Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głową w bale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem, żyję, ino powiadomień nie dostałem.....

Tymczasem na wsi .... poddasze pomalowane. Nasza sypialnia w odcieniach fioletu, od razu mówię, że żona wybierała kolory....

Sufit, skos i kolankowa jest w różowym fiolecie "malinowy krzew", natomiast pozostałe ściany to masakrycznie ciemny fiolet "tajemniczy ogród" (kolory Duluxa).....

Mój ojciec po pomalowaniu sypialnię określił jednoznacznie....... piekiełko.......

Jest ciemno, jest przyjemnie i jest zajebiście (wyrażam się :p :p :p )

Taki przyjemny półmrok panuje, nawet w bardzo słoneczny dzień...

Zdjęć brak. Znaczy są, w aparacie, ale trzeba jeszcze zamalować biały pasek jaki pozostał po taśmie oddzielającej kolory. Zamaluję, pokażę efekt końcowy.....

Korytarz jest w piaskowym beżu. Reszta klasssycznie biała. Na razie.

Parter natomiast posprzątany, drzwi wewnętrzne założone, jeszcze tylko muszę szyby kupić i założyć. Kaloryfery pozakładane. Pompa w studni i zbiornik podłączone finalnie.

Elektryk wreszcie skończył pomiary. Zawołał dodatkowo 2 stówy

:evil: :evil: :evil: :evil:

Bo to niby dużo kosztuje, jakbym chciał komuś zlecić osobno.... Nikomu więcej tego pana nie polecamy....

Obiecał, obiecał....

Tylko raz, że trwają "rozmowy" czy zostawić kolor tynku strukturalnego na kominie, który wyszedł..... inny od zamierzonego (tu ukłon w stronę Pana Z Castoramy :evil: :evil: :evil: ...). Miała być kawa z mlekiem wpadająca w lekki fiolet, a wyszedł czekoladowy.... Ot pierdoła...

Może będzie lepiej jak wstawię zdjęcia już z meblami, kabiną, umywalką etc.....

Czeka mnie jeszcze dokończenie olejowania ścian w łazience....

Kruszon kolor wyszedł ci ciemnoejszy dlatego, że...pewnie to wiesz ale i tak Ci powiem...farba do malowania tynków strukturalnych to farba wodna, którą rozcięcza się wodą (no tak oczywiste :lol: ) dla uzyskania porządanego nasycenia koloru.

Przemalować na jaśniejszy chyba nie będzie tak łatwo...

Fotki fotkami, ciężko zrobić całość tak, żeby sensownie wyglądało. Poza tym nasza łazienka do wybitnych nie należy. Ot, szafka z umywalką, żyrafka, kibel, kabina z panelem prysznicowym, kaloryfer, parę płytek beżowych koło umywalki i brązowych za kabiną oraz na podłodze i tyle. Nic szczególnego, poważnie...

Zdjęcia wkrótce się zrobią. Jak wszystko będzie gotowe.

Poza tym w sobotę w końcu Jacek dokończy dzieła mebli kuchennych. Wcześniej w piątek gościu dokończy płytki w kuchni i "wymieni" płytki w łazience tak, żeby zainstalować halogenki nad lustrem...

Prosty człowieku ze wsi :lol: ... jak zwykle srata tata .... nie ma się czym chwalić... a potem jak fotki wkleisz to pochwał 3 strony :lol:

Mnie bardzo ciekawią te płytki koło umywalki, bo takiego czegoś to jeszcze nikt z balowiczów nie robił. Tylko albo płytki na całości, albo zostaja bale... a tu taki nowatorski pomysł 8)

Chwal się Chłopcze bo jesteśmy rządni wrażeń 8)

No i mów upartej...... kobiecie..... :p :p :p

Jedyne co fajnie wyszło, to kolory w sypialni.

A z płytkami to żaden nowatorski pomysł, tylko sugestia Cieśli, żeby tak zrobić. A co się trzeba było z tymi płytkami ogimnastykować..... Ściana siłą rzeczy nierówna... I weź tu przykręć tak płytę GK, żeby pod płytki było równo.... Pod płytkami za kabiną to trzeba było dwie płyty dokręcić, żeby pion złapać na jednej ze stron.... mordęga....

No nie uparty się znalazł :lol:

Kobieta Cię prosi...a Ty serce z kamienia (tu foch) :wink:

To poproszę Cię o coś innego...stan surowy zamknięty...jak możesz...jak bardzo szarpnął po kieszeni...w sumie głupio mi o to pytać :oops: , ale chciałabym się jakoś przygotować...i co ważniejsze, przygotować moją drugą połowę...

Kruszon.... a czy mi możesz podać ile Cie kosztowały podłogi, okna, parapety, schody??? wszystkie drewniane wykończenia :lol:

Żebym to ja pamiętał...... Okna i drzwi wejściowe ok. 15 tysi, schody 4,5 tysia, podłogi górali nie pamiętam, ale na poddaszu za dechy płaciłem 35z ł/m2, robocizna własna + oczywiście cyklinowanie i lakierowanie.

Parapety gratis......

Ot, chłopakom się nudziło :p :p :p ... A tak poważnie to jak robili opaski wokół okien to od razu dołożyli po desce, wyszlifowali, wyfrezowali i są.....

8)