kruszon11 08.04.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 HehehehehehehNie, nie czytasz.... chociaż brałem pod uwagę deski ułożone poziomo.... Słupy będę tez murował, tylko zastanawiam się, czy robić je np. z cegły, czy po prostu szalować i zalać betonem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmach 08.04.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Heheheheheheh Nie, nie czytasz.... chociaż brałem pod uwagę deski ułożone poziomo.... Słupy będę tez murował, tylko zastanawiam się, czy robić je np. z cegły, czy po prostu szalować i zalać betonem.... Zalać betonem a potem obkładać czym? Słup z cegły beeee, natomiast z kamienia cacy. Poziome deski są bardziej country.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 09.04.2010 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Jeśli zalać betonem, to obłożyć kamieniem. Jeśli cegła to niekoniecznie..... Słup z cegły wcale nie jest beee..... Przy odpowiednim wykończeniu powinno być ok. Mam na myśli ładne wyfugowanie specjalną zaprawą i zaimpregnowanie dla podkreślenia koloru...... Deski poziome nie pasują mi do koncepcji, poza tym nie chcę mieć country, tylko złamany rustykalnością modern..... :P:P Ale określenie teraz znalazłem...... :P Trzeba najpierw policzyć co ile wyjdzie finansowo.... Potem się okaże ......... Byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 21.04.2010 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Zaczynamy kolejny sezon budowlany.... Na pierwszy ogień dach.... Przyjechali rano dekarze do wymiany dachu.... Okaże się ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 22.04.2010 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 I dekarze wymienili blachę w jeden dzień. Miło. Dzisiaj obróbki i zapewne skończą. Przy okazji wyszły babole górali. Bo górale wszak robili dach. Trzeba było łatać podziurawioną folię. Wokół kominów nie było folii, ani żadnego zabezpieczenia. Cud jakiś, że do domu się przez ten czas nie lała się woda. Dekarz kazał kupić taśmę dekarską i uszczelniacze silikonowe, żeby poprawić ..... Nie przyłożyli się moje chłopaki do dachu..... Zobaczymy co wyjdzie po dzisiejszym dniu....... Generalnie nowa blacha - wersja Smart z Plannji -wygląda lepiej od poprzedniej...... Dom jakby optycznie większy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 23.04.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Blacha wymieniona.... Kolejny babol odkryty.... Blacha pod deskami na balkonie źle położona i woda zacieka po ścianie..... :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 23.04.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Może Zuzolka u nas zawita i pomoże z ogarnięciem tych spraw....... Mam więcej czasu. Zawitać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 23.04.2010 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Jeśli tylko chęci są....... Zapraszamy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marobury 23.04.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Oj to trzeba będzie pana T. przypilnować, oj trzeba Jak on takie niedoróbki z dachem robi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 27.04.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Hej kruszon...już wszystko ok z dachem? ps. Pochwalę Ci się, że już za parę chwil będę mieszkać na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.04.2010 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Daawno Cię tu nie było......... Hej kruszon...już wszystko ok z dachem? Z dachem prawie skończone. Prawie, bo nie wymieniona została blacha na bocznym, małym daszku, tym od strony garażu. Po krótkiej interwencji u Pana Z Plannjiokazało się, że skład zapomniał zamówić blachę...... Więc dekarze jeszcze wpadną na chwilę. Poza tym w porządku. ps. Pochwalę Ci się, że już za parę chwil będę mieszkać na wsi A co ? Szałas czy namiot ? Karawaning ? :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.04.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Kruszon.............napisz jaki masz pomysł na ogrodzenie z przodu?? ...bo ja też jestem na tym etapie.............szukam inspiracji....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.04.2010 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Z grubsza, to sztachety i brama drewniana. A jak wyjdzie to zobaczymy pewnie w maju...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 28.04.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Daawno Cię tu nie było......... A co tęskniłeś? A co ? Szałas czy namiot ? Karawaning ? :P:P Nie, mały domek drewniany z lat 50-tych + działka ogrodzona, utwardzona i z budynkami gospodarczymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.04.2010 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 A co tęskniłeś? No baaa........ Nie, mały domek drewniany z lat 50-tych + działka ogrodzona, utwardzona i z budynkami gospodarczymi Toś mnie teraz zaskoczyła..... Obszarnikiem będziesz...... Ba, może nawet farmerem........ Cegły sprzedane ? Fotki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 28.04.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Toś mnie teraz zaskoczyła..... Obszarnikiem będziesz...... Ba, może nawet farmerem........ Cegły sprzedane ? Fotki ?? Taa, farmerem...jeszcze mi tylko owiec, bydła i trzody brak Śmiej się śmiej A tak po prawdzie to dzięki opieszałości tamtej gminy trafiła się nam ta oferta...no i jesteśmy na etapie załatwiania formalności. Cegły nie sprzedane, bo jak powiedziałam już, domek jest mały, nawet powiedziałabym bardzo mały, no wielkości naszego obecnego mieszkania... czyli trochę ponad 50m Do tego piwnica i strych. Na razie wystarczy, ale działka duża więc pewnie kiedyś coś zbudujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.04.2010 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Ty to jak zwykle wylewna jesteś.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 28.04.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 To ja się przyszłam do Ciebie pierwszego pochwalić a Ty tak? ps. nastrajam się na dziennik, nastrajam, ale nie wiem co mi z tego wyjdzie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.04.2010 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Pochwalić ?? Raptem kij z marchewką pokazałaś.... A dziennik to dobry pomysł !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 28.04.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 A dziennik to dobry pomysł !! Może i dobry, ale nie wiem czy dla mnie. Nie jestem zbyt wylewna jak dobrze wiesz i raczej lubię pisać krótko i na temat. Cos mi się zdaje, że nie bedzie chętnych do czytania moich zdawkowych relacji. Zdjęć na razie brak...co miałam robić przy facecie zdjęcia w domu? Od razu by mnie wykopał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts