość rzeczy zrobiliście sami, jak patrzę na robotę fachowców, a w sumie wczoraji dziś spędziłam na budowie cały dzień, to sama zrobiłabym ze 3-razy więcej, ci się bez przerwy snują, ględzą, masakra jakaś, wczoraj po smsie do Z, przysłał dziś 3 ludzi, ale nie powiem zeby jakoś przyspieszyło :cry:

Markslojd najbliższe terminy 12 i 26 września :), ja się nastawiam raczej na późniejszy termin, no bo niby 12 ma być przeprowadzka :)

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Damon ja jeszcze w sprawie Affrona

widzialam juz je na zywo i teraz sama nie wiem czy brac ten polpoler czy mat Mat jest super a polpoler wcale sie az tak nie swieci Widzialam je jednak w sklepie a wiadomo ze w domu przy oknach moga sie roznic

czy mam racje z tym blyszczeniem polpoler graffit?

a powiedz mi jeszcze jak z czyszczeniem tych i tych masz i matowe i polerowane Na ktorych bardziej widzac smugi po mopie , krople zaschnietej wody itp

z gory dziekuje za odp

Damon ja jeszcze w sprawie Affrona

widzialam juz je na zywo i teraz sama nie wiem czy brac ten polpoler czy mat Mat jest super a polpoler wcale sie az tak nie swieci Widzialam je jednak w sklepie a wiadomo ze w domu przy oknach moga sie roznic

czy mam racje z tym blyszczeniem polpoler graffit?

a powiedz mi jeszcze jak z czyszczeniem tych i tych masz i matowe i polerowane Na ktorych bardziej widzac smugi po mopie , krople zaschnietej wody itp

z gory dziekuje za odp

Jak się czyści to nie mam pojęcia, bo na razie tylko zamiatałam, jak wybieraliśmy płytki to kupowałam po jednej i testowałam przez kilka dni, nie znalazłam płytek na których nie byłoby czegoś widać. Zamiatają sie ładnie, niezależnie półpoler czy mat. Z testów pamiętam, że z wodą nie chyba było śladów. Na jednych i drugich na pewno zostają ślady, jak się chodzi wpierw po betonie, ale ten problem szybko znika :). Półpoler trochę błyszczy, mi to nie przeszkadza (a jest przy matowym drewnie). Ogólnie kolor jest świetny, ani za ciemny ani za jasny.

Damon - Gratulacje!! Ten wodociąg to prawdziwy milowy krok!!

No i inne postępy też widoczne!!

Oby tak dalej:)

Dzieki, po położeniu podłóg na dole, schodach i kuchni robi się przytulnie :), niestety jeszcze sporo brakuje do wprowadzki. Cały czas się łudzę że w przyszły weekend ruszy ciepła woda, bo to warunek, zeby zamieszkać. Gorzej z uruchomieniem CO, bo jest obsuwa czasowa w instalacji. Codzienne zawożenie i odbieranie córki do i ze szkoły jest nieco upierdliwe :lol:

Jednak Rea? :wink: Moja stoi wreszcie. Jesli wzięłaś te prostokatną, to ponoć lepiej brodzik instalowac przed płytkami - u mnie była po, no i będzie taśma silikonowa przy scianie, bo bok brodzika jest pod kątek i niestety spora szpara była :-?

Ogólnie trochę się naklął instalator przy montażu, ale ogólnie uprzedzony do chińszczyzny jest :roll:

Ale wygląda pięknie :wink: Jutro postaram się fotki jakieś cyknąć.

Dami, jednak rea....koszty, koszty...., na żywo nie widziałam, ale w necie wyglądają b.elegancko, w obu łazienkach montaż po płytkach, pewnie się nasłucham od instalatora, ale trudno, , finalnie do górnej łazienki bedzie 120/80 i do dolnej 5-kątna dziewięćdziesiąta, czekam na info kiedy dostarczą :), boszzzzze, jak zazdroszczę że już mieszkacie

• 2 weeks później...
Gość Gosc_gość

Oj wiem co czujesz :D

teraz na pewno okrutne zmęczenie - jak my :wink:

My wzięliśmy się na sposób i w dzień przeprowadzki już nie powinno być sajgonu - ale pewno i tak będzie :roll:

Moja już od poniedziałku pakuje kartony, a ja po 5,6 szt. wożę na budowę co wieczór. Na szczęście mamy 1600m na budowę także luzik, ale te 1600m to ostatni tydzień latam po 20-30 razy w te i we wte :roll:

Dzisiaj nawet padła pierwsza ofiara tych kursów - moje auto

Wczoraj nam zakładali sieć wodociągową w drodze, no i koło skrzynki elektrycznej sąsiada postawili hydrant, cofając samochodem oczywiście o nim zapomniałem i zaryłem w niego bokiem :x - ale już mam luz na to - przy budowie to nawet blacharz zarobi :wink:

Trzymcie się i żeby Was plecy nie bolały tak jak mnie od dźwigania kartonów :p

Gość Gosc_gość

Niezłe przeboje macie - jakby takie podobne do naszych :lol: :wink:

samochód też wgniotłem tylne prawe drzwi i błotnik o hydrant, który postawili w czwartek w zeszłym tygodniu :roll:

Przy budowie domu to i blacharz zarobi :lol:

następna wyprzedaż jest 26.09 :), w październiku też są, ale nie pamiętam dat

Gdzie mogę czegoś się dowiedzieć na temat tych wyprzedaży w Markslojd ?? Może znasz już terminy październikowe :D

Gratuluję przeprowadzki i trzymam kciuki, aby w ferworze walki z przeciwnościami została Wam także przyjemność mieszkania pod swoim własnym dachem.

• 2 months później...