Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głową w bale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Kruszon!

"Dźwięczna" jestem niezmiernie i zaszczycona, że dodałeś mój ubożuchny album do "ulubionych" -

widać coś ci się spodobało...cieszę się.

Pewnie nie pomyślałeś,że mogę znać na pamięć "Głową w bale" ?

Hi hi - podglądam cię cały czas.

Rozkoszna ta twoja Kruszonka ... Powiadają : nowy domek - nowy potomek.

My na nowy domek mamy tylko nowego ...kota. Hmmm dobre i to.

Pozdrowionka od "baby budowniczej" - bo ja wszystko siama -niestety...

Pozwól, że wrócę do czasów dla Ciebie bardzo odległych... a więc dokumentacji potrzebnej do otrzymania pozwolenia na budowę. Mam mętlik w głowie-każdy mówi co innego. Jak czytałam Twój dziennik wywnioskowałam, że nie miałeś do działki doprowadzonego prądu. My właśnie tak mamy- i teraz załatwiając wspomniane dokumenty... czy musimy mieć załatwione pisemko z energetyka o warunkach przyłączenia prądu do działki (mamy już ten dokument), i te warunki wystarczą, czy musimy jeszcze dodatkowo mieć podpisaną umowę z energetykiem o przyłącze prądu i mapki ,,doprowadzające" ten prąd do działki? I wtedy spełnimy wymaganą dokumentację odnośnie prądu? Ludzie pomóżcie!!!

Sorki, że tak późno...

Prąd mieliśmy, a właściwie mamy słup energetyczny. U nas nie była potrzebna kompletna dokumentacja odnośnie prądu. Promesa z ZE na pewno.

Witaj Kruszon!

"Dźwięczna" jestem niezmiernie i zaszczycona, że dodałeś mój ubożuchny album do "ulubionych" -

widać coś ci się spodobało...cieszę się.

Pewnie nie pomyślałeś,że mogę znać na pamięć "Głową w bale" ?

Hi hi - podglądam cię cały czas.

Rozkoszna ta twoja Kruszonka ... Powiadają : nowy domek - nowy potomek.

My na nowy domek mamy tylko nowego ...kota. Hmmm dobre i to.

Pozdrowionka od "baby budowniczej" - bo ja wszystko siama -niestety...

Jeżyk nie gadaj, bo dom masz cudny, a okolicy to Ci najbardziej zazdroszczę.... :-? :-? :-?

To najprostszy projekt jaki znalazłam (to tak coby taniej było) i nie za duży ...hmm niestety,

ale dla dwojga wystarczy. Z tej samej pracowni zresztą co ty.

A "okolicy" szukałam dwa lata (droga przez mękę) oglądając przeróżne pokraki

(czyt. działki) i wygimnastykowałam się potwornie żeby dostać PnB.

Teraz to nawet rolniczka jestem hi hi.

A co do oklicy jeszcze - sadź drzewa (jak każdemu chłopu przypadło).

Ani się obejrzysz a będziesz mieszkał w lesie (no może malutkim...)

Pozdrowionka - Jeżyk

• 2 weeks później...

Że tak powiem.... dupa....

:evil: :evil: :evil:

Ostatnio w całej wsi poziom wody w studniach opadł.... U nas też....

Czekamy z całą naszą miejscowością na wodociągi, do końca roku ma się okazać, czy będzie dotacja z UE.... Ale Ciebie to już chyba nie interesuje .... Jak głęboko wierciłaś ?

Tymczasem na wsi....

Jakieś dwa tygodnie temu złożyłem reklamację w Plannji na naszą blachę.

Z obydwu stron mamy część paneli w wyraźnie różniącym się odcieniu. Kiedy świeci słońce bezpośrednio na blachę, widać, że część jej jest szara, podczas gdy całość czarna. Są to dwa-trzy duże prostokąty bezczelnie odróżniające się od całości. Taka szachownica.....

Chciałem zdjęcia zrobić, ale jak zwykle się okazało, że akumulatorki są wyczerpane.... Coś w tym musi być... :lol: :lol: :lol: :lol: Aparat się buntuje przed pokazywaniem dotychczasowych osiągnięć ?

W każdym razie był wczoraj Pan z Plannji na oględzinach... prosił jeszcze o zdjęcia dachu zanim pokazała się szachownica. Teraz czekamy co też Szwedzi wymyślą...

Ponoć reklamacje u nich zdarzają się niezwykle rzadko. W składzie, w którym kupowałem twierdzili, że nigdy nie mieli takiego przypadku. Owszem słyszeli o jakiś sporadycznych w Polsce. Pan z Plannji stwierdził, że to Jego pierwszy taki przypadek, a pracuje już 13 miesięcy ..... :p :p :p :p :p

No generalnie jest fajnie.... O przeprawach ze studnią to rzeczywiście też można by napisać...... Echchchchch

:roll:

Nie wiem skąd się biorą te sloganowe opinie o blachodachówce... No przynajmniej ja czegoś takiego nie zaobserwowałem/słyszałem.... Słychać owszem, ale coś w okolicy okien dachowych. Musiałem się moooocno wsłuchiwać, żeby usłyszeć z innych rejonów....

W każdym razie mi to nie przeszkadza...