ANNNJA 10.07.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Bardzo dziekuje za linka,Twoje "majstry" od podłogi potwierdzają już i moje spostrzeżenia-jak coś nie pasuje w pierwszej chwili, szukają czegoś, etc. to przegonić , bo potem to i za materiał i za drogę chcieliby policzyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.07.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Witaj Kruszon.co tam nowego u Ciebie sie dzieje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 12.07.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Hejka - co tam słychac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 13.07.2009 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jestem, żyję, ino powiadomień nie dostałem..... Tymczasem na wsi .... poddasze pomalowane. Nasza sypialnia w odcieniach fioletu, od razu mówię, że żona wybierała kolory.... Sufit, skos i kolankowa jest w różowym fiolecie "malinowy krzew", natomiast pozostałe ściany to masakrycznie ciemny fiolet "tajemniczy ogród" (kolory Duluxa)..... Mój ojciec po pomalowaniu sypialnię określił jednoznacznie....... piekiełko....... Jest ciemno, jest przyjemnie i jest zajebiście (wyrażam się ) Taki przyjemny półmrok panuje, nawet w bardzo słoneczny dzień... Zdjęć brak. Znaczy są, w aparacie, ale trzeba jeszcze zamalować biały pasek jaki pozostał po taśmie oddzielającej kolory. Zamaluję, pokażę efekt końcowy..... Korytarz jest w piaskowym beżu. Reszta klasssycznie biała. Na razie. Parter natomiast posprzątany, drzwi wewnętrzne założone, jeszcze tylko muszę szyby kupić i założyć. Kaloryfery pozakładane. Pompa w studni i zbiornik podłączone finalnie. Elektryk wreszcie skończył pomiary. Zawołał dodatkowo 2 stówy Bo to niby dużo kosztuje, jakbym chciał komuś zlecić osobno.... Nikomu więcej tego pana nie polecamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 13.07.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Ktoś tu jakiś czas tamu obiecał fotki łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 14.07.2009 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Obiecał, obiecał.... Tylko raz, że trwają "rozmowy" czy zostawić kolor tynku strukturalnego na kominie, który wyszedł..... inny od zamierzonego (tu ukłon w stronę Pana Z Castoramy ...). Miała być kawa z mlekiem wpadająca w lekki fiolet, a wyszedł czekoladowy.... Ot pierdoła... Może będzie lepiej jak wstawię zdjęcia już z meblami, kabiną, umywalką etc..... Czeka mnie jeszcze dokończenie olejowania ścian w łazience.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 14.07.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Kruszon kolor wyszedł ci ciemnoejszy dlatego, że...pewnie to wiesz ale i tak Ci powiem...farba do malowania tynków strukturalnych to farba wodna, którą rozcięcza się wodą (no tak oczywiste ) dla uzyskania porządanego nasycenia koloru. Przemalować na jaśniejszy chyba nie będzie tak łatwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 14.07.2009 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Dziewczyno... Ja prosty człowiek ze wsi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.07.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Kruszon.....Ty sie nie wykręcaj tylko dawaj te fotki!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 14.07.2009 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Fotki fotkami, ciężko zrobić całość tak, żeby sensownie wyglądało. Poza tym nasza łazienka do wybitnych nie należy. Ot, szafka z umywalką, żyrafka, kibel, kabina z panelem prysznicowym, kaloryfer, parę płytek beżowych koło umywalki i brązowych za kabiną oraz na podłodze i tyle. Nic szczególnego, poważnie... Zdjęcia wkrótce się zrobią. Jak wszystko będzie gotowe. Poza tym w sobotę w końcu Jacek dokończy dzieła mebli kuchennych. Wcześniej w piątek gościu dokończy płytki w kuchni i "wymieni" płytki w łazience tak, żeby zainstalować halogenki nad lustrem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 15.07.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Prosty człowieku ze wsi ... jak zwykle srata tata .... nie ma się czym chwalić... a potem jak fotki wkleisz to pochwał 3 strony Mnie bardzo ciekawią te płytki koło umywalki, bo takiego czegoś to jeszcze nikt z balowiczów nie robił. Tylko albo płytki na całości, albo zostaja bale... a tu taki nowatorski pomysł Chwal się Chłopcze bo jesteśmy rządni wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.07.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 No i mów upartej...... kobiecie..... Jedyne co fajnie wyszło, to kolory w sypialni. A z płytkami to żaden nowatorski pomysł, tylko sugestia Cieśli, żeby tak zrobić. A co się trzeba było z tymi płytkami ogimnastykować..... Ściana siłą rzeczy nierówna... I weź tu przykręć tak płytę GK, żeby pod płytki było równo.... Pod płytkami za kabiną to trzeba było dwie płyty dokręcić, żeby pion złapać na jednej ze stron.... mordęga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 15.07.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 No nie uparty się znalazł Kobieta Cię prosi...a Ty serce z kamienia (tu foch) To poproszę Cię o coś innego...stan surowy zamknięty...jak możesz...jak bardzo szarpnął po kieszeni...w sumie głupio mi o to pytać , ale chciałabym się jakoś przygotować...i co ważniejsze, przygotować moją drugą połowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.07.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Kobieta Cię prosi...a Ty serce z kamienia (tu foch) Babydream, masz focha: http://www.autocentrum.pl/gfx/m/foch.gif , a jeszcze inne mordki dałam tu: http://forum.muratordom.pl/usmieszki,t120813-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 15.07.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Jednak kobieta kobietę zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.07.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 ja też od kilku dni prosze o te fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.07.2009 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Dziewczynki.... Się skończy, się zrobi.... zdjęcia Co ja Wam będę pokazywał krzywe ściany.... Gosia, zaraz Ci podeślę na PW może ile co i za co.... Chociaż już chyba kiedyś to robiłem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.07.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Kruszon.... a czy mi możesz podać ile Cie kosztowały podłogi, okna, parapety, schody??? wszystkie drewniane wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.07.2009 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Kruszon.... a czy mi możesz podać ile Cie kosztowały podłogi, okna, parapety, schody??? wszystkie drewniane wykończenia Żebym to ja pamiętał...... Okna i drzwi wejściowe ok. 15 tysi, schody 4,5 tysia, podłogi górali nie pamiętam, ale na poddaszu za dechy płaciłem 35z ł/m2, robocizna własna + oczywiście cyklinowanie i lakierowanie. Parapety gratis...... Ot, chłopakom się nudziło ... A tak poważnie to jak robili opaski wokół okien to od razu dołożyli po desce, wyszlifowali, wyfrezowali i są..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.07.2009 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Poprawka - okna 15 tysi a drzwi wejściowe osobno - 1,5 tysia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts