zuzolka 11.06.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 12.06.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 A mnie zaintrygował ten "złamany rustykalnością modern" . Ja mam poziome dechy, ale w życiu nie przyszedł mi do głowy jakis styl country i tak naprawdę nie podoba mi się to określenie. :sick:Od momentu przeczytania o tym Twoim "modernie" czuję się tak jabym popełniła nieświadomie ogrodzeniowe faux pas . Pokazuj mi szybko o co Ci konkretnie chodzi bo może zdążę się jeszcze jakoś zrehabilitować . Co to do choll....ry jest "złamany rustykalnością modern":stirthepot:, objaśnij mniej inteligentnej koleżance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 14.06.2010 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Takie mi się dziwne określenie wymyśliło...... Póki co, przez majowe ulewy zdążyliśmy jedynie słupki i murki pod siatkę zrobić, przód czeka na swoją kolej. Jedynie brama zamówiona, sztachet szukam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 14.06.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 A to takie z Ciebie ziółko! A ja pół internetu przewaliłam żeby to rozszyfrować i gógel ciągle o ciuchach chciał mi opowiadać:lol2:W sumie to teraz jeszcze bardziej ciekawa jestem tego co tam majstrujecie. Dorbie ma nietypowe sztachety, byłeś tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 14.06.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Toś mnie rozbawiła tymi poszukiwaniami :D:D:D W życiu bym nie pomyślał, że kogoś podkusi na poszukiwania u wujka przypadkowego splotu słów :P Poszukałem dorbie i widziałem. Zamysł ciekawy, może i oryginalny, ale jakoś mi nie leży.... za bardzo kargulowy ten płot i nawet do drewnianego naszego by nie pasował... Majstrujemy generalnie płot ze zwykłych sztachet, zwykłą bramę drewnianą, zwykłe słupki z profili pod sztachety, zwykłe słupki murowane pod bramę; zastanawiam się nad "daszkiem' nad bramą i furtką ....... Może się uda w miarę szybko to skończyć. Maj był mokry i lejący, część urlopu zmarnowana na wyczekiwaniu na poprawę pogody. Przy siatce trochę czasu tez zeszło przy murkach.... Robione, a nie kupowane gotowe..... Odczekać chwilę trzeba żeby siatkę naciągnąć..... Wykombinować trzeba sztachety, bo w okolicy liczą sobie, więc zostaje jak zwykle alle.... Brama ma być gotowa za ok. 2 tyg., jeśli stolarzowi wierzyć...... A jak wyjdzie to się okaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 15.06.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Ty to potrafisz budować napięcie:eek:...wszystko takie zwykłe, żadnych zdjęć a potem...odjazd. No dobra uzbroję się w cierpliwość. Faktycznie że sztachet warto poszukać bo ceny są bardzo zróżnicowane... pamiętam jak myśmy się zastanawiali nad róznymi opcjami ogrodzenia. Serdecznie pozdrawiam Uściski dla małej Kruszonki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.06.2010 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 http://lh3.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/S_uYmsGNAII/AAAAAAAAGOg/0-oEtTjpgQU/s512/IMGP7256.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 16.06.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 ależ dziewczyna rośnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba tak po tym deszczu ma.... ....zamiast tego płota o który się wszyscy dopytuja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 16.06.2010 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Rośnie, oj rośnie...... Na picasie jest album ze zdjęciami z pierwszych urodzin.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 17.06.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 http://gify.city24h.pl/download.php?image_id=3872&sessionid=pn37e8au0ruttvnr0t8eqjuv00 DLA LENKI (Cholera kruszon jak ten czas leci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 18.06.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Gwiazda przerasta miszcza:wiggle:...widzę to w jej oczkach... pilnuj się Kruszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 18.06.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Nie wiem dlaczego nie widać mojego obrazka dla Lenki, wczoraj był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 28.06.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Dzięki Kruszon, czasem trzeba jak ten Feniks.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.06.2010 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 (edytowane) Edytowane 28 Czerwca 2010 przez kruszon11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 28.06.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 (edytowane) Edytowane 28 Czerwca 2010 przez Trompe l'oeil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 ........kuźwa.........czerwiec sie już kończy..............dawaj ten płot!!!!!!!!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 29.06.2010 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 No niestety..... Ledwo się dopiero z siatką kilka dni temu uporaliśmy...... Czekać trzeba :P:P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 30.06.2010 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Stolarz okazał się słowny.... Dzwonił, że brama gotowa...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 05.07.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 A skoro Wy o ogrodzeniach to może mi podpowiesz Kruszon. Wczoraj był facet, znalazłam go na allegro, wymierzył pomierzył..... No i umówiliśmy się za tydzień. Ma robić tylko ramę do bramy i furtki bo w ramach oszczędności sama wypełnię drewnem:) Ale w czym problem jak odjeżdżał to zobaczyłam u niego na aucie kawałek ogrodzenia i pytam czy moja rama też będzie z takiego samego a on NIE BO TO OCYNK. No więc od wczoraj myślę, czy to moje to z rdzą będzie? Czy brać jak nie ocynk? Wiem, że to pewnie śmieszne ale przy gwoździach często zaznaczyć miałam że ma być ocynk i teraz co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 05.07.2010 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Możesz robić z ocynku, ale w tym przypadku nie jest to konieczne. A będzie sporo droższe. Ramy z reguły robi się z profili nieocynkowanych. A potem maluje się farbami, które chronią przed rdzą. Obaw więc nie ma. A gwoździe to zupełnie inna bajka. Wszak gwoździ przed wbiciem nie malujesz :P Muszą być ocynkowane, żeby nie powodowały niszczenia drewna. Podobnie śruby, których zapewne użyjesz do mocowania sztachet/desek do bramy. Elementów ogrodzenia, czy to siatka, czy profile, czy cokolwiek innego, jeśli są robione z ocynku się nie maluje. Przynajmniej przez pierwsze wiele lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts