Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na koniec stanu surowego zakwitły 3 juki, miło z ich strony

Recommended Posts

Wszystko zależy od robotników. U nas przy poprzedniej ekipie nic, co mogłoby ulec zniszczeniu, nie mogło znajdować się w promieniu 20m, a teraz bez problemu można zagospodarowywać ogród. Tylko wjazd jest rozgrzebany, bo tam ciagle jakieś betoniary i cieżarówki wjeżdżają, więc nie ma sensu :wink:

Dziękuję za mile słowa.

W ogródku są dwie wierzby japońskie, jedna krzaczek (ta przy żywopłocie) a druga szczepiona (ta przy jukach) W tle rozbujał się perukowiec, rośnie też sobie kilka świerczków, jodła koreańska, metasekwoja w stadium dwumetrowym i inne zielsko. Teraz będę poważnie się musiał zastanowić co można z niego wycisnąć, co dosadzić itp. Dzięki Bogu miałem wpływ na ekipę, z której jestem BARDZO zadowolony.

nie wiem jeszcze jakich roślin będę potrzebował, na pewno coś do zacienienia południowego tarasu, jakieś klony kuliste itp. A na razie czeka mnie rozplantowanie ziemi i zrobienie od nowa trawników :)

Nigdy pod żaden krzaczek nie sypałem nawozów, od kilku lat podlewa to wszystko tylko i wyłącznie deszcz..... :/

Mnie się ten perukowiec strasznie podoba, coś pięknego - ja sobie jednego posadziłam jakieś dwa miesiące temu, na razie nie ma się czym chwalić ;-) - powiedz, szybko toto rośnie?

mi to się wydaje, że na początku to on prawie wogóle nie rośnie!!! ja mam swojego drugi rok i raczej wielkościowo nie przybył, ale za to kwitł i miał peruczki

ewa