Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Idylliczne komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kurczę, a mi jeszcze nie udało się namierzyć Twojej inwestycji :)

Co do dotacji, to byłoby miło... Podzwonię, popytam...

W sprawie dofinansowania PC wysłałem Ci coś na PW.

A co ja poradzę, że Twoja inwestycja znajduje się przy drodze, którą często podążam rano do roboty jadąc z budowy :D

Moja znajduje się przy dużo mniej uczęszczanej drodze, niedaleko cmentarza żołnierzy AK.

Cześć! Ja też śledzę waszą budowę dwa razy dziennie :D Ostatnio przybyła na froncie tojtojka :D Mieszkam może ze dwieście metrów od Waszej budowy. Rzadko zaglądam do Grupy, bo tam strasznie budowlano. Pytałeś o szkołę: mój młodszy syn chodzi do szkoły w Adamowiźnie, jest w trzeciej klasie i oboje jesteśmy zadowoleni z tej szkoły. Mała, kameralna (200 uczniów), dyrektor zna wszystkie swoje dzieci. Jednak cudów wyposażeniowych nie ma, otoczenie takie sobie. Moim zdaniem dla malucha jest super, nie wiem jak w wyższych klasach.

Czarny Las. Zapraszam na kawę. A o Budach Zosinych nie słyszałam, muszę poszukać :oops:

Dzięki za zaproszenie, mam nadzieję, że będzie ku temu okazja :)

Budy Zosine są po drugiej stronie trasy Grodzisk - Żyrardów, chyba nawet kojarzę drogowskaz do cmentarza, po lewej stronie jak się jedzie w kierunku Baranowa...

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Podłogówkę układa Ci firma od PC? Według jakiegoś projektu była układana czy tradycyjnie tzn "na oko" ;) Bo zastanawiam się nad swoją i nie wiem czy kombinować projekty.

Napisałeś, że podłogówka na poddaszu rozłożona - a chcesz układać kanały wentylacyjne w wylewce. Albo czegoś nie zrozumiałem, albo chcesz kanały na rurkach układać? :D

Czołem,

tak, podłogówkę rozkłada ekipa od pompy.

Na kanały wycięte są przepusty w styropianie, rurki podłogówki również będą je omijać. Kanały mają wysokość ok. 5 cm, więc będą praktycznie na równi z poziomem styropianu. Potem wszystko zostanie równo zalane przez wylewkę.

• 3 weeks później...

No tak, widziałem właśnie że i na Twoje ogłoszenie odpowiadał :) Dogadaliście się?

Doszedłem do porozumienia z Robertem, polecanym m.in. przez Nefer. Zajrzyj do jej dziennika, na stronie bodajże 8 jest próbka jego możliwości. Podsyłam Ci namiar na niego na PW.

Okazało się, że zna go również szef hurtowni, w której się zaopatruję i też wyrażał się w samych superlatywach.

Myślę, że za sprawdzoną jakość warto zapłacić nieco więcej.

• 4 weeks później...

dzięki :)

oj, do urządzania ogrodu to jeszcze daleko.... W tym roku ograniczymy się pewnie do posadzenia pnączy przy ogrodzeniu i może jakichś drzewek. Reszta dopiero za rok.

Tempo rzeczywiście wyszło niezłe, aż dostałem zadyszki. Na szczęście teraz będzie mały przestój w oczekiwaniu na glazurnika, powinno udać się odetchnąć :) Choć z drugiej strony, może w międzyczasie udałoby się zrobić szambo, zacząć ogrodzenie....

Pozdrawiam

przeprowadzić się musimy do końca wakacji, bo junior od 1 września idzie do pierwszej klasy w nowej szkole :)

Ogrodzenie sąsiada (a prywatnie szwagra) jest ok, ale nie do końca w naszym stylu. Słupy pewnie będą z klinkieru, ew. kamienia bądź jego imitacji, ale przęsła chcemy raczej ze sztachet drewnianych, niezbyt wysokich.

Kwestie bramy i napędu właśnie zaczynamy rozważać. Brama będzie pewnie dwuskrzydłowa, ale napęd - nie mam pojęcia :)

Co do śmietnika, to nie wiem czy trzeba go jakoś oficjalnie uzgadniać. Ja swój mam zamiar przykleić do sąsiada (a raczej do ogrodzenia :) ) w narożniku gdzie stoi jego śmietnik.