Ramot 05.12.2008 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 kurczę, a mi jeszcze nie udało się namierzyć Twojej inwestycji Co do dotacji, to byłoby miło... Podzwonię, popytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 05.12.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 kurczę, a mi jeszcze nie udało się namierzyć Twojej inwestycji Co do dotacji, to byłoby miło... Podzwonię, popytam... W sprawie dofinansowania PC wysłałem Ci coś na PW. A co ja poradzę, że Twoja inwestycja znajduje się przy drodze, którą często podążam rano do roboty jadąc z budowy Moja znajduje się przy dużo mniej uczęszczanej drodze, niedaleko cmentarza żołnierzy AK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 06.12.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Cześć! Ja też śledzę waszą budowę dwa razy dziennie Ostatnio przybyła na froncie tojtojka Mieszkam może ze dwieście metrów od Waszej budowy. Rzadko zaglądam do Grupy, bo tam strasznie budowlano. Pytałeś o szkołę: mój młodszy syn chodzi do szkoły w Adamowiźnie, jest w trzeciej klasie i oboje jesteśmy zadowoleni z tej szkoły. Mała, kameralna (200 uczniów), dyrektor zna wszystkie swoje dzieci. Jednak cudów wyposażeniowych nie ma, otoczenie takie sobie. Moim zdaniem dla malucha jest super, nie wiem jak w wyższych klasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 06.12.2008 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 hmmm... a gdzie jest ten cmentarz? Zupełnie nie miałem czasu na zwiedzanie okolicy Joskul - Czarny Las, czy gdzieś przy Chełmońskiego? Dzięki za info o szkole - podjadę i się rozejrzę na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 06.12.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 hmmm... a gdzie jest ten cmentarz? Budy Zosine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 07.12.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Czarny Las. Zapraszam na kawę. A o Budach Zosinych nie słyszałam, muszę poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 07.12.2008 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Czarny Las. Zapraszam na kawę. A o Budach Zosinych nie słyszałam, muszę poszukać Dzięki za zaproszenie, mam nadzieję, że będzie ku temu okazja Budy Zosine są po drugiej stronie trasy Grodzisk - Żyrardów, chyba nawet kojarzę drogowskaz do cmentarza, po lewej stronie jak się jedzie w kierunku Baranowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 16.01.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 LinkAir czyli jak rozumiem reku Bartosz? Zdradzisz jaka wydajność i cena? A tynki jakie CW czy gipsowe i maszynowe czy "ręczne" Chyba muszę się zgłosić po szerszą listę kontaktów Niestety u mnie tynki zimą raczej odpadają ze względu na brak ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 16.01.2009 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Czołem. Tak, Bartosz - cena ok. 14k PLN, wydajność 500m3/h Tynki CW ręczne (na gładko), 28 PLN/m2 z materiałem. Odnośnie tynków, to też mam nadzieję, że mrozy już nie wrócą. Ogrzewam na razie dwiema nagrzewnicami, tynkarze dodatkowo wstawią swoją kozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 24.01.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 To i ja pożyczę Ramotkom wszelkiego najlepszego Domek macie śliczny ... z resztą prac idziecie jak burza ... będę Wam towarzyszyć (bardzo często z ukrycia *) ... wszystkiego najlepszego Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 24.01.2009 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Dzięki za ciepłe słowa Póki co rzeczywiście idzie całkiem nieźle, poszczególne etapy ładnie się zazębiają. Oby tak dalej, bo w wakacje chcemy się przeprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 07.02.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Podłogówkę układa Ci firma od PC? Według jakiegoś projektu była układana czy tradycyjnie tzn "na oko" Bo zastanawiam się nad swoją i nie wiem czy kombinować projekty. Napisałeś, że podłogówka na poddaszu rozłożona - a chcesz układać kanały wentylacyjne w wylewce. Albo czegoś nie zrozumiałem, albo chcesz kanały na rurkach układać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 07.02.2009 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Czołem,tak, podłogówkę rozkłada ekipa od pompy.Na kanały wycięte są przepusty w styropianie, rurki podłogówki również będą je omijać. Kanały mają wysokość ok. 5 cm, więc będą praktycznie na równi z poziomem styropianu. Potem wszystko zostanie równo zalane przez wylewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 23.02.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ten Twój ostatni kandydat na wykonawcę bezpośrednio od Ciebie przyjechał do mnie na budowę. Od razu domyśliłem się gdzie był, jak mi powiedział, że wcześniej wizytował budowę niedaleko Czarnego Lasu A można wiedzieć, który to z wykonawców - ten szeroko polecany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 23.02.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 No tak, widziałem właśnie że i na Twoje ogłoszenie odpowiadał Dogadaliście się? Doszedłem do porozumienia z Robertem, polecanym m.in. przez Nefer. Zajrzyj do jej dziennika, na stronie bodajże 8 jest próbka jego możliwości. Podsyłam Ci namiar na niego na PW. Okazało się, że zna go również szef hurtowni, w której się zaopatruję i też wyrażał się w samych superlatywach. Myślę, że za sprawdzoną jakość warto zapłacić nieco więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 20.03.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Wypiękniało Wam koło domu. Gdybym nie przeczytała, że to sprzątanie, myślałabym, że zakładasz ogródek Pozdrawiam i podziwiam za tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 20.03.2009 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 dzięki oj, do urządzania ogrodu to jeszcze daleko.... W tym roku ograniczymy się pewnie do posadzenia pnączy przy ogrodzeniu i może jakichś drzewek. Reszta dopiero za rok. Tempo rzeczywiście wyszło niezłe, aż dostałem zadyszki. Na szczęście teraz będzie mały przestój w oczekiwaniu na glazurnika, powinno udać się odetchnąć Choć z drugiej strony, może w międzyczasie udałoby się zrobić szambo, zacząć ogrodzenie.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 20.03.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Dawno do Was nie zaglądałam, bo sama miałam ręce pełne roboty ... lecicie jak na skrzydłach domek pięknieje w oczach i jak tak dalej pójdzie to niebawem przeprowadzka ... życzę fachowej ekipy glazurników i innych fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 20.03.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Jakie planujesz ogrodzenie, klinkierowe jak obok? My właśnie niedługo zaczynamy, jestem na etapie wyboru napędu, domofonu, skrzynki na listy...i mam mętlik w głowie. Jak to jest ze śmietnikiem w granicy, trzeba uzgadniać z sąsiadem? Nie mam sąsiada i kusi mnie samowolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 20.03.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 przeprowadzić się musimy do końca wakacji, bo junior od 1 września idzie do pierwszej klasy w nowej szkole Ogrodzenie sąsiada (a prywatnie szwagra) jest ok, ale nie do końca w naszym stylu. Słupy pewnie będą z klinkieru, ew. kamienia bądź jego imitacji, ale przęsła chcemy raczej ze sztachet drewnianych, niezbyt wysokich. Kwestie bramy i napędu właśnie zaczynamy rozważać. Brama będzie pewnie dwuskrzydłowa, ale napęd - nie mam pojęcia Co do śmietnika, to nie wiem czy trzeba go jakoś oficjalnie uzgadniać. Ja swój mam zamiar przykleić do sąsiada (a raczej do ogrodzenia ) w narożniku gdzie stoi jego śmietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts