laparia 14.07.2008 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam Zgodnie z zaleceniem osoby z forum zagruntowałem pylącą wylewkę szkłem wodnym z wodą w proporcji 1:5. Wszystko ładnie się wchłonęło niestety wylewka pyli dalej. Co zrobić w tym wypadku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mironeso 25.03.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 widzę, że minęło kilka lat od postawienia tematu, ale może komuś się przyda. Mam podobny problem i skontaktowałem sie z jednym z krajowycch producentów szkła wodnego. Konkluzja jest taka, że naleezy użyć potasowego R 25 a nie najpospolitrzego sodowego R 145. R25 potasowe jest trudno dostępne, ale podobno nawet w detalicznych ilościach mozna je kupić w zakładzie w Rudnikach (niedługo tam jadę). Poza tym poradzono mi rozcieńczanie 1:2 i pracę w temp ok 15 C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts