kipsi 13.07.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 witam, mam już za sobą etap skorzystania z wyszukiwarki, ale niestety nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. proszę o pomoc! mieszkamy w domu, który chcemy przebudować dobudowując do niego poddasze użytkowe. architekt zaproponował nam czterospadzisty dach z 10 lukarnami. zastanawiam się, czy przypadkiem taka ilość lukarn nie spowoduje, ze cena za wykonanie takiego dachu, wzrośnie, na przykład, dwukrotnie... jakie są Wasze doświadczenia z lukarnami? może je lepiej połączyć? a może jakieś inne rozwiązanie? poradźcie dobrzy ludzie, poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 15.07.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Trudno się wypowiedzieć nie znając rozmiarów ani wyglądu budynku który chcesz rozbudować. Wydaje mi się jednak, że 10 lukarn to trochę dużo Pójdzie sporo drewna, a i wykonanie takiego dachu będzie bardziej kosztowne. Może lukarny, przynajmniej w części zamienić na okna połaciowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 15.07.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Na pewno będzie drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.07.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 dziesiec lukar to nawet bedzie srednio wygladac... dla mnie za duzo dach z pewnoscia bedzie drozszy lecz z pewnoscia mniej niz 2-krotnie okna oraz ich wstawienie za to beda tansze no i bedzie mozna spokojnie spac podczas deszczu veluxy mamy cale szczescie tylko w lazience i jak pada deszcz to musi byc ona zamknieta bo za duzy lomot jak dla mnie w projekcue byly dachowe a zrobilismy 2 lukarny jak dom wielki to i te 10 moze sie zmiescic ale jak to bedzie wygladac to sam nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 16.07.2008 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 dziękuję za odpowiedzi! no tak - nie pomyślałam, że coś za coś - dach droższy, ale okna tańsze dom nie jest wielki, raczej nazwałabym go małym - powierzchnia obecnego parteru to 8 na 10 metrów. więc wydaje mi się, że lukarny będą "naćkane"... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 17.07.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 dziękuję za odpowiedzi! no tak - nie pomyślałam, że coś za coś - dach droższy, ale okna tańsze dom nie jest wielki, raczej nazwałabym go małym - powierzchnia obecnego parteru to 8 na 10 metrów. więc wydaje mi się, że lukarny będą "naćkane"... pozdrawiam To będzie jedna wielka lukarna Masz jakieś rysunki? Okna może i tańsze, ale w lukarnie o większej pow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kipsi 24.07.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 mam wstępny rysunek, ale tylko na papierze. i na papierze nie wygląda to źle, natomiast jak staram się sobie wyobrazić trzy lukarny na ścianie o długości 10 metrów, to jakoś nie bardzo mi o pasuje... chyba sobie zbuduję makietę, aby jakoś lepiej to zobaczyć. bo architekt oświadczył, że on projektów 3d nie wykonuje... a ja myślałam, że to jest standard to obecnych czasach dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts