Efik86 14.07.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Mam działkę która właśnie zostanie sądownie podzielona ( po śmierci matki) miedzy mnie a brata.Chcę się dowiedzieć jak ogrodzić swoją część, tzn. wytyczyć nowe granice. chce ją ogrodzić od części brata. nie mam o tym pojęcia. proszę o odpowiedz i mniej wiecej koszty jakie mnie czekają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.07.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Mam działkę która właśnie zostanie sądownie podzielona ( po śmierci matki) miedzy mnie a brata. Chcę się dowiedzieć jak ogrodzić swoją część, tzn. wytyczyć nowe granice. chce ją ogrodzić od części brata. nie mam o tym pojęcia. proszę o odpowiedz i mniej wiecej koszty jakie mnie czekają.. jak sad podzieli to sie zapytaj - na razie nie wiesz co i jak dzielic i nie wiadomo czy dzialke tak naprawde da sie prawnie podzielic salomon tez sprytnie kazal dziecko na pol podzielic i sami wiemy co z tego wyszlo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efik86 14.07.2008 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 jak sad podzieli to sie zapytaj - na razie nie wiesz co i jak dzielic i nie wiadomo czy dzialke tak naprawde da sie prawnie podzielic Czekam tylko na papiery!!Mam swoją połowę już prawnie otrzymaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.07.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Czekam tylko na papiery!! Mam swoją połowę już prawnie otrzymaną.No to pewnie w tych papierach będzie wskazane jak została podzielona. No chyba że już masz stosowne papiery. Wtedy o ile nie zostało to już zrobione, do geodety aby wskazał granice. Jak już będzie granica, to stawiasz sobie słupki i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.07.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Chcę się dowiedzieć jak ogrodzić swoją część, tzn. wytyczyć nowe granice. chce ją ogrodzić od części brata. Coś chyba nie lubisz swojego brata, że tak szybko chcesz się od niego odgrodzić. Pamiętaj w takim razie, aby przyszły płot nie wszedł na jego działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.07.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Chcę się dowiedzieć jak ogrodzić swoją część, tzn. wytyczyć nowe granice. chce ją ogrodzić od części brata. nie mam o tym pojęcia. proszę o odpowiedz i mniej wiecej koszty jakie mnie czekają.. Samym wytyczaniem granic zajmują się geodeci. Samym grodzeniem działek zajmują się hmmm ogrodnicy chyba nie - to może ... kwalifikowana siła robocza (możesz być i Ty). Typów ogrodzeń jest wiele - wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efik86 14.07.2008 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Tak ale ile bedzie mnie kosztował geodeta.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.07.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 może jeszcze sprecyzuj co rozumiesz że masz swoją połowę prawnie otrzymaną bo nie wiem czy chodzi o postanowienie spadkowe i masz określone że z bratem macie udział w nieruchomości po 1/2 części czy robiliście już moze dział spadku i jest określone że Twoja połowa jest np do strony działki x a brata od działki y - jakby nie patrzeć po uprawomocnieniu geodeta musi zrobić podział koszt zwykłego podziału - czytaj wchodzi, mierzy, wkopuje graniczniki to na ile się orientuję w cenach od 1500 zł w górę, jak sie nie dogadacie z bratem będzie gorzej bo wtedy trzeba będzie znowu z sądem sie bawića pozostałe koszty to mogę Ci podać jeśli chcesz o ile określisz które postępowanie przeprowadzaliście obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 16.07.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Geodeta - prosty podział działki na pół - 1500 zł plus 300 zł za wydzielnie ewentualnie każdej następnej działki. Ważne też jest to co napisał Wu. Pzodr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts