Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głową w bale

Recommended Posts

Powiedz Kruszon, jak połączyłeś drewniana podłogę z terakotą? My nie chcemy stosować listew metalowych, a "majstry" zostawili szczelinę między jednym materiałem a drugim na jakieś połączenie :-? Nie mamy pojęcia co z tym zrobić :-? :roll:

Połączenie jeszcze niezrobione... Zastanawialiśmy się nad właśnie listwą, ale raczej wykończymy korkiem w płynie.... Tym bardziej, że takie samo połączenie jest pod kominkiem, między kamieniem a deskami... Byłoby trudno tak wygiętą listwę znaleźć.....

8)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bardzo ciepłe, domowe i fajne wnetrze. tak jak w chałupce powinno być, ma się ochotę usiąść przy herbatce przy stole albo na kanapie, i odpoczać.

Mam to na co dzień :lol: :lol: :lol: :lol:

Mam pytanie, czy te peszle (koło lodówki i w rogu chałupy koło stołu) będą jakoś schowane? Czemu nie poszłu gdzies w ścianie?

Ja teraz logistycznie staram sie poprowadzic peszle jednym miejscem na góre, gdzie bedzie szafa, zeby ich nie było widać. czy u Was doszły poźniej jakieś przewody czy od razu nie były schowane gdzies w niewidoczne miejsce?

Tych peszli jest więcej... Nie poszły w ścianie, bo pierwsze primo tak to się raczej robi przy okrąglakach, drugie primo, tak robi nasz cieśla.

Będą one schowane w maskownicach drewnianych... Jak w końcu nasz sąsiad stolarz je zrobi... Od maja dłubie....

Na pewno pokażę, bo sporo osób o to pyta....

A jeszcze zapomniałam dpodać że przepiękna okolica i krajobrazy. nie potrezbny obraz na scianie jak sie ma takie łąki i górki za oknem, wystarczy otworzyc okno i obraz juz "namalowany". Pięknie :-)

Mamy nadzieję, że okolica taką pozostanie..... Bo ostatnimi czasy kręcą się ludzie wokół działki za nami, czyli tej, na którą jest widok z tarasu ..... Jakby tak ktoś kupił.... Byłoby niefajnie.....

Też tak pomyslałam, że zaraz pojawi się sąsiedztwo. My także sielanką nie cieszylismy się zbyt długo. Taka niestety kolej rzeczy. Życzę jednak abyście jak najdłużej cieszyli się takim widoczkiem.

Z korkiem w płynie... - nie wiedziałam. Pewnie tak zrobimy bo dla nas też nic tam nie pasuje. dzięki za podpowiedź.

8) :D

Cena owszem wzrosła.... wołał gościu 5 tysi za ar... teraz ponoć już "tylko" 4....

Jakoś nikt nie chce za bardzo.... Możliwe, że jest tak, że jak już ktoś szuka działki na wsi, to raczej chce mniejszego bądź większego, ale odludzia.... A w naszym przypadku to już prawie dom przy domu.... :lol: :lol:

Iwuś szukaj korka natryskowego.... Pół dnia szukałem korka w płynie.... i nie znalazłem.... Okazało się, że nazywa się to ..... dziwnie....

Nie mam. Trudno by było u nas zrobić pod schodami łazienkę..... Pomijam fakt, że na zdjęciu Bruneta Wieczorową Porą widać nasze schody... Pod schodami mamy zbiornik przeponowy i "ujęcie wody" - zaworki, liczniki, manometry, filtr, wyłącznik do pompy, qrde zapomniałem jak od się nazywa.....

O właśnie o łazience zapomniałem, żeby się pochwalić..... :p :p :p :p

Nie mam. Trudno by było u nas zrobić pod schodami łazienkę..... Pomijam fakt, że na zdjęciu Bruneta Wieczorową Porą widać nasze schody... Pod schodami mamy zbiornik przeponowy i "ujęcie wody" - zaworki, liczniki, manometry, filtr, wyłącznik do pompy, qrde zapomniałem jak od się nazywa.....

Blondyna chyba.... :wink:

No no nie zapominaj się :wink: [/b]

Blondyna chyba.... :wink:

No no nie zapominaj się :wink: [/b]

Faaaaaaakt

Sorry pies :p:P:P