Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głową w bale

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Płot co prawda jeszcze nie postawiony, więc nie ma się w tym zakresie czym chwalić.......

Ale pochwalić się na pewno, koniecznie trzeba projektem ogrodu - w tym miejscu WIEEEELKIE DZIĘki dla Zuzolki, że jej się chciało go zrobić -

http://lh6.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/TGJzd8wg39I/AAAAAAAAGbA/bflC9SThEDM/s512/page0001.JPG

Zuzka przy wolnej chwili zapraszamy do nas na obiecaną kawę......... :):):):)

Tym bardziej, że podjęliśmy pierwszą próbę jego realizacji - mam na myśli ławeczkę przed wejściem do domu...... taka jeszcze prowizoryczna......ta próba.....

8)

Witam, przeglądam Twój dziennik z zaciekawieniem, my przed wszystkim, ale też z bali:), będę zaglądać, bo mnóstwo ciekawostek można wyczytać! Z tego co już zdążyłam zauważyć, to piękne wykończenie komina nad dachem, bardzo bym chciała takowy, z tym że chyba skusimy się na piaskowiec, nie wiem co u Ciebie?, w nawiązaniu do cokołu, ale to na razie plany plany. Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Nooooo proszę...... Ciągle na forum.... :D

Płot .... w toku.....

Zastój finansowy...... Wkrótce realizacja.... Brama i furtka są, sztachety są, rygle prawie wszystkie są.....

Murki i pecki czekają już zrobione, kotwy na słupy wmurowane...... Same słupy czekają na oszlifowanie, podobnie jak reszta - zdecydowałem robić całość z drewna ..... Impregnat po kilku kontrolowanych zakupach wybrany i przetestowany na odnowionej barierce na balkonie.... Prezentuje się bardzo fajnie.....

Opóźnienie jest.... duże..... wiem....:p

Ale zostanie wynagrodzone....:D

8)

Cóż mogę powiedzieć...mieszkamy 2 lata i może w tym roku swoje ogrodzenie skończymy. Rozumiem więc wydłużający się termin realizacji i wcale nie zdziwię się jak zrobisz ten płot na wiosnę. My z wieloma sprawami tak mamy. Nie wspomnę o pokoju gościnnym i łazience przy nim. Znam klimaty. W sumie to i tak już 90 procent masz.

Pozdrawiam, pozdrawiam ;)

no no,....płota nie ma ma , za to u nas za pare dni bedziemy pare przęseł prowizorycznych rozbierać, żeby zaorać pole, ugładzić , wywalcować i trawę siać...

może wtedy u Kruszona się i jego płot pojawi!!!

a podmurówkę jak ocieplałeś? dokładnie poprosze o przepis.... (tą podmurówkę powyżej ziemi a do bala)

Chyba zacznę w weekend szlifować sztachety i słupy pod malowanie i montaż.....Se ludzie o mnie przypomnieli i czuje się zmotywowany :p:P

Jak się uda wszystko dopiąć, to może wkrótce ten płot postawię ???

Murarza trzeba jeszcze nająć do słupków bramowych. Wtedy by już bramę i furtkę zamontował.... Te kwitną w garażu już chyba z półtora miesiąca........Nota bene brama wygląda 100 razy lepiej w realu niż na zdjęciach...

Odnośnie podmurówki. Poszło najpierw klej do styropianu na bloczki - styropian - siatka do styropianu - zacierka na cemencie.

Jeśli sponsor nie wycofa się z obietnic, to jeszcze w tym roku położymy piaskowiec na podmurówce i ..... słupkach bramowych....

I żeby dopełnić szczęścia.... Drogę nam asfaltują.... Tzn. na razie przetarg się odbył, teoretycznie do połowy listopada ma być kontakt z cywilizacją....

I żeby było już zupełnie sielankowo...... Czekamy na wynik starań Smolika na zostanie ojcem po raz drugi.....

Kolejne niespodzianki również przewidywane..... tej jesieni......

8)

Normalnie Wam rozrywkę zapewniam....

Hej kruszon...pewnie już spisałeś mnie na straty...ale przychodzę się usrawiedliwić...netu u mnie jak na lekarstwo...ale o dziwo wczoraj był i dzisiaj jest, więc i ja jestem.

No to jak już jestem to pochwalę się, że mieszkam od sierpnia i jest naprawdę fajnie. Powoli też walczę z ogrodem i cholernymi chwastami i kamieniami. Jestem zawzięta więc powoli, powoli ale wygrywam. Mam też psa, który spieprza w nocy z podwórka i przyprowadza sobie panny (w sumie to się nie dziwię, bo przystojny jest) no i mam też kota upragnionego Traktora...Traktora przez dźwięki które wydobywa z siebie gdy jest szczęśliwy...wiadomo o co chodzi.

I ta wszechogarniająca nocna cisza ...no ale komu ja to mówię...dobrze wiesz....pozdrowienia dle Ciebie i dziewczyn.

p.s postaram się częściej odezwać...jak nie z domu to z pracy