Aga KN 14.07.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam, izolujemy chudziaka, w garażu stoi papa termozgrzewalna a ja mam pytanie czym zagruntować podłoże ? Chcieliśmy dysperbitem ale nie nadaje się do wewnątrz (szkodliwy odkąd weszliśmy do Unii), teraz podobno "fachowcy" jako grunk zalecają folię w płynie. Straszą nas również tym , że papa będzie smierdzieć! ma byc podłogówka! A ja jutro muszę działać bo czas nagli! i co Wy na to? pozdr. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychlis 14.07.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 polecam siplast primer z icopala - niesamowicie wydajny, szybko schnie i nie wydziela nieprzyjemnych zapachów, za 10 litrowy baniak zapłaciłem 103 zł, chociaż w castoramie chcą 150 zł. ogólnie może nie jest to najtańszy środek, ale napewno godny polecenia. Szczegółów napewno dowiesz się ze strony producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 14.07.2008 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 oki już czytam ! A co z zapachem papy czy to tylko mity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 14.07.2008 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 siplas jest na rozpuszczalniku, jak czytam do zastosowanania wewnatrz tez nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.07.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Oj "fachowcy" leniuszkinie chce im się przylepiać papy, każdy przecież woli folię z wałka noga kopnąćsię rozwinie i gotowe.... Ja może na temat śmierdzenia... W Polsce są podejrzewam setki tysięcy mieszkań/domów w których wykonano izolację przeciwwilgociową w postaci papy na lepiku, albo wręcz przylepiono parkiet na lepiku jakoś w nich niespecjalnie śmierdzi Ale może teraz ludzie mają czulsze nosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 14.07.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 albo wręcz przylepiono parkiet na lepiku U mnie tak było. Nie pamiętam, żeby śmierdziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 14.07.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 w postaci papy na lepiku, albo wręcz przylepiono parkiet na lepiku jakoś w nich niespecjalnie śmierdzi ale nie ma podłogówki pod tym parkietem na lepiku Straszą nas również tym , że papa będzie smierdzieć! ma byc podłogówka! No właśnie, ja tez mam zamiar dawać papę termozgrzewalną i się zastanawiam czy nie bedzie jej "czuć" na podłogówce Kierbud chce zrobic tak: -10 cm chudego - 2x papa termozgrzewalna - folia - 8-10 cm styro - folia - podłogówka - wylewka Kierbud mówi, że nie powiino byc nic czuć No to jak to bedzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.07.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 to ja teraz z kolubryny: a jak jest w projekcie my tu matołkiforumowe to się przecie możemy nie znać i pisać co alkohol do palców przyniesie ale Pan Projektant to zna najnowsze normy i technologie... jak zaprojektował papę to chyba to zgodne z najnowszymi byćmożejużeuronormami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 14.07.2008 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 U nas w projekcie jest piasek, folia, wylewka z B15, 2 x papa na lepiku , wełna mineralna, folia i wylewka, nie ma w projekcie podłogówki. My planujemy i chyba jednak zrobimy tak : - piasek, - chudziak, (to już mamy) - papa termozgrzewalna (szczegolnie, ze jest taka na ścianie fundamentowej i w garażu już leży i czeka), podłoże zagruntowane dysperbitem, - folia, - 2 x 5 cm styropian, - 2,5 styropian systemowy pod podłogowkę purmo, - wylewka wzmocniona, Powinno być dobrze może w jakiś dziwny sposób będzie coś czuć ale chyba tylko mogłoby się to zdażyć w okolicach dylatacji. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 14.07.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Pierwszy raz słyszę o gruntowaniu chudziaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 15.07.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 to ja teraz z kolubryny: a jak jest w projekcie my tu matołkiforumowe to się przecie możemy nie znać i pisać co alkohol do palców przyniesie ale Pan Projektant to zna najnowsze normy i technologie... jak zaprojektował papę to chyba to zgodne z najnowszymi byćmożejużeuronormami... Gdybym pokazał Ci projekt to byś zmienił zdanie Przykład: 4cm styro na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_r 15.07.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 dałem papę termozgrzewalną pod podłogówkę (230m2) i nic nie czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 15.07.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 15.07.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 dałem papę termozgrzewalną pod podłogówkę (230m2) i nic nie czuć a juz grzałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 15.07.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Tę papę termozgrzewalną czymś zgrzewacie ? Zastanawiam się czy mogę zrobić cos takiego samemu, ewentulanie użyć materiału, którego nie trzeba zgrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 15.07.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Tym razem bym na 100 proc. gruntował. Na zapyloną (szczególnie gipsem) podłogę nie ma bata. Żadne zmiatanie nawet na mokro... Grzały się tylko zakłady. No i musi mi wystarczyć. Może się przygrzać, jak ktoś robi przed tynkami na czyściutkim chudym. Co do śmierdzenia to dodatkową przeszkodą na trasie papa - nos jest jeszcze styropian, folia, jastrych, płytki. A w ewentualnych dylatacjach (pewnie zaakrylowanych) nie ma przeciągów Aga: "Chcieliśmy dysperbitem ale nie nadaje się do wewnątrz (szkodliwy odkąd weszliśmy do Unii)" Trzeba było się kurde spieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 15.07.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Tę papę termozgrzewalną czymś zgrzewacie ? butla gazowa turystyczna + palnik za ok 70 zl i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 15.07.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Tę papę termozgrzewalną czymś zgrzewacie ? butla gazowa turystyczna + palnik za ok 70 zl i do dzieła jaki to palnik do tego musi być, to jest jakiś specjalistyczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 15.07.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Palnik taki jak nieraz w Gospodarkach Komunalnych naprawiaja dachy. Zapytasz w sklepie z rzeczami budowlanymi i Ci pokażą. wersja light http://allegro.pl/item393301220_palnik_dekarski_100cm_wysoka_moc_3_metrowy_waz.html wersja full http://allegro.pl/item393301247_prof_palnik_dekarski_do_papy_4_turbo_dysze_100kv.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 17.07.2008 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Chudziak zagruntowany jakimś izoplastem, na opakowaniu napisane jest, że nadaje się do wnętrz (to chyba tez rodzaj masy podobnej do dysperbitu). Przed nami klejenie. retyy pozdr. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts