Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Filtr do wody - moze BRITA

AmberWind

Recommended Posts

Co do Britty .Jakieś 4 lata temu wpadł do Nas lokalny domokrążca chciał nam sprzedać filtry ale montowane na stal za kilkanaście tysięcy złotych. Pokazał jaka jest różnica miedzy kranowa a jego filtrem na podstawie barwników itp. ale przetestował nam również Brittę i wyszło z tego ,że Britta jest niewiele gorsza od jego filtra . I dlatego nie kupiliśmy tamtego. Do tej pory używamy Britty.

• 3 weeks później...
  • 4 years później...
  • 3 years później...
  • 7 months później...
Ja ostatnio taki kupiłam i jestem bardzo zadowolona. Właśnie doszłam do wniosku, że chyba zaprzestanę kupować wodę mineralną. Wcześniej szlag mnie trafiał, bo kupiłam akurat nowy czajnik bezprzewodowy i w tydzień zrobił się w środku brązowy. Teraz ciągle jest czysty bez cotygodniowego szorowania. Normalnie byłam w szoku, bo jakoś nie zdawałam sobie sprawy, że ta woda taka zanieczyszczona. Na wejściu wody do domku też mam filtr, ale chyba taki bardziej mechaniczny, na takie grubsze brudki.

WODA NIE JEST ZANIECZYSZCZONA! Kamień się tworzy z powodu z wysokiej twardości wody. Węglany wapnia i magnezu znajdujące się w wodzie tworzą kamień podczas gotowania / podgrzewania. Ale to nie znaczy, że WODA JEST NIEZDROWA DLA NASZEGO ORGANIZMU! WRĘCZ ODWROTNIE!

Ludzie poczytajcie najpierw zanim coś napiszecie!

WODA NIE JEST ZANIECZYSZCZONA! Kamień się tworzy z powodu z wysokiej twardości wody. Węglany wapnia i magnezu znajdujące się w wodzie tworzą kamień podczas gotowania / podgrzewania. Ale to nie znaczy, że WODA JEST NIEZDROWA DLA NASZEGO ORGANIZMU! WRĘCZ ODWROTNIE!

Ludzie poczytajcie najpierw zanim coś napiszecie!

Ludzie - czytajcie najpierw daty postów zanim coś napiszecie / odpowiecie na taki z przed 10-ciu lat! :)