Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mikrofala nad piekarnikiem - które pasują do siebie

Rdek

Recommended Posts

To nie Lookita napisal.......sorki,o Whirlpoolu sie nie wypowiadalem...Pisalem o Samsungu glownie....Ale wiem,ze lodowka nie bedzie Whirlpoola-zbyt duzo zlych opinii po 2 latach uzytkowania slyszalem,zamierzam kupic Liebherra....Lodowka to sprzet ,ktory chodzi non stop,musi spelniac najwieksze wymogi ergonomiczno-ekonomiczne .Co do innych sprzetow sie nie wypowiem,w tej chwili uzytkuje Samsunga,AEG pralka-padl po 4-5 latach pracy teleskop...Bosch-polecam-zmywarki,2 uzytkujemy w domach rodzinnych,Siemensa sobie sprawilem teraz-trwa testowanie,ale to jest Bosch :-).Okap i zlew Franke-za drogo,ale design fajny-okap wyspowy-musial byc,zlew ladny i sprawuje sie,cenowo-bez dramatu...

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oczywiście, że aspekt wizualny nie może być jedynym kryterium wyboru, dlatego między innymi Whirpol odpadł w przedbiegach...

a podasz jakis konkretny powód?

To moje słowa :) tak więc odpowiadam :)

Whirpoola odrzuciłam, bo nie miał prowanic teleskopowych, a był to dla mnie jeden z wyznaczników...

To nie Lookita napisal.......sorki,o Whirlpoolu sie nie wypowiadalem...Pisalem o Samsungu glownie....Ale wiem,ze lodowka nie bedzie Whirlpoola-zbyt duzo zlych opinii po 2 latach uzytkowania slyszalem,zamierzam kupic Liebherra....Lodowka to sprzet ,ktory chodzi non stop,musi spelniac najwieksze wymogi ergonomiczno-ekonomiczne .Co do innych sprzetow sie nie wypowiem,w tej chwili uzytkuje Samsunga,AEG pralka-padl po 4-5 latach pracy teleskop...Bosch-polecam-zmywarki,2 uzytkujemy w domach rodzinnych,Siemensa sobie sprawilem teraz-trwa testowanie,ale to jest Bosch :-).Okap i zlew Franke-za drogo,ale design fajny-okap wyspowy-musial byc,zlew ladny i sprawuje sie,cenowo-bez dramatu...

przepraszam - źle wykopiowałem :)

Oczywiście, że aspekt wizualny nie może być jedynym kryterium wyboru, dlatego między innymi Whirpol odpadł w przedbiegach...

a podasz jakis konkretny powód?

To moje słowa :) tak więc odpowiadam :)

Whirpoola odrzuciłam, bo nie miał prowanic teleskopowych, a był to dla mnie jeden z wyznaczników...

rozumiem - myślałem, ze powody leżały bardziej po stronei wyboru producenta niż konstrukcji

Gorenje wygląda bardzo, bardzo... :D

Ale mam pytanie co do wysokości na jakiej sa sprzęty. Jakoś odnosze wrażenie, że mikrofala NAD piekarnikiem moze byc trochę za wysoko, jeśli środek piekarnika będzie na wysokości oczu. Bałabym się wylać podgrzana zupę z talerza. Może użytkoiniczki sie wypowiedzą.

Ja zastanawiam sie nad takim zestawem Samsunga:

http://www.ceneo.pl/322834

http://www.ceneo.pl/322834

Co o nim sadzicie?

Z waszych wypowiedzi wynika,ze Samsung jest w miare dobrym wyborem

Dalas dwa razy ten sam link do piekarnika :) , ale podejrzewam ze chodzilo o ta mikrofale:

http://www.ceneo.pl/229267

Ja kupilam ten zestaw, ze wzgledu glownie na cene mikrofali - najtansza do zabudowy, z tych z grillem i elektronicznym sterowaniem.

Ale jeszcze nie mam zamontowanych tych sprzetow wiec wypowiedzic sie nie moge.

Dalas dwa razy ten sam link do piekarnika :) , ale podejrzewam ze chodzilo o ta mikrofale:

http://www.ceneo.pl/229267

Ja kupilam ten zestaw, ze wzgledu glownie na cene mikrofali - najtansza do zabudowy, z tych z grillem i elektronicznym sterowaniem.

Ale jeszcze nie mam zamontowanych tych sprzetow wiec wypowiedzic sie nie moge.

Spytam tak z ciekawości - w jaki sposób zamierzasz zamontować tę mikrofalówkę nad piekarnikiem skoro jej obudowa jest o ponad 10 cm węższa od piekarnika?

Spytam tak z ciekawości - w jaki sposób zamierzasz zamontować tę mikrofalówkę nad piekarnikiem skoro jej obudowa jest o ponad 10 cm węższa od piekarnika?

w zestawie z mikrofala jest ramka umozliwiajaca montaz w slupku o szerokosci 60 cm :)

w tej aukcji na dole opisu jest rysunek montazowy z ramka

http://www.allegro.pl/item404674220_mikrofala_do_zabudowy_samsung_fg_87_kst_cena_.html

No faktycznie!!!Dałam dwa razy ten sam link... :lol: Ale chodziło mi własnie o ta mikrofale,ktora podałas.

karolinnab powiadasz,ze juz jestes posiadaczka tego sprzetu? Oby szczesliwa posiadaczka :D

I tak mysle,ze i ja sobie taki sprawie.

Tez co mam na uwadze w wyborze kuchenki to cena.Nie chce przepłacac za mikrofale i jej rozne takie tam bajery, bo mam teraz kuchenke i wiem,ze potrzebuje (co własnie ta ma) programu do rozmrazania,gotowania na chrupko,grilla i elektryczny wyswietlacz.Inne rzeczy takie jak czyszczenie para tez fajnie,ze jest,ale czyszczenie kuchenki to raczej nie jest jakis kłopot duzy.

Noi wyglad podoba mi sie bardzo kuchenki i piekarnika!

Ale do piekarnika dokupie sobie jeszcze teleskopy bo ten model akurat nie ma. :-?

A ja planuję coś takiego:

Piekarnik

http://images27.fotosik.pl/252/2bd176dc04bcdb48.jpg

Mikrofala a raczej jej zabudowa

http://images32.fotosik.pl/321/30a5906e59821fcb.jpg

Wszystko to Gorenje z kolekcji Ora-Ito.

Jak dla mnie majstersztyk designu.

Moż ei designu, ale czy funkcjonalności i trwałości również?

Gorenje wygląda bardzo, bardzo... :D

Ale mam pytanie co do wysokości na jakiej sa sprzęty. Jakoś odnosze wrażenie, że mikrofala NAD piekarnikiem moze byc trochę za wysoko, jeśli środek piekarnika będzie na wysokości oczu. Bałabym się wylać podgrzana zupę z talerza. Może użytkoiniczki sie wypowiedzą.

witam

osobiscie umiescilam mikrofale pod piekarnikiem, z dwóch powodów. Po pierwsze z mikrofali korzystamy zdecydowanie częściej, dzieciaki robia pop-corn i inne frytki, poza tym nie jestem wysoka i nie wyobrazalam sobie wlazenia na krzesło za każdym razem kiedy miałabym wyciągać wspomnianą tu gorącą zupę np.

Drugi powód może akurat sie tu nie przyda, ale córka jeżdzi na wózku, lata lecą szybko a kuchni nie wymienia sie co 5 lat, mikro jest na odpowiednim dla niej poziomie ( no może na razie troszkę na wyrost). Pewnie gdyby nie to wsadziłabym piekarnik na dole, katalogowo, ale teraz po 2 latach użytkowania kuchni wydaje mi sie to niezbyt wygodne.

Z takiego układu jestem bardzo zadowolona, wychodzę z założenia , że to z czego najczęściej korzystamy powinno być łatwo dostępne :)

serdecznie pozdrawiam.

• 2 years później...
ja uwazam ze oprocz teki, ktora byla tu juz wspomniana, bardzo dobrze pasuja do siebie wizualnie sprzety boscha: piekarnik HBN43W350 i mikrofala HMT85G650, maja ramki takiej samej grubosci a wyswietlacze powtarzaja ksztalt sprzetow, tak to razem wyglada:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/pjhgVz1g5yaKKJb8vX.jpg

Słyszałam, że Bosch piekarnik i mikrofala różnią sie kolorem - to nawet widać na tych zdjęciach. Ma ktoś Boscha w zabudowie? Zależy mi na piekarniku Bosch i nie wiem jak to rozwiązac.