uciu 13.07.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Witam, mam upatrzoną działkę.Podpisałem już umowę przedwstępną i teraz będę załatwiał kredyt.Wg tego co znalazłem w necie do kredytu na zakup działki potrzebuję:- odpis z księgi wieczystej- umowa przedwstępna- wypis i wyrys z rejestru gruntów- wypis z planu zagospodawowania przestrzennego lub decyzja o warunkach zabudoowy potwierdzająca budowlany charakter działki. Jak napisałem wcześniej mam tylko umowe przedwstępną.Wątpie, że sprzedający da mi pozostałe dokumenty skoro nie jestem jeszcze właścicielem. Jak moge inacze te dokumenty załatwić bo nie wierze też, że bank zadowoli się kserem:-( Czy jeszcze potrzeba jakieś dokumenty???Dzieki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Odpis z KW dostaniesz bez problemu Umowę masz. Wyrys i wypis oraz wypis z Planu najłatwiej jakby załatwił właściciel. Ale tez masz interes prawny więc może się udać. Na pewno kserem się nie zadowolą. A jakie jeszcze papiery ? zależy od banku :) Na pewno te, które wymieniły będą potrzebne w kwestii działki. Ale to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.07.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Jak napisałem wcześniej mam tylko umowe przedwstępną. Wątpie, że sprzedający da mi pozostałe dokumenty skoro nie jestem jeszcze właścicielem. Jak moge inacze te dokumenty załatwić bo nie wierze też, że bank zadowoli się kserem:-( Ja wszystkie dokumenty otrzymałem w oryginale od spedzajacego w momencie spisywania umowy przedwstępnej. Ksero oczywiście nie wystarczy. Ale notariusz ewentualnie może zrobić ksero i poświadczyć jego autentyczność - to powinno bankowi wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts