lucjanmarek 10.01.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Ja również dziękuję bardzo za odpowiedź! Oglądając zdjęcia domu aż trudno jednoznacznie uchwycić kolor elewacji. W każdym ujęciu wydaje się być inny. Ale to pewnie światło i zasługa fotografa Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 12.01.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Piotrze gratulacje sumienności w prowadzeniu dziennika, i staranności o detale "nie swojego" domu Jakiś czas temu (dawno, dawno temu) korespondowaliśmy o L i pisałeś że L będzie w twoim prywatnym domu... Jak idzie prywatna inwestycja? Czy domki można obejrzeć? (często bywam w rodzinnych stronach) Czy masz już chętnych na domki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 12.01.2010 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Jak idzie prywatna inwestycja? Powoli... Czy domki można obejrzeć? (często bywam w rodzinnych stronach) Jasne ! Czy masz już chętnych na domki ? Nie odpowiem , żeby nie zapeszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 17.01.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam Pana Piotra Jeszcze jedno pytanie w sprawie dachówki. Co przeważyło że zdecydowałeś się na ceramikę? Czy w ogóle rozważałeś czy ceramika czy betonowe pokrycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 17.01.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Raczej się nie zastanawiałem nad inną opcją . Od początku planowałem ceramiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaK32 29.01.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 witam! domek nonono! a i widoki i nazwa ulicy -pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 26.03.2010 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Wiosna przyszła więc ... nadrabiamy zaległości. Pracy jest tyle , że nie ma kiedy dziennika uzupełnić.Postaram się w niedzielę wrzucić parę zdjęć, bo zaczynają być widoczne efekty pracy ekip wykończeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 07.04.2010 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 No i miałem dziennik uzupełnić a tu forum się modyfikuje i ciężko się połapać w tych nowinkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.m. 10.04.2010 03:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witam. Proszę o informacje jakiego kamienia użył Pan do obudowy kominka. U mnie będzie podłoga z białego gresu polerowanego i chciałbym zamontować ciemny kamień. Wkład mam z boczną szybą Arysto.Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Sławek z Częstochowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 10.04.2010 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witam!Czerny kamień to "szwed" , bardzo podobny jest nero assoluto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 10.04.2010 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Kominek jeszcze nie całkiem gotowy ale kamień już widać: http://lh4.ggpht.com/_veqBg40l6qY/S8A48pJ53xI/AAAAAAAAGLs/I5scr2oe0AQ/s640/DSC09123.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 21.08.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam, wpadłam z rewizyta i jestem pod wrażeniem rozwiązan technologicznych, na które wiadomo, ze względu na oszczędności, nie zawsze można się zdecydować. I pomimo, iż zakochana w "drewniakach" to bardzo podoba mi się ten domek. Gartuluję!A przy okazji zapytam, ze względu na bardzo duą róznicę zdań: kierownik budowy, tata, pan od fundamentu i cieśla, co stosować na izolację poziomą?Kierwonik budowy stawia na papę termozgrzewalną podkładową (dwie warstwy) a jakie jest Twoje zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 28.08.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam ponownie, jako że izolacja pozioma już wykonana, pytanie wyżej zamieszczone nieaktualne. Chyba mocno zapracowany jesteś, bo jakoś Cię nie widać na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 29.08.2010 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Faktycznie - pracy dużo. Poza tym mam jakiś problem z picassem i dodawaniem zdjęć. Jak załatwiliście izolację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 05.09.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam, pierwsza warstwa izolacji, między ławą a bloczkiem pozła podwójna papa termozgrzewalna podkładowa i jedna warstwa folii, nastepnie przed wieńcem czyli pod ostatnim bloczkiem warstwa folii izolacyjnej, nastepna warstwa pójdzie już pod podwalinę i chyba będzie to znów papa, przynajmniej tak robi cieśla. Temat za bardzo wzięłam "do siebie" i zrobilo się przez to zamieszanie, ale z drugiej strony takich rzeczy się już nigdy nie poprawi. Póki co mały zatój mamy, bo czekamy na poprawę pogody - muszą nam mury podeschnąć - chcemy je z zewnątrz ocieplić!!!Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 13.09.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 A oto fotorelacja z etapu pod tytułem : STROPY. Na początek przyjechał dźwig: http://lh3.ggpht.com/_veqBg40l6qY/SOZu3e83LvI/AAAAAAAABbI/od0vJNiGnWs/s640/DSC04496.JPG Płyty prosto z przyczepy: http://lh4.ggpht.com/_veqBg40l6qY/SOZvhNNRReI/AAAAAAAABbk/Aky16PsUCCQ/s640/DSC04508.JPG są przenoszone na miejsce http://lh5.ggpht.com/_veqBg40l6qY/SOZv1oiEzuI/AAAAAAAABcE/P7t8QOJ0ouU/s640/DSC04518.JPG Potem kolejne http://lh3.ggpht.com/_veqBg40l6qY/SOZvbTSb8CI/AAAAAAAABbc/OJ24VwGqBwk/s640/DSC04504.JPG I tak jedna po drugiej http://lh4.ggpht.com/_veqBg40l6qY/SOZ13-1-n2I/AAAAAAAABjk/WVExnqbNsh0/s640/DSC04646.JPG Witaj Piotrze. Bardzo proszę o info na temat gdzie mam szukać STROPÓW które zastosowałeś u Siebie? Z góry wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 13.09.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Wysłałem Ci namiar na PRIV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts