Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głową w bale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kruszonka śliczna i bardzo przypomina mi moją córcię, kiedy była w wieku Kruszonki. To pewnie przez tę ciemną czuprynę.

A domek w ślicznym klimacie. Dzwonki wietrzne wyglądają ciekawie, chociaż chciałabym je z bliska zobaczyć? Bambusowe czy jakieś inne?

A brzuzki uwielbiam, tyle że mój mąż uczulony na nie okrutnie, więc na brzózki szans dużych nie mam. Chyba, żeby mu przeszło.

:wink:

Ło żesz..... :lol: dzwonki zobaczyła.... :lol: Sam bym na to nie wpadł, zdążyłem o nich zapomnieć.....

A proszę ja Ciebie dzwonki są gliniane.... Żeby było śmieszniej pochodzą z kompletu podarunkowego ( dzięki Siostra :) ) ...... A ten komplet to.... doniczki.... :p :p :p

Doniczki raczej takie mniejsze, cześć została wykorzystana tradycyjnie, czyli pod roślinki, a oryginalne wykorzystanie tych najmniejszych, wielkości kieliszków, jako dzwonki wymyśliła oczywiście Pani Domu.... :D :D

i ja chce popodziwiać tę LATARNIE...!!!!!!! prędko Kruszon....... dawaj to... ;)

Ja nie taki pryndki......czasu więcej potrzebuję.... :) :)

I powtarzam, nie ma czego podziwiać.... Słup z lampą po prostu....

I tak zdjęcie mogę zrobić dopiero w środę, bo wolna, a ponieważ dlatego, że kiedy wracam z pracy to już raczej ciemno....

Qrde, teraz muszę w środę o świcie wstać, wyszlifować latarnię i z deka ją pomalować, bo wstyd..... Jaka zaniedbana i niedokończona stoi.... Fak.......

8) 8)

przepraszam za ot, ale Słoneczko - cóż macie za kafle na podłodze??

Uśmiejesz się, ale był to jakiś promocyjny gres z Leroy`a, brąz i beż takie cieniowane. I są nie do zdarcia, a kosztowały poniżej 30 zł/m2 :)

po pierwsze

Hop do góry Kruszon :)

po drugie - Dziękuję Słoneczko :) przywracasz mi wiarę, że nie zbankrutuje przy tej wykończeniówce :)

przepraszam za ot, ale Słoneczko - cóż macie za kafle na podłodze??

Uśmiejesz się, ale był to jakiś promocyjny gres z Leroy`a, brąz i beż takie cieniowane. I są nie do zdarcia, a kosztowały poniżej 30 zł/m2 :)

Słoneczko......a jak dawno je kupowałas???

mam nadzieje, że są jeszcze w sprzedaży.....bo wyglądaja bardzo efektownie!! :p

a pieseczek sliczny!! :p

Płytki były kładzione w lutym 2008, więc jakoś wtedy były kupowane.

Zobaczcie do katalogu (są ceny) Leroy Merlin:

http://www.leroymerlin.pl/produkty/styl,t1103193647.html

Gresy szkliwione są niedrogie, a bardzo wytrzymałe i podobna do moich (nie widzę ich w katalogu, moje są bardziej rude) jest Plaza brązowa i oliwka, podobna także cenowo:

http://www.leroymerlin.pl/produkty/seria-plaza,m1242629548.html

http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/4a/17/5af75ed81cf8ba9693ab0fc39d70-43243151_s.jpg http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/46/a0/4bf6c90b20f7c3ff174c06336b3f-43243130_s.jpg

Tymczasem .... na wsi....

Tak oto wygląda część kuchenno-jadalna...

http://lh4.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SuBJ1CTrIcI/AAAAAAAAF0A/8afF3CrJLL8/s720/IMGP6181.JPG

Bez fajerwerków... Bez cudów techniki... Bez projektantów wnętrz.... Jak to na wsi....

Kruszon jest cudowna, baaardzo mi się podoba.

Po co ja do Ciebie zajrzałam, teraz mam doła co ze swoją zrobić, żeby taki klimacik uzyskać. :(

EDZIA

Jest baaardzo prosty patent......

"Zatrudnić" moją żonę 8) 8) 8) 8)

Masz bardzo zdolną żonę :D

Może jakies wakacje w innym drewnianym domku ( moim oczywiście) :D

Zagladam do Waszych domków i strasznie mnie nosi, żeby u siebie coś zmienić.

Po 5 latach chce się zmian

Masz bardzo zdolną żonę :D

Może jakies wakacje w innym drewnianym domku ( moim oczywiście) :D

łaj not :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kruszon, a co Ty tak chętnie chcesz sie żony pozbyć?? :p przeca taka żona to skarb!! Doceniaj to i z kwiatkiem do domu marsz ;)

A tak w ogóle PIĘKNIE u Was... tylko zazdrościć (pozytywnie...) !! ;) jak się ogląda Wasze zdjęcia... to takie wytchnienie dla oczu...

A tak w ogóle... to Plannja uznała reklamację...

Są dwie opcje:

Wymieniają cały dach (to nie podlega dyskusji) kryjąc na nowo wersją regent. Mankamentem jest to, że dopiero wiosną, bo ponoć dopiero od lutego rusza w Szwecji produkcja tej odmiany. Bo ponoć regent jest tłoczony fabrycznie w Szwecji.

Druga opcja polega na wymianie dachu całego, ale wersją smart. W tym przypadku termin mógłby być szybszy, bo niby ta odmiana jest tłoczona już w Polsce. Zwracają mi jeszcze 1 tys. wynikający z różnicy cen w stosunku do regenta.

Którą opcję wybrać ???

A tak w ogóle... to Plannja uznała reklamację...

Są dwie opcje:

Wymieniają cały dach (to nie podlega dyskusji) kryjąc na nowo wersją regent. Mankamentem jest to, że dopiero wiosną, bo ponoć dopiero od lutego rusza w Szwecji produkcja tej odmiany. Bo ponoć regent jest tłoczony fabrycznie w Szwecji.

Druga opcja polega na wymianie dachu całego, ale wersją smart. W tym przypadku termin mógłby być szybszy, bo niby ta odmiana jest tłoczona już w Polsce. Zwracają mi jeszcze 1 tys. wynikający z różnicy cen w stosunku do regenta.

Którą opcję wybrać ???

Nie znam różnicy w kolorystyce,

ale czekałbym do wiosny, na głowę

się Wam nie leje,

a może jeszcze coś się da wyciągnąć od producenta, za niedogodności.

I kolor będziesz miał taki jaki chcesz

Różnicy w kolorze nie będzie.

Temat w sumie chciałbym załatwić najszybciej jak się da. Czuję lekki dyskomfort wiedząc, że mam szachownicę na dachu.

Wyciągnąć coś więcej nie zamierzam, nie o to mi chodzi. Niedogodności jedynie emocjonalne.....Blacha na gwarancji, mamy usterkę, upss, więc należy ją usunąć przez wymianę.

Poza tym nie mam już tak emocjonalnego stosunku do blachy jak na etapie budowania. Zmieniły się priorytety... :) :) :)

Zastanawiam się tylko czy nie ma drugiego dna.... A może sobie szukam.....

8) 8)