jadimusic 12.07.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Moje pierwsze pytanie na forum:Mam kocioł 2 funkcyjny buderus logamax u004/24k. Ustawiona temperatura c.w.u. 40 st (jest lao więc c.o. wyłączone) a grzeje wodę do 60 st. Słychać działanie termostatu, piec się włącza i wyłącza podczas grzania wody ale jest za gorąca. Tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.07.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 A tak masz zawsze czy tylko czasem? Ja u siebie (mam Vailanta) tez to miałem czasem aż parzyło po łapach, odkryłem w instrukcji że mu właczyłem przypadkiem ochronę przed jakąs bakterią, raz w tygodniu kociol wygrzewał wode do ponad 60 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 13.07.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 W domu w którym teraz mieszkam też mam Buderusa (tylko, że model z przed jakiś 10 lat) i objawy są identyczne - jak grzeje wodę to ją zawsze przegrzewa, w stosunku do temperatury zadanej.Generalnie ja jestem w ogóle niego średnio zadowolony, więc już na pewno w Buderusa drugi raz nie wejdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrol 14.07.2008 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 może czujka temp walnęła..... radzę zaprosić serwis... kotły tak jak i samochody czasem dobre jest prze serwisować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrol 14.07.2008 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 A tak masz zawsze czy tylko czasem? Ja u siebie (mam Vailanta) tez to miałem czasem aż parzyło po łapach, odkryłem w instrukcji że mu właczyłem przypadkiem ochronę przed jakąs bakterią, raz w tygodniu kociol wygrzewał wode do ponad 60 stopni. Legionellę raz w tygodniu...... można to wyłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadimusic 14.07.2008 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Zawsze przegrzewa. Na termometrze na kotle dochodzi do 60 st i się wyłącza (ma taki mały zasobniczek). Więc kiedy wyłączy to się trochę przechładza, nawet znacznie, potem jak temperatura spadnie gdzieś właśnie do 40 st to znowu włącza sie (woda cały czas płynie) i znowu do 60 st. Chodzu tylko o to że niepotrzebnie spala mi więcej gazu bo ja nie chcę mieć takiej gorącej wody a muszę.Savik - a jaki masz typ tego kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 14.07.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Savik - a jaki masz typ tego kotła? FK 2520S - ale tak jak pisałem to stary model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meduza76 13.11.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 witam !Posiadam taki piec . Nagle wzrasta cały czas ciśnienie a tym samym zawór bezpieczeństwa wyrzuca nadmiar wody . o co chodzi ? skąd ta woda i ciśnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts