Babydream 13.02.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Baby... 5 P.S. Jesteś blondynką?? No to zostałam zdemaskowana. Ale, ale! Ty nie jesteś blondynką a i tak zostałaś uznana. Chyba coś przed nami ukrywasz Ale jakie to ma znaczenie, gdy napisał to ktoś taki jak ten pan? Wystarczy zobaczyć jego profil i przeczytać parę jego postów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 13.02.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Dokładnie to samo zrobiłam I już wiedziałam, w czym rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 16.02.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Co tu tak cicho? Chyba wszystkie blondynki się wyniosły No ale jedna została i pyta sie co tam słychać w balach po weekendzie? Pozdrowionka dla całej kruszonowej rodzinki Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 17.02.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Nic ciekawego Zaczęliśmy robić strop na poddaszu, tzn. foliowanie jętek od spodu, bo wełna pójdzie od góry. Żmudna i głupia robota, ale przynajmniej opanowany system...Tylko to opanowanie systemu długo zeszło i ofoliowany strop raptem w jednym pokoju... Poza tym tyla śniegu, że był problem z dojazdem i wyjazdem.... I podziękowania za dobre słowo od naszej czteroosobniczej rodziny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 26.02.2009 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Coś się dzieje. Po 2 miesiącach umawiania się gościu od przyłącza prądu w końcu się zjawił i montuje skrzynkę Nie byłem nie widziałem, ale wierzę wow.... Ponoć ma jednak jakiś problem, ma dzwonić.... Bez problemów się widać nie obejdzie. Jutro przyjeżdża wkład kominkowy, Tarnavva 16 kW z szybą panoramiczną... Takie cuś : http://makrol.eu/images/stories/TARNAWA/16KW/ppzposm.jpg Jutro tez transport materiałów do dokończenia suchej zabudowy na poddaszu. Od wczoraj hydraulik działa, kończy centralne na poddaszu, jak kupię rury zabiera się za kanalizację w domu... W poniedziałek przyjeżdżają górale montować wkład, robić obudowę kominka i rozprowadzić DGP. Co by tu jeszcze zrobić...... A ... w poniedziałek muszę się przejechać do tartaku kupić deski sosnowe na podłogę poddasza..... Odwiedzić w końcu US, bo są problemy z naszym wnioskiem o zwrot vatu..... itd........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 26.02.2009 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 No i mam nadzieję, że taki widok: http://lh6.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SaLeb-JARYI/AAAAAAAAEyg/nrU7cFeBYn0/s720/IMGP5614.JPG to już ostatni w tym roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 27.02.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Kruszon sceneria jak z bajki.. Ale nie zamkniesz nam oczu tym uroczym białym puchem, nie nie.. I tak zauważymy jaki fajowy kolorek maja Twoje bale Aż żałuję, że słuchałam wykonawcy (że za zimno, za mokro) i nie malowałam świeżo postawionego domku. Teraz bale ciut poszarzały, a chciałabym takie jak u Ciebie Bardzo się cieszę, że ruszyło u Ciebie pełną parą wykańczanie i instalacje Przynajmniej u Ciebie... My zbieramy się w kupę i jak dobrze pójdzie, zamówię w końcu materiały. Pojęcia nie mam jak zmusić dostawcę do wjechania na działkę drogą, która jest obecnie 3D ( ma z pół metra głębokości) Czekamy na dokumentacje powykonawczą .jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 01.03.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Z kolorem nic straconego, od czego szare mydło i kilka par rąk do pomocy ? Wierz mi, to połączenie dużo może A tymczasem... przyjechał wkład kominkowy, co prawda nie w piątek, a dopiero w sobotę, ale najważniejsze, że dotarł przed kominkarzami... http://lh4.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/Sarix1WqnFI/AAAAAAAAEz0/IE-G6qqLOaA/s640/IMAGE_040.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 03.03.2009 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Zima odpuszcza. Chociaż ponoć od przyszłego tygodnia ma wrócić..... brrrrr... Ale wtedy to już napalimy w kominku i żadna zima nie straszna Górale jadą z robotą aż miło, przy okazji Pani Kruszonowa podpytała o kilka rzeczy w kwestii wykończenia łazienki, bo kominkarz sam mieszka w podobnym do naszego domu drewnianym. Efekty weekendu, przedłużonego, bo od piątku do wczoraj to materiały do dokończenia suchej zabudowy poddasza kupione i przywiezione, centralne skończone, oczywiście bez pieca i kaloryferów , deski podłogowe, sosnowe, kupione i przywiezione. No i same przewody do DGP rozprowadzone. Nie pożałowali chłopaki materiału i w każdym pomieszczeniu mamy dwa-trzy punkty nawiewu. Żeby nam zimno nie było..... Tylko czasu jakby mało.... Do pracy trzeba chodzić..... Pocieszam się tym, że w tym roku kwiecień będzie dla mnie okresem urlopowym.... Ciekawe tylko jaka obudowa wyjdzie. Bo górale to do końca jeszcze pewności nie mieli Mniej więcej określiliśmy jak ma to wyglądać, mniej więcej powiedzieli jak to zrobią, ale efekt niespodzianki jest Może niektórych zdziwić pewna nonszalancja w naszym podejściu, bo nawet nie wiemy co będziemy mieć... Ale wychodzimy z założenia, że górale to człowieki, które wiedzą co robią i mają zmysł "artystyczny", czego najlepszym przykładem jest nasz dom. Bo czy pomyliliśmy się, że wyjdzie bardzo dobrze ? Efekty przeszły nasze oczekiwania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 03.03.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 No proszę, parę dni mnie nie było a kominek już stoi. Cieszę się naprawdę A jeszcze bardziej będę się cieszyć jak zobaczę końcowy efekt. Na pewno będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 03.03.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Fajnie, że pracę do przodu idą, piękny ten domek jest Super masz wykonane podcięcie krokwii i te opaski bardzo mi się podobają. Orientujesz się może- czym kleili do komina te kamienie? Czeka mnie to samo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 03.03.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 No proszę, parę dni mnie nie było a kominek już stoi. Cieszę się naprawdę A jeszcze bardziej będę się cieszyć jak zobaczę końcowy efekt. Na pewno będzie pięknie. Ja również nie mogę się doczekać.... Fajnie, że pracę do przodu idą, piękny ten domek jest Super masz wykonane podcięcie krokwii i te opaski bardzo mi się podobają. Orientujesz się może- czym kleili do komina te kamienie? Czeka mnie to samo. Podcięcia krokwi - pewnie masz na myśli "rysie", a to zupełnie odrębne elementy.... odrębnie montowane. natomiast kamień na kominie jest po prostu na zaprawie ... Ot taki pomyślunek... taki sam kamień na kominku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 03.03.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 na zaprawie powiadasz Tak myslałem, zresztą jak dzwoniłem po składach z takimi podobnymi kamiaeniami , też mi mówili sprzedawcy by na zaprawe lepic- zastanawiałem się czy mnie w maliny nie wpuszczają, stąd moje pytanie Jeszcze raz gratuluje domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 04.03.2009 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Zaprawa myślę, zapewnia odpowiednią "moc", bo kamień sam w sobie jest dość ciężki, a nie sztuka spartolić i potem wdrapywać się na komin i poprawiać. Poza tym dziki kamień jest bardzo nieregularny i trudno byłoby go kleić. Zapomniałem dodać, że jeszcze na podmurówce będzie taki kamień. Taki dom, drewno i kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 04.03.2009 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Co się dzieje, co się dzieje szaleństwo normalnie Rozmawiałem dzisiaj z wykonawcą przyłącza gazu - teoretycznie termin ma do końca kwietnia - i że bardzo mi zależy to zrobi w przyszłym tygodniu...... Tylko żeby nie powtórzyła się historia jak z wykonawcą przyłącza prądu...... Normalnie szok, ile ostatnio się dzieje..... Może rzeczywiście termin na maj jest terminem ..... dobrym.........Tym bardziej, że złapaliśmy wirusa "kończymy dół i się wprowadzamy, a górę będziemy kończyć później". A tak się zarzekałem, że wżyciu, że my tak nie zrobimy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 04.03.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 hm...... ,dawno nie pisałam u Ciebie, a to dlatego że jak wchodze co drugi dzień to nie ma żADNEGO NOWEGO ZDJĘCIA...- całkiem jak u nas , więc czekamy na Wasze kominki.....inspiracje,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 04.03.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 i czekam też na efekt końcowy tego zielonego kominko/pieca chyba u Bonda ??zapowiada się tak cudnie, że sie zakochuje powoli w zielonych kaflach....- w czas co???,i dlatego boje się dalej działać z moim kominkiem , żeby nie okazało się że bede go rozbierać bo jednak do dziś nie oswoiłam się z tym cosiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 04.03.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Normalnie szok, ile ostatnio się dzieje..... Może rzeczywiście termin na maj jest terminem ..... dobrym.........Tym bardziej, że złapaliśmy wirusa "kończymy dół i się wprowadzamy, a górę będziemy kończyć później". A tak się zarzekałem, że wżyciu, że my tak nie zrobimy..... Pewnie, że lepiej. Roboty mają się ku końcowi, to chce się zamieszkać jak najprędzej. Nie dziwię się,że zmieniłeś zdanie. poza tym odpadnie płacenie czynszu za mieszkanie Będziecie U SIEBIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 04.03.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ANNNJA (zawsze sprawdzam ile masz tych "N" w nicku.... ) nie pozostaje nic innego jak poczekać aż Bold i Kruszon skończą kominki i na tej podstawie zrobić u siebie. Taka robota raptem kilka dni...... Gosia, fajnie że zajrzałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 04.03.2009 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 hm...... ,dawno nie pisałam u Ciebie, a to dlatego że jak wchodze co drugi dzień to nie ma żADNEGO NOWEGO ZDJĘCIA...- całkiem jak u nas , A nawet nie ma czego wklejać, przedostatnie zdjęcie to dom w zimie, jak się okazało ostatnie jej tchnienie (oby). No i ten wkład... Bo przecież nie będę wklejał zdjęć profili, płyt GK, desek podłogowych itp. Podejrzewam, że nikogo nie zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts