Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak duży budujesz dom?

Jaki jest metraż Twojego domu?  

469 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest metraż Twojego domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 146
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A duży to jaki?

Ja tam sobie nie będę współczuć! :lol: Współczuję sobie teraz, mieszkając w kawalerce - wierz mi, wysprzątać takie mieszkanie to jest dobiero wyzwanie! Wciąż trzeba przekładać jakieś rzeczy żeby dostać się do innych. :roll:

dokładnie - tak jest jak jest za mały metraż i rzeczy nie mają swojego miejsca - wieczny bałagan. Nieważne czy małe mieszkanie czy mały dom.

Jeszcze nie mieszkamy, ale będzie:

- pow. użytkowa mieszkalna 137,62 m2

- pow. użytkowa podłóg 193,28 m2

- pow. zabudowy 119,32 m2

- pow. całkowita 244 m2

Wymiary domu 11,48m x 10,28m

Dodatkowo mamy wykorzystane miejsce pod schodami- pom gosp. 4m2. Niby niedużo, ale zawsze coś, jest jeszcze spiżarnia przy kuchni 2,7 m2

Rodzina 2+2.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Nie nie palacem to nie jest zwykly dom robiony na wzor z projektow z USA

jadalnia, kuchnia, salon, pokoj dla tesciow, biblioteka, pralnia, na drugim pietrze 5 pomieszcen. Zastanawiam sie nad piwnica pod calym, zobaczymy jaki koszt. Dom zwykly uroku ma mu dodac tylko wierzyczka i uklad garazy. Jeden garaz ma byc w glownej bryle domu a drugi garaz ma byc oddzielony a tym samym poloczonym tylko dachem z dome. Pod dachem wychodzi miejsce na samochod gdzie poprostu nie ma dzwi garazowych ani tylnej sciany.

Witam

Mam zrobiona wizualizacje jednak jest ona do zmiany. Jako ze dom ma byc budowany na podchalu mam problemy z dachem ktory niby musi sie zaczac od plyty 1 pietra przez co dom wyglada troche "oklapniety".

Osobny garaz tak wlasnie polaczony z domem dodaje moim zdaniem bardzo wiele, z domku uzyskujemy naprawde imponujacy projekt.

Jesli ktos wie jak wkleic zdjecie z kompa :oops: to prosilbym

Co do piwnic to niestety przy spadku terenu jaki mam wydaje sie logicznym aby je zrobic. Zreszta wychodze z zalozenia iz wykanczac ich od reki nie musze. To samo tyczy sie trzeciego pietra ktore sila rzeczy przy dachach o nachyleniu 45+ musi wyjsc.

http://www.collectivedesigns.com/dsgnr/pd0502/pd5402-103.htm

3000- sq ft = 270 m2 bez piwnicy to na standarty USA jest juz ladny dom. Z piwnicami wyjdzie 4500 sq ft to prawie 500 m2.

tak mam podane na warunkach zabudowy

powierzchnia zabudowy 270

powierzchnia calkowita 770 :-?

kubatura 2300,0

powierzchnia dzialki 1910 m2

(dzialki jest wiecej jednak powiedzmy ten teren bedzie ogrodzony)

jutro zapytam o te mylace 770

• 2 weeks później...