kala67 15.07.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 a z jakiego drzewa masz podłogi, boazerie, schody itd. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.07.2009 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Wszystko świerk, boazerii (fuuuuujjjjj) nie mam...W schodach "tralki" i słupki są modrzewiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.07.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 dzięki za informacje:)..a powiedz mi, czy słyszałeś o czymś takim do malowania domku z zewnątrz:impregnat elewacyjny Remmers, który jest lakierem, ale lakierem wodorozcieńczalnym??nasz wykonawca domku to poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.07.2009 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Obiło mi się o uszy. Natomiast doświadczenia z tą marką nie mam żadnego. swego czasu była gorąca dyskusja na temat środków do zabezpieczenia naszych domów z zewnątrz. Musiała byś przewalić cały wątek domów z bali. Możliwe, że tam coś o tym producencie było.... Ja posłuchałem swojego wykonawcy, który zalecał mi olej lniany Beckersa, z tą różnicą, że kupiłem ponad dwukrotnie tańszy i na mój gust lepszy olej Ausona... Też chyba już o tym było..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 15.07.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 16.07.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 dzięki za informacje:) ..a powiedz mi, czy słyszałeś o czymś takim do malowania domku z zewnątrz: impregnat elewacyjny Remmers, który jest lakierem, ale lakierem wodorozcieńczalnym?? nasz wykonawca domku to poleca. Wtrącę się nieco Ja mam doświadczenie z Remmers. Nasze ogrodzenie malowaliśmy tym środkiem. Uważam, że jest rewela. Ogrodzenie przezimowało, a teraz w czerwcu dorabialismy trzy przęsła, które były dopiero teraz malowane... i żadnej róznicy w odcieniu z tymi co były malowane w tamtym roku. Wszystko wyglada tak samo. Nikt by nawet nie zgadł, które przesła były robione dopiero w tym roku. Super środek, trzyma żywy kolor, narazie decha zdrowa, ale młoda , myślę że przetrzyma sporo lat. Dom malowany Sadolin Classic, ponieważ nasz wykonawca nie miał doświadczenia z Remmers i nie chciał ryzykować. Tylko kiedy to doświadczenie zdobyć jak się nie stosuje . Z sadolin też jestesmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.07.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 iwuś... dzieki za te słowa !!! zostałam uspokojona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 17.07.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 A takie coś podkradłam z dziennika wiolasz.... Przepis na kruszonkę od magpie101 3 szklanki maki -1 szklanka cukru -3 jajka -2 czubate lyzeczki proszku -1 szklanka kwasnej smietany -1/2 szklanki oleju -mozna dac olejku troche wykonanie: ubic bialka na sztywno, dodac cukier i zoltka, ubic na puszysta mase. Potem dodajemy reszte skladnikow (make przesiewamy przez sitko) i wszystko mieszamy delikatnie recznie (ja mieszam drewniana lyzka). Wylewamy na blache, na to owoce i kruszonke (do miski po ciescie wlewam 1/2 kostki stopionej margaryny i tyle maki aby powstala kruszonka). Na wierzch cukier puder lub lukier. dodać olejek śmietankowy _________________ Coś mi się jednak zdaje, że Ty swoją Kruszonkę inaczej robiłeś :lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 17.07.2009 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 mniej mąki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 17.07.2009 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Podpis w stopce zmieniony widzę na bardziej optymistyczny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 17.07.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Podpis...tak wczoraj na spokojnie porozmawialiśmy z mężem...i tak sobie ustaliliśmy A nie dostałeś wczoraj odpowiedzi na pytanie: Co już macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 20.07.2009 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Podpis...tak wczoraj na spokojnie porozmawialiśmy z mężem...i tak sobie ustaliliśmy A nie dostałeś wczoraj odpowiedzi na pytanie: Co już macie? Dostał, dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolini18 21.07.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 CześćGratulacje, piękny masz dom. Już Ci zazdroszcze, ale mam nadzieje, że i ja sie wkrótce dorobie. Mam pytanie do Ciebie kruszon11 .Wszędzie pieją o tym, że ściana z bali bez ocieplenia musi mieć przynajmnie 30 cm (niby takie prawo), a ty budujesz jeśli pamiętam z bali 18 cm, to jak to ma sie poóźniej z odbiorem domu przez inspektora. Nie będzie z tym problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 22.07.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dzień Doberek - Kruszon a gdzie są zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 no właśnie!!!!!!!! ile można na fotki czekać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Kruszon....prosze o Twoje zdanie w tej sprawie:.. mielismy spotkanie w sprawie ogrzewania domu. Wybrana opcja to kominek z płaszczem wodnym + buforowy zbiornik akumulacji ciepła 500/160l. Cała instalacja kominkowa składajaca sie z tego co wyżej + izolacja +naczynia wzbiorcze + przewody, pompy, złaczniki itd + inastalacja, montaż, uruchomienie i regulacja RAZEM 18300 zł ... czy to tanio czy drogo????? bo jestem zielona w tym temacie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 23.07.2009 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Kruszon....prosze o Twoje zdanie w tej sprawie: .. mielismy spotkanie w sprawie ogrzewania domu. Wybrana opcja to kominek z płaszczem wodnym + buforowy zbiornik akumulacji ciepła 500/160l. Cała instalacja kominkowa składajaca sie z tego co wyżej + izolacja +naczynia wzbiorcze + przewody, pompy, złaczniki itd + inastalacja, montaż, uruchomienie i regulacja RAZEM 18300 zł ... czy to tanio czy drogo????? bo jestem zielona w tym temacie:( Czy dużo, czy mało nie wiem, szczerze powiem. Chyba nie dużo, bo ja za kominek powietrzny z rozprowadzeniem zapłaciłem w sumie 12-13 tys. Lepiej sprawdzić kilka ofert, będziesz miała rozeznanie. Tak chyba najlepiej... Ale ogrzewanie będziecie mieć jedynie za pomocą kominka wodnego ?? Co do zdjęć... Będą... Czasu nawet nie mam i głowy, żeby pamiętać o zabraniu aparatu, a z komórkowca zdjęć nie polecam... Na razie robota, robota, robota.... Sprzątanie, skręcanie mebli, sprzątanie, sprzątanie. W końcu sąsiad ze sprzętem wyrównał i rozplantował teren. Jest fajnie, ale jak deszcz spadnie..... Będzie masakra.... W poniedziałek przyjeżdżają nasi górale położyć dach na garażu i co ważniejsze zrobić TARAS !!! Niedługo będzie można z piwkiem posiedzieć...... mniammmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 24.07.2009 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Cześć Gratulacje, piękny masz dom. Już Ci zazdroszcze, ale mam nadzieje, że i ja sie wkrótce dorobie. Mam pytanie do Ciebie kruszon11 .Wszędzie pieją o tym, że ściana z bali bez ocieplenia musi mieć przynajmnie 30 cm (niby takie prawo), a ty budujesz jeśli pamiętam z bali 18 cm, to jak to ma sie poóźniej z odbiorem domu przez inspektora. Nie będzie z tym problemów? Cześć, nie wiem. Jeszcze nie wiem. Czytałem coś w necie. Jest tak, że ściany muszą mieć przenikalność cieplną poniżej 0,5W/na coś tam. Ale znalazłem też informację, że wyliczanie tego współczynnika to nie taka prosta sprawa, że przy odpowiedniej metodologii obliczania może wyjść, że wystarcza ściana o grubości 20 cm. Na dniach się dowiem co i jak i dam Ci znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 24.07.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Też ciekawam fotek A Kruszonka urocza i pięknie rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.07.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Kruszon.....będziemy mieli jeszcze dogrzewanie rezerwowe kotłem elektrycznym 6 kw z zastosowaniem bufora z podwójną wężownicą. Cena 2600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts