MaJoKa 05.03.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Witam, z prawdziwą przyjemnością czytałam Twoją historię budowy. Tym bardziej, że mamy zamiar zamieszkać w bardzo podobnym domku. Projekt jest wzorowany na Bartne tylko ma parę zmian. Czy mogłabym się dowiedzieć, którzy górale postawili taka super chułupę ? Pozdrawiam i życzę jak najszybszej przeprowadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 05.03.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Gosia, fajnie że zajrzałaś Nooo fajnie, tylko ostatnio mam mało czasu na przyjemności (czyt. podgladanie domków z bali ) No ale na chwilę zawsze zajrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 06.03.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam, z prawdziwą przyjemnością czytałam Twoją historię budowy. Tym bardziej, że mamy zamiar zamieszkać w bardzo podobnym domku. Projekt jest wzorowany na Bartne tylko ma parę zmian. Czy mogłabym się dowiedzieć, którzy górale postawili taka super chułupę ? Pozdrawiam i życzę jak najszybszej przeprowadzki. Oby była szybka Potrzebujesz namiarów na moich górali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 06.03.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Zaprawa myślę, zapewnia odpowiednią "moc", bo kamień sam w sobie jest dość ciężki, a nie sztuka spartolić i potem wdrapywać się na komin i poprawiać. Poza tym dziki kamień jest bardzo nieregularny i trudno byłoby go kleić. Zapomniałem dodać, że jeszcze na podmurówce będzie taki kamień. Taki dom, drewno i kamień U mnie to samo, podmurówka i kominy będą kamienne. W środku podłogi będą z łomka tez niereguralnego. Wg mnie kamień do takiego domu jak nasze to najlepsze rozwiązanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 06.03.2009 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 U mnie to samo, podmurówka i kominy będą kamienne. W środku podłogi będą z łomka tez niereguralnego. Wg mnie kamień do takiego domu jak nasze to najlepsze rozwiązanie Pozdrawiam Oj nie chyba nie zawsze...... Można z tym przesadzić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 06.03.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 moze uda nam się tego nie zrobić, mam jakąś tam swoja koncepcję , się zobaczy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruad 08.03.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 witam i gratuluje bo domek jest po prostu piekny Ja własnie przeprioadzam sie do Jasła, gdzie zamierzam postawic dom z bali, byłbym wdzięczny gdybys podesłałm mi namiary na "swoich" górali Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 08.03.2009 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 No i pojawił się ten kominek..... chyba trochę pojechany..... asymetryczny..... http://lh4.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SbKuOc4EwpI/AAAAAAAAE1o/ydROWpic3AY/s720/IMGP5655.JPG http://lh6.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SbKuO5aYAZI/AAAAAAAAE1w/XCgJTM3vUns/s720/IMGP5658.JPG http://lh4.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SbKuPkyf3jI/AAAAAAAAE14/kfAxgRNLUf0/s720/IMGP5660.JPG http://lh4.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SbKuQGpxG2I/AAAAAAAAE2A/rRgfTYZQ-Rw/s720/IMGP5661.JPG http://lh4.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SbKuQ0g6JwI/AAAAAAAAE2I/8pDCwNE0UPs/s720/IMGP5665.JPG Ta ściana jest lekko półokrągła... Jeszcze nie do końca wyschnięty, płyty nad belką po przeschnięciu będą białe. Oczywiście rozprowadzone również DGP, chłopcy się postarali, w każdym pokoju mamy po dwa punkty nawiewu, w największym pokoju na poddaszu trzeci punkt, już grawitacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmach 08.03.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Nareszcie jakiś fajny kominek na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 08.03.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 BOSSKI Najbardziej mi się podoba jego tył - niesamowitą ma dupcię Fajnie, że poczekałeś na tego kominkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.03.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Piękny jest! Symetryczny byłby taki zwyczajny. A w ogóle, co za cudowny dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 09.03.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 a mi w tym kominku podoba się najbardziej ta drewniana "belka" nad wkładem- sosna? świerk??? na jaki kolor malujesz? a o bryle....hm..powiem tyle samo co na swój- wielki jest, ....albo może ja jakaś przewrażliwiona juz z tym kominkiem swoim jezdem?????????? ale Twoj napewno ma klimat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 09.03.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 a mi w tym kominku podoba się najbardziej ta drewniana "belka" nad wkładem- sosna? świerk??? na jaki kolor malujesz? Świerk, a jakże by inaczej Bal, który został z budowy a miał być wykorzystany jako słupy pod balkonem.... Malowany będzie olejem lnianym z dodatkiem smoły sosnowej, więc zachowany będzie urok drewna, a w efekcie będzie ciemny. a o bryle....hm..powiem tyle samo co na swój- wielki jest, ....albo może ja jakaś przewrażliwiona juz z tym kominkiem swoim jezdem?????????? ale Twoj napewno ma klimat!!! Mały to on nie jest.... prawda.... ale nie za duży.... Generalnie kawałek wystroju jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 09.03.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam Jako że nie masz załozonych komentarzy, to muszę tu , bo muszę kominek naprawde super, osobiście zrobił bym go otwartym, bo nie lubię zamkniętych krematoriów, ale obudowa poprostu powala na kolana, zreszta cały klimat domu wydaje sie być ciepły i przytulny. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glajt_x 09.03.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam.Gratuluję kominka. Piękny wyszedł.Podziwiamy i czekając na naszą chałupę. Wczoraj dostałem mms-a od Tadeusza- szósty bal już położony.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 09.03.2009 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Witam. Gratuluję kominka. Piękny wyszedł. Podziwiamy i czekając na naszą chałupę. Wczoraj dostałem mms-a od Tadeusza- szósty bal już położony. Pozdrawiam. Krzysiek gratuluję Ja mmsów nie dostawałem Daj znać kiedy konkretnie zaczynają u Ciebie, bo nasza kołyska ponoć na ukończeniu i mają ją przywieźć gdy będą jechać do Ciebie. Kołyska dopełni chyba już całkowicie klimat w naszym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 09.03.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 No kruszon jestem pod ogromnym wrażeniem. Otworzyłam buzię z zachwytu jak małe dziecko. A ty taki skromny: taki pojechany, asymetryczny... trala lala Pewnie pekasz z dumy! No ale powód masz ogromny. Po kim jak po kim ale po Tobie gorszego efektu się nie spodziewałam Teraz czekam na zdjęcie tej kołyski trzeba było siedzieć cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 09.03.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 dom piękny.... Jak marzenie GRATULUJĘ Przyłączam się do klubu kamiennych kominów To mój http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0cb5d61ec40cb4ed.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 11.03.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Kominek w takim klimacie jak lubię... uwielbiam takie kominki!!! To jest właśnie to! , a nie chrom i szkło. Nie wiem czy się w końcu doczekam aż Pawełek skończy nasz, bo kamień tylko czeka. Aaaaa przepraszam, tydzień temu zagruntował, więc może za jakieś dwa kolejne tygodnie zacznie obkładać Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Kominek w takim klimacie jak lubię... uwielbiam takie kominki!!! To jest właśnie to! , a nie chrom i szkło. Nie wiem czy się w końcu doczekam aż Pawełek skończy nasz, bo kamień tylko czeka. Aaaaa przepraszam, tydzień temu zagruntował, więc może za jakieś dwa kolejne tygodnie zacznie obkładać Pozdrawiam serdecznie Iwuś dla mnie też kominek musi być w takim lub zbliżonym klimacie. Chrom i szkło mnie przeraża nie tylko przy kominkach. Swoje ochy i achy na temat tego cudnego kominka Kruszona wyraziłam już w innym wątku, ale ten kominek zasługuje na to, żeby je powtórzyć Pięęęękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts