Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głową w bale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tymczasem na wsi....

Miałem sporo zapytań odnośnie maskowania peszli z kablami od elektryki....

Miały być zakryte maskownicami drewnianymi... Sąsiad Stolarz miał zrobić.... Od maja mu schodziło....

Wczoraj zatrzymał mnie rano, kiedy do pracy jechałem.... - Działamy coś ? Pyta...

Mówię czemu nie, ale zajrzę po pracy to pogadamy na spokojnie...

Byłem wieczorem...

Chęci są... Żniwa dawno się skończyły... Zima idzie i coś czasu chyba ma...

Pytam ile

500

:o :o :o :o :o :o

Nadmienić trzeba, że maskownic w sumie potrzeba 23 mb !!!!!!! Wymiary mniej więcej 8 x 4 xm....

I za te 23 metry Gość woła 5 stów.... Pytam za co ?

A to drzewo trza kupić, a to kosztuje... A to trzeba po drzewo pojechać ciągnikiem, a to kosztuje..... A to trzeba to drzewo przywieźć, a to kosztuje.... A to trzeba to, a to kosztuje... A to trza tamto, a to kosztuje.....

A to montaż, a to kosztuje.....

Fajny Sąsiad.....

Nie żebym chciał za darmo.... Płacić chciałem..... Ale nie haracz....

No chyba, że się mylę....

Więc tymczasem szukam innego stolarza, albo innej koncepcji...

a moze sklejka kupowana w całej płycie ? (lub pocięta odrazu na potrzebne ci szerokosci)

albo gdzies w lokalnym drewnianym sklepie, ew. stolarni ale dużej zamowisz sobie na wymiar proste cienkie deski..

ja za deski sosnowe 7mm gr., i szerokosc ok. 17cm, a dlugosc 300cm, i sztuk było 6 albo 8, to zaplacilam 150zł!!

sklejka podobnie cenowo ale mi potrzeba było 5mm, i taką kupowałam,

deski wyglądają i ładniej i solidniej niż sklejka, ale sklejka podobno mocniejsza.....- i łatwiej się ja wygina, przynajmniej troche..

A nie mówiłem- dom drewniany= cena x widzimisię.

Nie licz na sąsiada. W Leroy kupisz deseczki 8x1,5 i listewki 3x1, 5 (lub podobne). Parę gwoździków, ewentualnie wkrętów i będziesz miał dużo taniej.

A przy tym własnymi ręcyma zrobione= bezcenne.

Kruszonka śliczna i bardzo przypomina mi moją córcię, kiedy była w wieku Kruszonki. To pewnie przez tę ciemną czuprynę.

A domek w ślicznym klimacie. Dzwonki wietrzne wyglądają ciekawie, chociaż chciałabym je z bliska zobaczyć? Bambusowe czy jakieś inne?

A brzuzki uwielbiam, tyle że mój mąż uczulony na nie okrutnie, więc na brzózki szans dużych nie mam. Chyba, żeby mu przeszło.

:wink: