kruszon11 10.09.2010 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Hmmmm..... Zawsze można spróbować z innego komputera...... Niekoniecznie u siebie w domu....... Chęci, chęci moja droga trzeba mieć........ Przynajmniej wcześniej opisz jak to się odbyło, bo że drewniany to chyba dobrze pamiętam ?........ Tymczasem na wsi.... Zabrałem się w końcu za układanie przed wejściem (miejsce nazywane szumnie gankiem przez nas:)) kamienia dzikiego ciętego.... Kolor..... taki jakiś .... bordowy..... A że pierwszy raz w życiu przyszło mi się zmierzyć z taką "działalnością", to ułożenie jakiegoś m2 zajęło mi jedyne 3 godziny.... Reszta wyłoni się wkrótce..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.09.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Kruszonku..........prosze napisz mi na co kładłeś kamień na kominie???czy to jakaś zaprawa czy klej??Fugi robiłeś czymś potem??kładłeś impregnat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 12.09.2010 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Chciałoby się napisać 3xtak Ale precyzując, kamień na kominie kładli górale, na zaprawie najzwyklejszej, fugi też z zaprawy. Na koniec impregnat z silikonem i z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 21.09.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 (edytowane) Płot co prawda jeszcze nie postawiony, więc nie ma się w tym zakresie czym chwalić....... Ale pochwalić się na pewno, koniecznie trzeba projektem ogrodu - w tym miejscu WIEEEELKIE DZIĘki dla Zuzolki, że jej się chciało go zrobić - http://lh6.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/TGJzd8wg39I/AAAAAAAAGbA/bflC9SThEDM/s512/page0001.JPG Zuzka przy wolnej chwili zapraszamy do nas na obiecaną kawę......... :):) Tym bardziej, że podjęliśmy pierwszą próbę jego realizacji - mam na myśli ławeczkę przed wejściem do domu...... taka jeszcze prowizoryczna......ta próba..... No masz! Zaglądam dziś a tu projekt ogrodu opublikowany! Czyli nie jest taki zły Przyniosę wydrukowany na papierze w jakiejś dobrej skali. A co do kawy to .... wproszę się. Pozdrawiam, Z Edytowane 22 Września 2010 przez zuzolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acia13 26.09.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam widze ze domek coraz piekniejszy i w "obejsciu" sie dzieje.Kruszon mam kilka pytań, dogadaliśmy sie z Twoimi góralami i jestesmy klepnieci na przyszly rok koło sierpnia września. Czytalam ze oni u Ciebie byliu dogadani z jedzeniem i tak sie zastanawiam czy kompletne czy same obiady, jak to technicznie zorganizowaliście. Kolejne pytanie to oplata za transport drzewa, czytalam ze u Ciebie oni pokryli nam powiedzieli ze sami musimy pokryć, myślisz ze mozna sie licytowac o ten transport. wogóle chyba troszke sie rozkrecili od czasu kied u Ciebie stawiali ale wydaja sie wiarygodni, bez problemu zapraszaja na budowy (odwiedziliśmy ich juz 3 razy), klienci zadowoleni, polecają ich. Powiedz mi co oni Wam robili w ssz, nam narazie za ssz krzykneli 180-190tys a za stan niby pod klucz bo bez mediów i łazienek 1800zł z metra, jak myslisz to duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 27.09.2010 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 No no..... Szaleją chłopaki..... Rozkręcili się na maxa.... Myśmy byli tak dogadani, że zakwaterowanie i wyżywienie myśmy opłacili - na szczęście sąsiadka przyjęła ich pod swój dach i się nimi zajmowała całkowicie. W sensie "jedzeniowym" oczywiście Ale za to oni pokrywali transport drewna, a potem stolarki. Ja bym się kłócił... Wikt i opierunek wyniósł nas 5 tys., więc każdy grosz się przyda, jeśli uda się go wytargować.... Napisz mi najpierw jaki projekt i co konkretnie wliczają w cenę. Podstawowy koszt rodzi się z metrażu domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acia13 27.09.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 (edytowane) O matko matysiakowo jak gada moj siedmioletni syn za 5 tysiecy to ja sobie łazienke wykończe. I co ta sasiadka to tak i kanapeczki na śniadanko i do pracy i obiadek i kolacyjka to nic dziwnego ze na dodatkową "obsługę" jej energii zbraklło:p. Ze spaniem nie mamy problemu bo dzialka nawprost mojej teściowej to w tzw. parniczku będa spać ale to gotowanie to masakra a na katering mnie nie stać.Zdecydowalismy sie na przykop, w ssz robią , podlogi na dole i deska sufitowa, schody, oczywiscie okna i drzwi wejściowe, balustradki, na poddaszu legary na podlodze i wsio, a i jeszcz blachę jak sobie kupimy, chociaz jak przeczytałam o tych babolach u Ciebie to sie troszke wydygałam. Za te 1800zl. z metra podlaogi jest wszystko bez mediów i łazienek, czyli to co tyczy drewna. Przy przykopie to wychodzi jakieś 296 tysięcy :jawdrop:co mnie z nóg lekko zwala. myślalam ze za 350 to juz wszystko z fundamentami, szambem i studnią zrobimy ale chyba sie nie uda. My chcemy jeszcze tak jak kala walnąć osb albo jakąś zwykła deskę szalowke pod plytę bo teraz na poddaszu mamy ściany z gk i marnej półki zawiesić sie nie da a to jeszcze podniesie koszty. Edytowane 27 Września 2010 przez acia13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.09.2010 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 no 5 tys. wyszło, bo to 5 chłopa, w porywach do 7, w sumie przez 6 tygodni, czyli jakieś mniej więcej 300 dniówek .... płacz i płać...... Skoro teściowa po sąsiedzku, to sporo zaoszczędzisz.... A z ceną to pojechali.... Cóż....im większy popyt, to i cena rośnie.... Normalne prawa rynku :P Ja bym decydował się na standardowy u nich zakres prac, a resztę powoli samemu.... Wbrew pozorom można dać radę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acia13 30.09.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 no 5 tys. wyszło, bo to 5 chłopa, w porywach do 7, w sumie przez 6 tygodni, No trudno na co dzień mam trzech to pieciu dodatkowych też jakoś nakarmię ale chyba póżniej przez rok gotować nie będę. Kruszon jak mozesz to powiedz mi jeszcze na temat banku. Nasza budowa również bedzie finansowana przez bank. Chlopaki chca 50tyś zaliczki, czy ban wypłacil Ci pierwszą transzę na zaliczke czy dopiero po fundamentach czy czyms tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 30.09.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Z bankiem akurat tak było, że pierwsza transza była na działkę, kolejne uruchomili po pozwoleniu na budowę. Wtedy wzięliśmy większą, starczyło na fundamenty i zaliczkę dla górali. Bank nie rozliczał na co konkretnie idą pieniądze, musiałem jedynie przed wypłaceniem kolejnej raty, rozliczyć fakturami poprzednią. A co było na fakturach to inna bajka, ważne żeby grała kwota... Kwestia odpowiedniego ustawienia wysokości i terminów transz. Trzeba to w Twoim banku sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.10.2010 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 "Kolejne niespodzianki również przewidywane..... tej jesieni......" - intrygujące...intrygujące... jesienna niespodzianka.... od dziś w kioskach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 No Kruszon......to pędze po Muratora !!!!!!!jest tam wywiad z Tobą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 15.10.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Gazete kupiłam, przeczytałam i jestem dumna z Ciebie!!!! :) GRATULUJE !!! .....byli u Ciebie w domu robić fotki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 16.10.2010 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Podziękował... Wszystkie zdjęcia oczywiście moje. Dałem do wyboru więcej i naszym zdaniem lepszych, ale wybrali, jak wybrali.... Wnętrza nawet były.... Nie opublikowali.... Chyba trzeba będzie jakoś Wam to "wynagrodzić" i tutaj nasze wnętrzności pokazać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.10.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 TAK!!!!!!!!!!!!!!pokazuj foteczki Kruszon!!!!!..ja potrzebuje inspiracji:)szczególnie jestem zainteresowana Twoją łazienką i pokojami na górze!!!poprosze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.10.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Piękny kominek Waść posiadasz. Przychylam się do postu kali. Pokaż fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 16.10.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Właśnie kruszon 11 ! Nie pław się w sławie tylko dopieść nas zdjęciami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telewy 25.10.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Kruszon11, przyznaję się bez bicia, że Twój dziennik czytałem ponad rok temu, ostatnio wróciłem opd wpływem tego ddoatku do Muratora, ale tym razem zrobiłem szybki skan, bo dwójka maluchów i budowa skutecznie ogranicza mi czas do minimum. Mam jedno pytanko. Na kilku fotkach widziałem, że masz kable elektryczne na balach. No i jak to zakryłeś? Masz może jakieś fotki? Wyobrażałem sobie, że wpuszczę to jakoś w bala, ale po rozmowie z człowiekiem elektrykiem zaczynam widzieć te kable raczej na niż w.Pozdrawiam, tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.10.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 telewy........u mnie kable sa w balach, nie ma w tym żadnej filozofii jak chcesz to pokaże fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts