kala67 30.09.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 a ja bym chciała nowe fotki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 30.09.2009 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ale to prawda, nazwa ulicy jak marzenie...... Brakuje tam tylko jakiejś Ani ..... Cześć kruszon ! No właśnie ANIA jest. Sąsiadka , która pierwsza wybudowała się na naszym końcu świata! A z dachu jestem bardzo zadowolony! Na żywo robi super wrażenie i wszystkim się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 30.09.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 a ja bym chciała nowe fotki!!! Na razie nie ma "spektakularnych" postępów więc na forum nie bardzo jest co wrzucać. Dużo teraz działamy z ukształtowaniem terenu dookoła domów. Skarpy , górki , wypłaszczenia itp. Jak skończymy to oczywiście obfotografujemy. Poddasze się kończy szpachlować. Elektryk kończy montować gniazdka. Jutro wstawiamy drzwi do kotłowni i zaczynamy kłaść w nich kafle. Czyli :powoli do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 08.10.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam, Ale dom urósł! Super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 10.10.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 jakie to wszystko łatwe jak czyta się dziennik pisany przez profesjonalistę. Jestem pod wrażeniem - odpowiedzialności i rzetelności - szkoda, że nie wszyscy podchodzą tak swojej pracy i naszych domów. Życzę wobec tego jak najszybszego postawienia Trzeciego Domu - mówią, że ten trzeci budujemy dla siebie. a sobie cichutko, tak w kąciku pożyczę - takiego odpowiedzialnego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 11.10.2009 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Dziękuję za miłe słowa ! A trzeci dom... , no cóż - właśnie zaczął się budować ! Ale to jeszcze nie ten dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 23.10.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Grüß Dich Peter! Dopiero dziś wpadłem do Ciebie z rewizytą na dłuższe czytanie, bo jak ostatnio tu zaglądałem, to się tych 3 stron zdjęć i opisów przestraszyłem... No ale teraz znalazłem trochę czasu żeby to wszystko przeczytać. To co mnie rozśmiesza (a z czym sam się zetknąłeś), jest to, jak niektórzy ludzie reagują na grubość izolacji stosowanych w naszych EM-kach. Moja ekipa się wprawdzie nie dziwiła, ale jak się dziwili w hurtowni, w której się zaopatrywałem w styro ... "Panie! Kto do ocieplania fundamentu daje 16 cm styropianu!" Muszę powiedzieć, że bardzo mnie takie reakcje bawią... Viel Spaß auf der Baustelle und viele Grüße aus Posen Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 28.10.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam i.....chylę czoła! Dopisuję się do urzeczonych pomysłem,przebiegiem i realizacją inwestycji! Skąd pomysł wybudowania domów dla kogoś? Czy miałeś jakieś doświadczenia? Ktoś mentalnie i zawodowo doradzał? Czy totalne pójście na żywioł i bazowanie na intuicji? Ileż pytań..... Jako że widzimy dosyć nowatorskie podejście (prefabrykowany strop, rekuperator itp) zdajemy sobie sprawę z obserwowania Ciebie przez "fachowców" o reakcjach których piszesz. My też zaczynamy dosyć nowatorską inwestycje pod tytułem fundament Legalett + prefabrykowane elementy keramzytobetonowe. Pozdrawiamy i chętnie poobserwujemy dalszy ciąg Twojej przygody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 28.10.2009 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam i.....chylę czoła! Dopisuję się do urzeczonych pomysłem,przebiegiem i realizacją inwestycji! Witam! Z tym "chyleniem czoła" to przesada ale...dziękuję! Skąd pomysł wybudowania domów dla kogoś? Czy miałeś jakieś doświadczenia? Ktoś mentalnie i zawodowo doradzał? Czy totalne pójście na żywioł i bazowanie na intuicji? Na pewno nie "pójście na żywioł". Intuicja zawsze się przydaje ale tak serio to budowlanka nie jest mi obca teoretycznie i praktycznie. Pomysł budowania domów wpadł jakoś tak sam , przeanalizowałem wszystko , przygotowałem się solidnie i .... dalej już widać w dzienniku. Miałem spore rozeznanie rynku , bo jestem pośrednikiem obrotu nieruchomości. Wiedziałem czego i gdzie klienci szukają, jakich domów oczekują. Z racji pracy miałem też całkiem niezłe rozeznanie w wykonawcach , dostawcach itp. Wsparcie fachowe oczywiście jest w osobie zaufanego kierownika budowy . Na wsparcie mentalne mogę natomiast zawsze liczyć u mojej zdecydowanie lepszej połowy ! Jako że widzimy dosyć nowatorskie podejście (prefabrykowany strop, rekuperator itp) zdajemy sobie sprawę z obserwowania Ciebie przez "fachowców" o reakcjach których piszesz. My też zaczynamy dosyć nowatorską inwestycje pod tytułem fundament Legalett + prefabrykowane elementy keramzytobetonowe. Pozdrawiamy i chętnie poobserwujemy dalszy ciąg Twojej przygody Od początku chciałem zbudować domy energooszczędne i komfortowe więc rekuperator , odpowiednia izolacja termiczna , odkurzacz centralny , dobrze przemyślane instalacje i ogólnie dobrej jakości materiały były oczywistością. A stropy prefabrykowane , poza swoimi technicznymi zaletami , pozwoliły zaoszczędzić sporo czasu. Bardzo poważnie zastanawiałem się nad legalett'em i ścianami z praefy. Bałem się jednak , czy to nie za odważne pomysły do domów na sprzedaż. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 29.10.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Tak przy okazji oglądania tych Twoich fotek zauważyłem, że masz trochę nie tak zrobioną instalację odgromową, bo przewodów uziemiających nie powienieneś ukrywać w elewacji...Wszystko będzie w porządku, dopóki kiedyś nie walnie w ten dom piorun, a wtedy będzie elewacja do remontu. Na pocieszenie mogę napisać, że pewnie nigdy w ten dom nic nie walnie, ale możliwość zawsze istnieje... Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 29.10.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Cześć Jarek ! Wybrałem taki system z pełną świadomością. Pionowe odcinki instalacji idą w odpowiednich peszlach w warstwie izolacji termicznej. Schodzą do podtynkowej puszki a właściwie skrzynki , gdzie łączą się z bednarką. To połączenie jest zawsze dostępne przez zdejmowaną klapkę . Uważam takie rozwiązanie za lepsze od tradycyjnych drutów mocowanych na elewacji. Oczywiście też mam nadzieję , że w dom nigdy nic nie walnie i nie trzeba będzie weryfikować jakości instalacji odgromowej i szacować szkód na elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 12.11.2009 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Mam pytanie do już mieszkających (nie tylko "konkursowiczów") : jak szeroki macie taras ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADRPOR 24.11.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Fajnie że masz już drogę i zajmujesz się wyrównaniem terenu. Ogólnie dobra robota PS> Szkoda że na forum jest mało osób które już zamieszkały w konkursowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.12.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://lh6.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/Sy-x1XGJVtI/AAAAAAAAFVg/pte9RVyNMUw/2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 24.12.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Aby Wam się działo...... http://www.urwanizchoinki.pl/U6hYnL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 24.12.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Życzę Wam, abyście w nadchodzące Święta zostali przygnieceni nadmiarem zdrówka, miłości, uśmiechu, pyszności, szczęścia a na Nowy Rok marzeń "spełnialności" i obyście potrafili te prezenty docenić Aga z rodzinką http://img69.imageshack.us/img69/649/swietatr3.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 09.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 WitamWłaśnie jesteśmy na etapie ustalania kolorystyki elewacji. Czy mógłbyś zdradzić jaki kolor elewacji i dachówki masz na domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 09.01.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Dachówka ceramiczna ROBEN kolor nazywa się czarno-brązowy. Jest czarna i brązu trudno się doszukać Podbitki - lazura o kolorze RAL 9006 ( czyli ciemno zielony) Okna , rolety i brama garażowa RAL 9006 ( czyli ciemno zielony) Elewacja jest biała. Cokół - płytki klinkierowe czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 10.01.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Bardzo ładny domek- bryła i kolory i widoki..... Piknie co się zowie. Powodzenia w dalszym ciągu i happy endu w 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 10.01.2010 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Dziękuję bardzo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts