Nelli Sza 21.12.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Dużo MIŁOŚCI na każdy dzień...życzy Aleksandra z rodziną http://www.otofotki.pl/img5/obrazki/oqdt1221536853m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 22.12.2008 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Dziękuję serdecznie za "odwiedziny". Oby i u Ciebie i u mnie to były ostatnie święta "poza domem" Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 22.12.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 W Betlejem na sianku Zbawiciel się rodzi,niech Wam jak najlepiej w życiu się powodzi,zaś w Nowym Roku o każdej godzinie,niechaj nic co dobre Was w życiu nie minie! http://kartki.duno.pl/kartki/48/92.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 31.12.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 http://alekartki.pl/kartki/4/527.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 08.01.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 I znowu ja.... Ale tu cisza Nie spać - budować!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 15.01.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Chyba mamy podobny gust, bo póki co to dla mnie najpiękniejszy drewniak na forum (no może odrobine dla nas za mały) Gratulacje kruszon i do roboty bo nudzi mi się. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 15.01.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A mój jest na drugim miejscu!! A tak bez jaj, Kruszona bale mają klasę... Ehhhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.01.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Chyba mamy podobny gust, bo póki co to dla mnie najpiękniejszy drewniak na forum (no może odrobine dla nas za mały) Gratulacje kruszon i do roboty bo nudzi mi się. pozdrawiam Kurka wodna, pierwszy post i od razu u mnie.... Dzięki za dobre słowo. Coś tam się u mnie dzieje, zaczęliśmy stawiać (ja i moja sprawdzona ekipa, czyli ojciec i teść) ścianki działowe na poddaszu. Nie sądziłem, że będzie z nimi tyle roboty... Przez cały dzień stawiamy jedną... Ale są już trzy. Pierwszą robiliśmy dwa razy. Drugi raz rozebraliśmy do zera i od nowa. Ale jakoś wyszło. Wczoraj przyjechała do mnie wełna, a że tirem gościu nie dał rady wjechać do mnie na działkę, więc nosiliśmy we dwóch jakieś 100 metrów do domu... 85 paczek wełny, bo kupiłem w płytach Nie pytajcie jak się czułem.... Baby... dom wydaje się mały, ale wierz mi, jest tam trochę miejsca... Z zewnątrz i szczególnie na zdjęciach wygląda niepozornie. Kilka osób już u mnie było, między innymi z forum, i każdy mówił podobnie. A zdjęć nowych nie mam, bi jakoś nie było czasu ostatnio. Ale obiecuję, poprawię się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.01.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A mój jest na drugim miejscu!! A tak bez jaj, Kruszona bale mają klasę... Ehhhh... Teraz to się zarumieniłem.... Jednakowoż miło to czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 16.01.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Pierwszy post u Ciebie, ale nie pierwszy raz u Ciebie ha ha. Tak naprawdę to od dawna Cię "śledzę". Domek ma naprawdę super smaczek: okienka, kominy... a projekt kominka to ci kiedyś podkradnę cudny jest. Kiedyś, bo przed nami jeszcze długa droga. A domek agagaj naprawdę jest drugi co do piękności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 22.01.2009 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Czas na obiecane zdjęcia. Poddasze zaczęło się nieco zmieniać. http://lh6.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SXI49bRKQVI/AAAAAAAAEo4/JQUhgi10cVs/s720/IMGP5445.JPG http://lh3.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SXI49nVC7kI/AAAAAAAAEpA/W4W09suMUBk/s720/IMGP5446.JPG http://lh3.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SXI496ztH8I/AAAAAAAAEpI/mEJzsZjxw3E/s720/IMGP5448.JPG http://lh4.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SXI5e35iQ1I/AAAAAAAAEpQ/p-qXBnH2TWs/s720/IMGP5449.JPG Zaczęliśmy stawiać ścianki działowe. My - to ja i moi niezastąpieni pomocnicy, czyli mój teść i teść mojej żony. Pierwsza ścianka stanęła właściwie na próbę. Tydzień później rozebraliśmy ją i postawiliśmy od nowa. Na całe szczęście kantówki pionowe zamocowane były na kątownikach, więc nie było tragedii z demontażem. Ale i tak cały dzień pracy przy raptem ścianie o długości 3 metrów..... Z tymi kątownikami to nie wiem czy dobry pomysł. Trzecia - od klatki schodowej - postawiona już na gwoździach samowkrętnych i mam wrażenie, że stabilniejsza. Ale z drugiej strony tam wyszedł inny "system" mocowania, bo do skosu.... Chyba trzeba dobić gwoździami pozostałe dwie ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 22.01.2009 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Zaczęliśmy też ocieplać dach. Na pierwszy ogień poszły skosy http://lh6.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SXI5gc0GbII/AAAAAAAAEpY/F5q1h-4UDsc/s720/IMGP5454.JPG i trochę też ścianki szczytowe http://lh6.ggpht.com/_3pVeVH6dKuA/SXI5gnqFLpI/AAAAAAAAEpg/0eZGxfnfwpg/s720/IMGP5457.JPG Wełna Isoroca, cenowo bardzo korzystna. W płytach, tnie się łatwiej, wkłada się łatwiej, trzymam się lepiej. Takie moje odczucia. Natomiast pyli chyba bardziej od wełny w rolce. Cóż, środki bezpieczeństwa i ochrony , jak widać na zdjęciach, zachowane. Na pierwszy sort poszła grubość 15 cm, potem jeszcze 5 cm. Dla niektórych wyda się mało, dla innych w sam raz... Każdy robi jak mu pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 22.01.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 No, odmroziło to i praca wre. Ale i chyba chwile relaksu bywają co? Nie na darmo ta puszeczka browaru na msyniu spocywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 22.01.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Praca wre nie tylko jak odmrozi... W te ostatnie największe mrozy robiliśmy Koza załadowana drewnem i węglem i jazda do roboty. A piwko... .. lubię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 22.01.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 No to zdrówko za Twoją piękną chałupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 24.01.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam Czy byłoby wielkim nietaktem gdybym zapytał o namiary na kamieniołom, cenę czy inne takie? Poszukuję aktualnie okładziny na piwnicę, a ten fason komina bardzo mi się podoba. Żeby nie było, że tylko po to wpadłem, to domek naprawdę fajowy. Krzynkę podobny do naszego (przynajmniej w pierwotnym założeniu ) Swoją drogą, jak już ktoś wcześniej wspomniał, pachnieć u Was musi przepięknie Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 25.01.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 A domek agagaj naprawdę jest drugi co do piękności Nie dostaję powiadomień (wrrrrr), a tu Baby takie miłe rzeczy pisze Nie widziałaś chyba dzienników wszystkich forumowiczów Poczekaj, poczekaj - my z domku zrobimy domisko, bo juz zaczynamy spierniczac go wizualnie!!! Po raz drugi wybrałam bezpieczniejszą wersję kolorystyczną i materiałową, czego juz szczerze żałuję. A było zamknąć oczy, zacisnąć zęby i trzymać sie swojego Wybraliśmy ciemny, spokojny kolor okien, zamiast jaśniejszego i bardziej drapieżnego, co teraz nam znacznie utrudni wybór koloru na opaski okienne. Nie ma takiego koloru, który dodałby domowi "tego czegoś", aby złamać monotonię czarnego dachu i jasnych ścian. Wycofalismy się z rynien miedzianych, a zamówiliśmy czarne plastikowe... A miały być wraz z obróbkami okien właśnie "tym czymś"... Dodatkowo chodzi mi po głowie, żeby nie montować ośmiu okien dachowych, tylko połowę z nich. To pozwoliłoby na znaczne oszczędności, ale znów cierpi na tym wygląd chaty... Jednak wolę nie męczyć za kilka lat w upale swoich rodzonych Gajdeczów... Ja tam nie wiem jak pójdzie wykończeniówka, bo nie jestem od miesiąca w stanie podjąć żadnej sensownej decyzji. Małżuś patrzy na mnie tylko maślanym wzrokiem z pytaniem w oczach "To jak robimy, szefowa??" - jak rasowy budowlaniec Faaaajnie Ci Kruszon, że robisz juz ścianki. My też sobie porozbieramy. I pewnie nie tylko ścianki, ale instalacje i inne takie. Zamierzamy wpuszczanych na budowę "fachowców" ograniczyć do minimum. Mamy na nich alergię, a nie zamierzamy się odczulać na ten alergen, bo to kosztowne i nerwochłonne... A, zgaduję, dwóch teściów na kilku metrach kwadratowych nie powoduje z pewnością tak napietej atmosfery jak dwie teściowe na tym samym metrażu??... Ehhhh. Jak ja lubię rozpisać się w Twoim dzienniku P.S. SORY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 25.01.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witam Czy byłoby wielkim nietaktem gdybym zapytał o namiary na kamieniołom, cenę czy inne takie? Poszukuję aktualnie okładziny na piwnicę, a ten fason komina bardzo mi się podoba. Żeby nie było, że tylko po to wpadłem, to domek naprawdę fajowy. Krzynkę podobny do naszego (przynajmniej w pierwotnym założeniu ) Swoją drogą, jak już ktoś wcześniej wspomniał, pachnieć u Was musi przepięknie Pozdrawiam i powodzenia Żaden nietakt Pisałem już chyba o tym. Na kominach mam kamień naturalny, moi górale mówią na to dziki kamień. U mnie akurat to piaskowiec, "montowany" zwyczajnie za zaprawie. Koszt 60 zł/m2. Płaty jak widzisz o kształtach nieregularnych, grubość średnio 3 cm. Składy z takim kamieniem na pewno znajdziesz w swojej okolicy, wystarczy poszukać, ewentualnie gugle: http://katalog.pf.pl/Lubuskie/Marmur-granit-kamie%C5%84-naturalny-W4G0B6675P0R10C-m13.html Z takiego kamienia będziemy jeszcze robić podmurówkę i na podłogę "ganku" przed wejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 25.01.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Faaaajnie Ci Kruszon, że robisz juz ścianki. My też sobie porozbieramy. I pewnie nie tylko ścianki, ale instalacje i inne takie. Zamierzamy wpuszczanych na budowę "fachowców" ograniczyć do minimum. Mamy na nich alergię, a nie zamierzamy się odczulać na ten alergen, bo to kosztowne i nerwochłonne... A, zgaduję, dwóch teściów na kilku metrach kwadratowych nie powoduje z pewnością tak napietej atmosfery jak dwie teściowe na tym samym metrażu??... Jednocześnie ścianki, ocieplenie dachu, hydraulik czeka na cynk, żeby wejść, ja czekam na podłączenie kanalizy, prądu i gazu, drenaż pasowałoby zrobić, góral od kominka trzeci raz przesunął termin na początek marca, garaż można by zacząć kończyć.... Tyle jest rzeczy, które chciałbym jednocześnie zrobić.... A teściowie się dogadują, zawsze robią razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 25.01.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 [ Nie dostaję powiadomień (wrrrrr), a tu Baby takie miłe rzeczy pisze Nie widziałaś chyba dzienników wszystkich forumowiczów Poczekaj, poczekaj - my z domku zrobimy domisko, bo juz zaczynamy spierniczac go wizualnie!!! Po raz drugi wybrałam bezpieczniejszą wersję kolorystyczną i materiałową, czego juz szczerze żałuję. A było zamknąć oczy, zacisnąć zęby i trzymać sie swojego Oglądałam już sporo dzienników. Oczywiście ograniczam się tylko do domków z bali, bo inne mnie nie interesują. Ale niestety......zawsze ktoś coś tak sperniczy, że nie chce mi sie już oglądać dalej, np. lakierobejca, chamskie plastikowe okna, wszystkie ściany w środku otynkowane. Eeee szkoda gadać, cały czar pryska. Mam nadzieję,że aż takich głupot Aga nie zrobisz. Narazie tylko u kruszona wszystko jest tak, jak sama bym chciała mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts